Kontakt med oss

Såing av bønnene

Kommisjonen foreslår digital merking av gjødselprodukter fra EU for bedre å informere brukerne og redusere kostnadene

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Kommisjonen har vedtatt et forslag om frivillig digital merking av EUs gjødselprodukter. I EU brukes den digitale merkingen allerede for noen produkter som inneholder kjemikalier, for eksempel batterier, og regler for digital merking er under vurdering for andre, som for vaskemidler, kosmetikk og kjemikalier.

Leverandører av gjødselprodukter som oppfyller EU-omfattende helse-, sikkerhets- og miljøstandarder (CE-merket) vil få lov til å gi informasjon på en digital etikett.

Dette vil bedre informere brukerne, og føre til en mer effektiv bruk av gjødselprodukter. Det vil parallelt forenkle merkeplikten for leverandører og redusere kostnadene: €57,000 4,500 årlig for et stort selskap og €XNUMX for en SMB.

Den digitale merkingen vil være frivillig, noe som betyr at leverandører og forhandlere kan velge hvordan de skal kommunisere merkingsinformasjonen: et fysisk format, et digitalt format eller en kombinasjon av de to. Produkter som selges i emballasje til bønder og andre gjødselforbrukere vil fortsatt ha den viktigste informasjonen på en fysisk etikett, for eksempel om sikkerhet for menneskers helse og miljø, i tillegg til den digitale etiketten.

Dette forslaget er sendt til Europaparlamentet og rådet. Når de er vedtatt, vil de nye reglene gjelde to og et halvt år etter at de er vedtatt, slik at tekniske regler kan avgjøres i mellomtiden.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender