Kontakt med oss

Såing av bønnene

Landbruk: Kommisjonen godkjenner den første geografiske indikasjonen fra Island, 'Íslenskt lambakjöt', og en ny fra Türkiye, 'Antakya Künefesi' 

DELE:

Publisert

on

Den 13. mars godkjente kommisjonen tidenes første beskyttede opprinnelsesbetegnelse (PUB) fra Island,Íslenskt lambakjöt'. 

'Íslenskt lambakjöt' er navnet på kjøttet fra renrasede islandske lam, som er født, oppdrettet og slaktet på øya Island. Sauehold har en lang og rik kulturell tradisjon på Island. Egenskapene til 'Íslenskt lambakjöt' består først og fremst av en høy grad av ømhet og viltsmak, på grunn av det faktum at lammene går fritt rundt i avgrensede villmarker og vokser i de ville, naturlige omgivelsene på Island, hvor de lever av gress og andre planter. Den lange tradisjonen med sauehold som går generasjoner i arv på øya har ført til høye standarder for flokkforvaltning og beitemetoder. Et av de beste eksemplene på tradisjonell islandsk matlaging er lammekjøttsuppe. 

Kommisjonen godkjente også i dag 'Antakya Künefesi' fra Türkiye som beskyttet geografisk indikasjon (PGI). 'Antakya Künefesi' er en av få desserter som inneholder ost i Tyrkia. Den produseres i Hatay-provinsen og dens distrikter, og künefelik kadayıf (lett bakt tråd som deig for künefe), fersk Antakya künefelik ost (ost for künefe), smør og sirup brukes. Størrelsen på desserten avhenger av antall porsjoner som skal konsumeres. Oppskriften og produksjonskompetansen har blitt overført fra en generasjon til den neste basert på mester-lærlingforhold. 

Disse nye valørene vil bli lagt til listen over 1,614 landbruksprodukter som allerede er beskyttet. Mer informasjon i databasen eAmbrosia og på kvalitetsordninger side.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender