Kontakt med oss

Toll

Logistikk-handelsorganer ber om tiltak for nye EU-importerklæringer

DELE:

Publisert

on


Globale og europeiske bransjeforeninger som representerer kommersiell transport har sendt ut et hastevarsel til alle virksomheter som er involvert i bevegelse av varer til eller via EU, Norge, Sveits eller Nord-Irland, til sjøs, vei eller jernbane. Det nye importkontrollsystemet (ICS2) begynner å bli introdusert fra juni i år. 

World Shipping Council, International Federation of Freight Forwarders, Global Shippers Forum, European Community Association of Ship Brokers and Agents, European Community Shipowners' Associations, European Associations for Forwarding, Transport, Logistics and Customs Services, European Shippers Rådet og International Road Transport Union har sammen understreket viktigheten av de nye kontrollene og deres innvirkning på bevegelsen av varer til eller via det europeiske tollterritoriet til sjøs, vei og jernbane. 

Bevissthet om implementeringen av de nye kravene er nøkkelen, sier gruppen, og det samme gjelder å forstå hvordan ICS2 vil påvirke ulike enheter i forsyningskjeden til forskjellige tider og på forskjellige måter. 

ICS2 er et forbedret sikkerhets- og sikkerhetsregime introdusert i fellesskap av tollmyndighetene i EU som krever at spesifikke detaljer om importerte varer oppgis før lasting eller før ankomst til EU-grensen. 

Kravene ble innført for flyfrakt i 2023 og vil bli utvidet til sjøtransport fra juni 2024 og for import som kommer på vei eller jernbane i 2025. De omfattende nye datakravene inkluderer sekssifrede HS-koder for hver vare i en sending, en " akseptabel beskrivelse» og detaljert kjøper- og selgerinformasjon. 

Handelsorganene, som hver representerer ulike parter i forsyningskjeden, har oppfordret virksomheter som er involvert i å flytte varer inn i EU til å begynne forberedelsene til utvidelsen av ICS2 nå og å søke ytterligere informasjon om hvordan de vil bli påvirket. EU-kommisjonens nettsted er det beste stedet å starte.  

Unnlatelse av å overholde ICS2-kravene vil føre til forsinkelser og forstyrrelser i importen til EU, og potensielt, i samsvar med medlemsstatens praksis, bøter og straffer for personer som er ansvarlige for å sende inn sikkerhets- og sikkerhetsdataene til ICS2.  

Annonse

Samarbeid mellom de ulike partene som er involvert i slike forsendelser er avgjørende for å holde varene i bevegelse, som symbolisert ved den felles oppfordringen til handling fra de åtte handelsorganene.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender