Kontakt med oss

Sysselsetting

Ny forskning avslører 2024s beste land å bo og jobbe i

DELE:

Publisert

on

  • Norge topper globale rangeringer som nr. 1 arbeidssted, setter standarden for medarbeidertilfredshet og balanse mellom arbeid og liv.  
  • Sveits kåret til det lykkeligste landet å jobbe over hele verden, og setter en ny standard for ansattes velvære
  • Nederland fremstår som toppen av inkluderende arbeidsplasser, som leder verden i mangfold og aksept 

Med flere mennesker enn noen gang villige til å flytte for å jage karriereambisjoner, høyere lønn og en bedre balanse mellom arbeid og privatliv, global arbeidsplassleverandør Øyeblikkelige kontorer har analysert og skåret høye BNP-nasjoner basert på arbeidstid, årlig permisjon, likestilling, lykke, foreldrepermisjon og mer for å rangere de beste landene i verden å jobbe og bo i.   

De 3 beste landene å bo og jobbe i  

Grafikken over viser de 3 beste landene å bo og jobbe i globalt, rangert etter lykkescore, minstelønn, foreldrepermisjon, feriepenger, LHBTQ-ansettelser, likestillingsindeks og balanse mellom arbeid og privatliv. 

Topp tre totalt sett, Norge, Australia og Nederland, tilbyr høy levestandard, sterke økonomier, en utmerket balanse mellom arbeid og privatliv, robuste trygdesystemer og inkluderende, mangfoldige arbeidsmiljøer.   

Alle er blant de tre mest lykkelige landene globalt, men hver scoret også høyt på andre områder.  

Norge tilbyr noen av de best betalte fødselspermisjonene i verden, med 49 uker. Australsk minstelønn er en av de høyeste, med $15 per time, mens Nederland overgår resten for å tilby den beste balansen mellom arbeid og privatliv, med en gjennomsnittlig arbeidsuke på 32 timer.   

Annonse

Australia har en av verdens høyeste minstelønninger, og med en gjennomsnittlig arbeidsuke på bare 29 timer, er det god tid til å nyte solskinnet. I tillegg til 20 dagers ferie, har Australia også omfavnet en fleksibel arbeidslivsstil, og fleksible og samarbeidsplasser er på vei oppover. Du kan ta en titt på noen av de beste samarbeidsplassene i Sydney her.

Norge topper den globale rangeringen som Premier Workplace Haven 

Norges triumf som det beste landet i verden å jobbe i 2024 er ingen overraskelse ettersom det har toppet UNDP Human Development Index i flere år, med en HDI på 0.961 i 2021. HDI oppsummerer et lands menneskelige utviklingsprestasjoner, inkludert: 

  • Lang og sunn levetid
  • Levestandard
  • Kunnskap

Norge scoret høyt på nesten alle områder vi analyserte, og toppet listene for likestilling, lgbtq-sysselsetting, foreldrepermisjon og rangering blant de tre beste landene for lykke, balanse mellom arbeid og privatliv og minstelønn. 

Swiss Bliss: Sveits rangerer som nummer 1 globalt for lykke 

I følge forskning fra McKinsey følte en fjerdedel av ansatte i 15 land seg utbrent i fjor. Hvis du føler deg utbrent og overarbeidet, kan flytting til Sveits gi deg en bedre balanse mellom kontorliv og personlig tid. 

Faktorer som gjør at sveitsiske arbeidere er så fornøyde totalt sett inkluderer BNP per innbygger, sosial støtte, sunn forventet levealder og friheten til å ta livsvalg. Sveits rangerer som nummer 1 for minstelønn og blant de 5 beste landene globalt for å ha den beste balansen mellom arbeid og privatliv.  

Inkludering triumferer i Nederland 

Nederland står som et av de mest progressive landene som jobber globalt, med den nest høyeste poengsummen på likestillingsindeksen for alle analyserte land. Ikke overraskende rangerer Nederland også blant de tre beste landene for LHBTQA+-ansatte å jobbe.  

Med en av de beste lykkeskårene og balanse mellom arbeid og privatliv i verden, tilbyr Nederland et inkluderende og attraktivt fristed for 2024s globale arbeidsstyrke.  

Co-working i Amsterdam

Nederland har generelt et aktivt samarbeidsfellesskap med kontorer i Amsterdam som er svært etterspurt, spesielt i de teknologiske og kreative områdene.

Du kan finne en liste over co-working spaces i Amsterdam her.

Kilder og metodikk: Øyeblikkelige kontorer har analysert og oppnådd høye BNP-nasjoner basert på lykkescore, minstelønn, foreldrepermisjon, feriepenger, LHBTQ-ansettelser, likestillingsindeks og balanse mellom arbeid og privatliv for å finne de beste landene å bo og jobbe i globalt.   

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender