Kontakt med oss

coronavirus

Utdanning: Kommisjonen lanserer ekspertgruppe for å øke satsingen på utdanning i tider med COVID-19

Publisert

on

De ekspertgruppe for kvalitet i investeringer i utdanning og opplæring lansert av kommisjonær Mariya Gabriel for innovasjon, forskning, kultur, utdanning og ungdom i februar 2021 har møttes for første gang. De 15 ekspertene, valgt ut fra nesten 200 søkere, vil identifisere politikker som effektivt kan øke utdannings- og opplæringsresultatene, samt inkludering og effektivitet i utgiftene. Gabriel sa: “COVID-19-pandemien har vist oss hvor kritiske lærere, skoler og universiteter er for samfunnet vårt. I dag har vi sjansen til å revurdere EUs utdanningssektor, og sette den tilbake i kjernen av økonomiene og samfunnene våre. Derfor trenger vi klarhet og solide bevis på hvordan vi best kan investere i utdanning. Jeg er trygg på at denne ekspertgruppen vil hjelpe kommisjonen og medlemslandene med å bygge sterkere, mer motstandsdyktige og mer rettferdige utdanningssystemer enn tidligere. ”

Gruppen vil fokusere på kvaliteten på lærere og trenere, utdanningsinfrastruktur og digital utdanning. Deres evidensbaserte evaluering vil hjelpe kommisjonen og medlemslandene med å finne innovative, smarte løsninger på dagens utdanningsutfordringer. Dette arbeidet er nøkkelen for å oppnå en bærekraftig utvinning og fullføre overgangen mot et grønt og digitalt Europa. Ekspertgruppen ble satt opp i Kommunikasjon om å oppnå det europeiske utdanningsområdet innen 2025 å opprettholde fokus på nasjonale og regionale investeringer og forbedre effektiviteten. Den vil presentere en delrapport i slutten av 2021 og en sluttrapport ved utgangen av 2022. Mer informasjon er tilgjengelig online.

Kina

Kinas sykdomsekspert sier at COVID-19 opprinnelsessonde bør skifte til USA - Global Times

Publisert

on

By

En senior kinesisk epidemiolog sa at USA burde være prioritert i neste fase av undersøkelser av opprinnelsen til COVID-19 etter at en studie viste at sykdommen kunne ha sirkulert der allerede i desember 2019, sa statlige medier torsdag (17. juni). ), skriv David Stanway og Samuel Shen, Reuters.

De studere, publisert denne uken av US National Institutes for Health (NIH), viste at minst syv personer i fem amerikanske stater ble smittet med SARS-CoV-2, viruset som forårsaker COVID-19, uker før USA rapporterte sitt første offisielle saker.

En fellesundersøkelse fra Kina og Verdens helseorganisasjon (WHO) publisert i mars sa at COVID-19 mest sannsynlig stammer fra landets handel med dyreliv, med viruset som overføres til mennesker fra flaggermus via en formidlende art.

Men Beijing har fremmet teorien om at COVID-19 kom inn i Kina fra utlandet via forurenset frossen mat, mens en rekke utenlandske politikere også krever flere undersøkelser av muligheten for at den lekker fra et laboratorium.

Zeng Guang, sjefepidemiolog ved det kinesiske senteret for sykdomskontroll og forebygging, sa til statseid tabloid Global Times at oppmerksomheten burde skyves til USA, som var treg for å teste mennesker i de tidlige stadiene av utbruddet, og er også hjemmet til mange biologiske laboratorier.

"Alle biovåpenrelaterte fag som landet har, bør være underlagt granskning," ble han sitert på.

I en kommentar til den amerikanske studien onsdag 16. juni sa utenriksdepartementets talsmann Zhao Lijian at det nå var "åpenbart" at COVID-19-utbruddet hadde "flere opprinnelser" og at andre land skulle samarbeide med WHO.

Opprinnelsen til pandemien har blitt en kilde til politisk spenning mellom Kina og USA, med mye av det nylige fokuset på Wuhan Institute of Virology (WIV), som ligger i Wuhan hvor utbruddet først ble identifisert i slutten av 2019.

Kina har blitt kritisert for sin manglende åpenhet når det gjelder å avsløre data om tidlige tilfeller, samt virusene som er studert ved WIV.

A rapporterer av et nasjonalt laboratorium fra den amerikanske regjeringen konkluderte med at det var sannsynlig at viruset hadde lekket fra Wuhan-laboratoriet, rapporterte Wall Street Journal tidligere denne måneden.

En tidligere studie har reist muligheten for at SARS-CoV-2 kunne ha sirkulert i Europa så tidlig som i september, men eksperter sa at dette ikke nødvendigvis betydde at den ikke stammer fra Kina, hvor mange SARS-lignende koronavirus er funnet i de ville.

Fortsett å lese

coronavirus

EU-godkjenning av Russlands Sputnik V-vaksine forsinket, sier kilder

Publisert

on

By

EUs godkjennelse av Russlands Sputnik V-coronavirus-vaksine vil bli forsinket fordi en frist på 10. juni for å sende inn data ble savnet, sa to personer som var kjent med saken til Reuters, og reduserte skuddutsiktene i EUs pandemisvar, skrive Andreas Rinke og Emilio Parodi.

En av kildene, en tysk regjeringsmedarbeider, sa at unnlatelsen av å gi de nødvendige kliniske utprøvingsdataene til EUs medisinvakthund ville utsette enhver klarsignal i blokken til minst september.

"Godkjenning av Sputnik vil bli utsatt sannsynligvis til september, kanskje til slutten av året," sa tjenestemannen og sa på betingelse av anonymitet.

Det europeiske legemiddelkontoret (EMA) hadde tidligere blitt forventet å avslutte sin gjennomgang av den russiske vaksinen og utstede en beslutning i mai eller juni.

En annen kilde sa at avskjæringsdatoen 10. juni ikke ble oppfylt, og at vaksineutvikleren, Russlands Gamaleya-institutt, sa at den vil sende inn de etterspurte dataene neste uke eller senest i slutten av måneden.

Det russiske direkte investeringsfondet (RDIF), som markedsfører vaksinen, sa at EMA-gjennomgangen var på rett spor.

"All informasjon om kliniske studier med Sputnik V-vaksine er gitt, og gjennomgang av GCP (General Clinical Practice) er fullført med positive tilbakemeldinger fra European Medicines Agency," sa RDIF.

"Selv om det er opp til EMA å bestemme tidspunktet for godkjenningsprosedyren, forventer Sputnik V-teamet vaksinegodkjenning de neste to månedene," la det til. EMA var ikke umiddelbart tilgjengelig for kommentar.

Tysklands kansler Angela Merkels regjering har holdt samtaler om å kjøpe Sputnik V, men har gjort ethvert kjøp betinget av EMA-godkjenning. Les mer.

Frustrert av en svak vaksineringskampanje markerte noen regionale tyske stater, inkludert Bayern, tidligere i år interesse for å legge inn bestillinger på Sputnik V, men vaksinasjonen har siden økt fart.

Slovakia ble EUs andre land etter Ungarn som begynte å inokulere mennesker med Sputnik V denne måneden, til tross for manglende godkjenning fra EU. Les mer.

Fortsett å lese

coronavirus

Fremstår sterkere fra pandemien: Handler etter de tidlige leksjonene

Publisert

on

EU-kommisjonen har presentert en Kommunikasjon om de tidlige lærdommene fra COVID-19-pandemien de siste 18 månedene og bygge videre på dem for å forbedre handlingen på EU og nasjonalt nivå. Dette vil bidra til å bedre forutse folkehelserisiko og forbedre beredskapsplanlegging som fører til raskere og mer effektive fellesresponser på alle nivåer.

Ti leksjoner fokuserer på hva som må forbedres og hva som kan gjøres bedre i fremtiden. De ti leksjonene er ikke uttømmende, men gir et første øyeblikksbilde av hva som må håndteres nå til fordel for alle europeere:   

  1. Raskere påvisning og bedre respons krever en robust global helseovervåking og et forbedret europeisk system for informasjonsinnsamling. EU bør lede anstrengelsene for å utforme en ny robust globalt overvåkingssystem basert på sammenlignbare data. En ny og forbedret Europeisk system for innsamling av pandemi lanseres i 2021.
  2. Tydeligere og mer koordinert vitenskapelig rådgivning vil lette politiske beslutninger og offentlig kommunikasjon. EU bør utnevne en Europeisk sjefepidemiolog og en tilsvarende styringsstruktur innen utgangen av 2021.
  3. Forbedret beredskap krever konstante investeringer, gransking og gjennomgang. EU-kommisjonen bør utarbeide en årlig Beredskapsrapport.
  4. Nødverktøy må være klar raskere og enklere å aktivere. EU bør etablere et rammeverk for aktivering av et EUs nødsituasjon og en verktøykasse for krisesituasjoner.
  5. Samordnede tiltak bør bli en refleks for Europa. De europeisk Helseunionen bør vedtas raskt før utgangen av året og koordinering og arbeidsmetoder bør styrkes mellom institusjoner.
  6. Offentlig-private partnerskap og sterkere forsyningskjeder er nødvendig for å sikre flyt av viktig utstyr og medisiner. EN Helse beredskap og beredskap autoritet (HERA) skal være i drift tidlig i 2022 og a Helseviktig prosjekt av felles europeisk interesse bør settes opp så snart som mulig for å muliggjøre banebrytende innovasjon innen legemidler. De EU FAB-anlegg, bør sikre at EU har tilstrekkelig "evig varm" kapasitet til å produsere 500–700 millioner vaksinedoser per år, med halvparten av disse dosene for å være klare de første 6 månedene av en pandemi.
  7. En paneuropeisk tilnærming er viktig for å gjøre klinisk forskning raskere, bredere og mer effektiv. En stor skala EU-plattform for multisenter kliniske studier bør etableres.
  8. Kapasiteten til å takle en pandemi er avhengig av kontinuerlige og økte investeringer i helsesystemer. Medlemsstatene bør støttes for å styrke det samlede motstandsdyktighet i helsevesenet som en del av deres investeringer for utvinning og motstandskraft.
  9. Pandemiforebygging, beredskap og respons er en global prioritering for Europa. EU bør fortsette å lede den globale responsen, særlig gjennom COVAX, og styrke den globale helsesikkerhetsarkitekturen ved å lede på å styrke Verdens helseorganisasjon. Partnerskap for beredskap for pandemi med viktige partnere bør også utvikles.
  10. En mer koordinert og sofistikert tilnærming til takle feilinformasjon og desinformasjon bør utvikles.

Neste trinn

Denne rapporten om de tidlige leksjonene fra COVID-19-pandemien vil gi lederne diskusjon på Det europeiske råd i juni. Den vil bli presentert for Europaparlamentet og Rådet for Den europeiske union, og Kommisjonen vil følge opp med konkrete leveranser i andre halvdel av 2021.

Europakommisjonens president Ursula von der Leyen sa: “EUs omfattende respons på pandemien har vært uten sidestykke og har blitt levert på rekordtid, og beviste viktigheten av å jobbe i fellesskap i Europa. Sammen har vi oppnådd det ingen EU-land kunne gjort alene. Men vi har også lært hva som fungerte bra og hvor vi kunne gjøre det bedre i fremtidige pandemier. Vi må nå gjøre om disse leksjonene til endringer. ”

Fremme av vår europeiske livsstil Visepresident Margaritis Schinas sa: “Til tross for at helsepolitikk på europeisk nivå fremdeles er i sine begynnende år, var EUs respons på pandemien rikelig, og har inkludert et bredt spekter av hidtil usete initiativer som ble designet og levert på rekordtid. Vi handlet med fart, ambisjon og sammenheng. Dette ble oppnådd også takket være den enestående solidariteten som ble demonstrert blant EU-institusjoner som sørget for en samlet EU-respons. Dette er en flott leksjon vi må fortsette å bygge videre på. Men det er ikke tid eller rom for selvtilfredshet. I dag identifiserer vi spesifikke områder der vi allerede vet at mer kan og bør gjøres for å sikre en mer effektiv helsemessig respons i fremtiden. Denne krisen kan være en katalysator for å fremme europeisk integrasjon i de områdene der det er mest behov. "

Kommisjonær for helse og mattrygghet, Stella Kyriakides, sa: «En enestående folkehelsekrise må gjøres om til en mulighet til å bygge sterkere tilbake. Den viktigste lærdommen fra COVID-19-krisen er behovet for å transformere ad hoc-løsningene som ble brukt til å håndtere krisen til permanente strukturer som gjør at vi kan være bedre forberedt i fremtiden. Vi må ha en sterk europeisk helseunion på plass så snart som mulig. Tiden kan ikke gå tapt når man står overfor en trussel mot folkehelsen eller en annen pandemi. Nødtiltak må bli strukturell kapasitet. Solidaritet, ansvar, felles innsats på europeisk nivå for truslene som berører oss alle likt, er det som vil opprettholde oss gjennom denne og neste krisen. ”

Bakgrunn

Da krisen begynte å utvikle seg, utviklet EU et bredt spekter av helsepolitiske tiltak, eksemplifisert av den vanlige tilnærmingen til vaksiner gjennom EUs vaksinestrategi og initiativer på tvers av en rekke andre retningslinjer. Green Lanes-initiativet holdt mat og medisiner flytende gjennom det indre markedet. En vanlig tilnærming til å vurdere infeksjonsfrekvenser i forskjellige regioner gjorde testing og karantene mye mer konsekvent. Og nylig ble EUs digitale COVID-sertifikater avtalt og implementert på rekordtid, og banet vei for sikker gjenopptakelse av turisme og reiser i sommer og utover. Samtidig tok EU avgjørende tiltak for å takle den økonomiske nedgangen i pandemien. Dette trakk sterkt på erfaringene og ordningene som ble bygget for å møte tidligere utfordringer og kriser i det økonomiske og finansielle området.

Disse suksessene skjuler imidlertid ikke vanskelighetene som ble oppstått, særlig når det gjelder oppskalering av produksjon og produksjonskapasitet, delvis på grunn av mangel på en permanent integrert tilnærming til forskning, utvikling og produksjon som bremset den opprinnelige tilgjengeligheten av vaksiner. Selv om dette siden er løst, er det behov for langsiktige løsninger for å redusere fremtidige skadelige helsehendelser eller kriser.

Mer informasjon

Kommunikasjon om å trekke på de tidlige leksjonene fra COVID-19-pandemien

EU-kommisjonens nettsted for koronavirusrespons

Sikre og effektive vaksiner i EU

EU Digital COVID-sertifikat

Fortsett å lese
Annonse

Twitter

Facebook

Annonse

Trender