Kontakt med oss

Kunnskap

Partnerskap for fremtiden: Hvordan former ungdom fremtiden for utdanning for et kjernekraftselskap?

DELE:

Publisert

on

1. desember, Nizhny Novgorod. Global Impact Conference 2022 – en ekspertplattform med et multi-million publikum – var vertskap for diskusjonene om fremtiden til utdanning, innovativ edtech og strategier for å bygge et bærekraftig kunnskapsøkosystem.

Den spesielle delen ble gitt til medlemmer av Impact Team 2050, som modererte panelsesjonene og presenterte resultatene av sin egen studie – Education X: Catalyst for the Future – som inkluderte viktige anbefalinger for Rosatom, Russlands kjernefysiske teknologileder, om å utnytte utdanningen deres og ferdighetstrening globalt.

For et år siden ble det globale partnerskapet med ungdom – Impact Team 2050 – lansert av Rosatoms generaldirektør Alexey Likhachev for å ta opp nøkkelspørsmål innen bedriftsledelse og dens transformasjon i samsvar med krav fra den yngre generasjonen. Partnerskapet er implementert i form av CEO's Advisory Council med 11 unge menn og kvinner fra 11 land (Kina, India, Brasil, Egypt, Tyrkia, Usbekistan, Kasakhstan, Armenia, Argentina, Sør-Afrika og Russland). Bak hvert av teammedlemmene er ungdommen i sitt eget land med sitt eget sett med verdier og visjon om verdens utviklingstrender.

Partnerskapet med ungdom ble introdusert innenfor Rosatoms innsats – et medlem av FNs Global Compact – for å forbedre sin bærekraftige virksomhet i samsvar med FNs agenda for bærekraftig utvikling for 2030. "Unge mennesker må anerkjennes over hele verden som drivere for endring" og gis fullmakt til å bli "fullstendig engasjert i beslutninger som påvirker deres fremtid," sa FNs generalsekretær António Guterres på World Youth Skills Day.

I følge rapporten "Education X: Catalyst for the Future" har kjernefysisk utdanning først og fremst en vitenskapelig og teknologisk profil som er tett knyttet til energisektoren, og dette reflekterer ikke tidens behov. Blant initiativer anbefalt av ungdom var å bringe virkemidler for påvirkning gjennom utdanningsplattformer som ville bidra til å forklare offentligheten det grunnleggende om kjernekraft og dens anvendelser. Kjernefysisk utdanning må gjøre en overgang fra en enveis til en flerveis tilnærming, der vitenskapen imidlertid ses på som et kjernefysisk grunnlag, etterfulgt av programmer inn i nye kjernefysiske virksomheter.

"Verden trenger en felles visjon og mål som ikke etterlater noen, samt et presserende skifte i økonomiske og sosiale strategier for å overvinne vanlige problemer," sa prinsesse Mthombeni, medlem av Impact Team 2050 og grunnlegger av Africa4Nuclear (Sør-Afrika). Nisanur Kepceler, medlem av Impact Team 2050 fra Türkiye, har trukket oppmerksomhet til en enorm mangel på informasjon om emnet kjernefysisk teknologi i mange deler av verden: "Vi må øke bevissthetsnivået i offentligheten: For det første bør dette være gjøres gjennom utdanningsstrukturen. Rosatom, som et selskap med lang erfaring på dette området, kan ta ledelsen i å løse dette problemet.»

Enda flere internasjonale organisasjoner og globalt fokuserte selskaper når ut til den yngre generasjonen for deres råd om å bygge strategier mot en bærekraftig fremtid. Dette er hovedsakelig ungdomsgrupper under IGO eller bedriftsledelse. Blant de mest kjente er FNs generalsekretærs ungdomsrådgivningsgruppe for klimaendringer. Denne trenden har også reflektert i regional og kommunal ledelse, dvs. ungdomsparlamentet i statsrådet i Republikken Tatarstan eller New Yorks Civilian Complaint Review Board's Youth Advisory Council. Rosatom er ikke et enkelt forretningseksempel på et tett samarbeid med den yngre generasjonen: Ernst & Young har etablert et Youth Advisory Board under sin veldedighetsstiftelse.

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender