Kontakt med oss

Erasmus +

Utdanning: et rekordbudsjett på €272 millioner for å støtte allianser mellom europeiske universiteter

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Kommisjonen har annonsert en ny Erasmus+-utlysning for å støtte den videre utrullingen av initiativet "Europeiske universiteter". Med et totalbudsjett på €272 millioner, vil 2022-utlysningen for europeiske Erasmus+-universiteter avsluttes 22. mars 2022. Margaritis Schinas, visepresident med ansvar for europeisk livsstil, sa: «Takket være innovative og diversifiserte modeller for langsiktig integrert samarbeid, fremmer europeiske universiteter felles europeiske verdier og en styrket europeisk identitet, og hjelper høyere utdanningsinstitusjoner med å oppnå et betydelig sprang når det gjelder kvalitet, ytelse, attraktivitet og internasjonal konkurranseevne.

Denne oppfordringen er et viktig skritt for å støtte høyere utdanning for en bærekraftig, robust og vellykket fremtid. Mariya Gabriel, kommissær med ansvar for innovasjon, forskning, kultur, utdanning og ungdom, sa: "I dag hjelper vi europeiske universiteter mer med å styrke partnerskapene sine mellom høyere utdanningsinstitusjoner eller å skape nye, ved å slå sammen sine styrker. Sterke europeiske universiteter er gunstig på mange måter: de utstyrer studentene, ansatte og forskere med ferdighetene de trenger for å møte dagens samfunnsbehov Sterke europeiske universiteter er også avgjørende for å utvikle en sterk følelse av tilhørighet til Europa, fremme regional utvikling og gjøre Europa mer konkurransedyktig og attraktivt på verdensscenen."

Europeiske universiteter støtter systemisk, strukturelt og bærekraftig samarbeid mellom ulike høyere utdanningsinstitusjoner over hele Europa, og dekker alle deres oppdrag: utdanning, forskning, innovasjon og tjenester til samfunnet. Med utgangspunkt i suksessen til pilotutlysningene som ble lansert i 2019 og 2020, støttet av Horisont 2020 for deres forskningsdimensjon, har 2022-utlysningen som mål å legge til rette for fortsettelsen av samarbeidsinnsatsen til institusjoner for høyere utdanning som allerede er engasjert i partnerskap som er avansert på institusjonsnivå, slik som de som er valgt under Erasmus + 2019 European Universities call. Det vil gi mulighet for å opprette helt nye allianser. Institusjoner for høyere utdanning har også mulighet til å bli med i eksisterende allianser. For denne nye 2022-utlysningen inviteres landene i Bologna-prosessen som ikke er tilknyttet Erasmus+-programmet til å bli med i alliansene som assosierte partnere.

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse
Annonse

Trender