Kontakt med oss

Utdannelse

Europeisk utdanningsområde: 16 nye Erasmus+ lærerakademier vil fremme fremragende lærerutdanning

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Kommisjonen presenterte 7. mars 16 nye Erasmus+ lærerakademier, som vil gi lærere på alle stadier av karrieren læringsmuligheter som inkluderer mobilitet, læringsplattformer og fagmiljøer. Disse Erasmus+ lærerakademiene vil dra nytte av nærmere €22.5 millioner fra Erasmus + budsjett over tre år. De 16 nye akademiene, sammen med de 11 som allerede er finansiert under første utlysning av forslag i fjor, vil omfavne flerspråklighet, språkbevissthet og kulturelt mangfold, ettersom de utvikler lærerutdanning i tråd med EUs prioriteringer i utdanningspolitikken og bidrar til å oppnå Europeisk utdanningsområde, EUs visjon for utdannings- og opplæringssektoren.

Visepresident Margaritis Schinas for å fremme vår europeiske livsstil sa: «En lærer som fortsetter å lære vil videreformidle den nyervervede kunnskapen til elevene sine. Med de nye læringsmulighetene vi tilbyr i dag, beriker vi både lærere og elever; nok et konkret skritt mot det europeiske utdanningsområdet.»

Ved rådet for utdanning, ungdom, kultur og idrett sa kommissær for innovasjon, forskning, kultur, utdanning og ungdom Mariya Gabriel: «Mangelen på lærere er en EU-omfattende utfordring som skal håndteres på EU-nivå. Derfor setter vi på plass omfattende satsinger for å gjøre yrket mer attraktivt. Erasmus+ lærerakademier vil støtte vår innsats for å sikre høykvalitets grunnutdanning og kontinuerlig faglig utvikling for alle lærere, pedagoger og skoleledere. Vi hadde satt oss som mål å etablere 25 slike akademier innen 2025. I dag er vi allerede på 27. Suksessen taler for seg selv!»

Erasmus+ lærerakademier er partnerskap mellom lærerutdanningsleverandører og lærerutdanningsinstitusjoner som skal utvikle et europeisk og internasjonalt syn på lærerutdanningen. Temaene som dekkes av prosjektene inkluderer ferdigheter knyttet til vitenskap, teknologi, ingeniørfag, kunst og matematikk, kreativitet, inkludering og miljømessig bærekraft. Som en del av utlysningen for 2022 inkluderer de utvalgte prosjektene 313 organisasjoner, samt 136 assosierte partnere, fra 30 land (EU-medlemsstater og land tilknyttet Erasmus+). Blant de deltakende organisasjonene er det tilbydere av grunnlærerutdanning, tilbydere av etter- og videreutvikling, praksisskoler og andre organisasjoner med relevant kompetanse. Mer informasjon er tilgjengelig på nett.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender