Kontakt med oss

Erasmus +

Erasmus+ 2023 årlige arbeidsprogram: Kommisjonen øker årlig budsjett til 4.43 milliarder euro, med fokus på elever og ansatte fra Ukraina

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Kommisjonen har vedtatt en revisjon av Erasmus+ årlige arbeidsprogram for 2023. Det overordnede budsjettet for programmet for dette året er revidert opp til 4.43 milliarder euro, den høyeste årlige økonomiske rammen som Erasmus+-programmet noensinne har nådd. Det økte budsjettet vil forsterke Erasmus + prioriteringer om inkludering, aktivt medborgerskap og demokratisk deltakelse, og om grønne og digitale transformasjoner i EU og i utlandet.

Det reviderte arbeidsprogrammet inkluderer en frontbelastning på 100 millioner euro fra Erasmus+-budsjettet for 2027, for å støtte prosjekter som fremmer utdanningsaktiviteter og legger til rette for integrering av mennesker på flukt fra krigen i Ukraina inn i deres nye læringsmiljøer, samt aktiviteter som støtter organisasjoner, elever og ansatte i Ukraina. Finansierte aktiviteter kan variere fra språklige og kulturelle integreringskurs og språklæringsverktøy rettet til lærere eller elever, til stipend eller generell økonomisk støtte i alle Erasmus+-sektorer for elever og lærere.

Den internasjonale dimensjonen til Erasmus+ styrkes med en budsjettøkning på €31 millioner, som skal brukes til å forsterke mobilitetsprosjekter og kapasitetsbygging i høyere utdanning til støtte for internasjonale samarbeidsprosjekter.

Basert på åpne utlysninger for prosjektsøknader kan enhver offentlig eller privat instans som er aktiv innen utdanning, trening, ungdom og idrett søke om midler, ved hjelp av Erasmus+ Nasjonale byråer basert i alle medlemsland og tredjeland tilknyttet programmet, og European Education and Culture Executive Agency. Den neste utlysningen av forslag, med fokus på samarbeidspartnerskap med en ekstra prioritet på elever, lærere og ansatte fra Ukraina, åpnes 22. mars 2023. Erasmus+ ble opprettet for mer enn 35 år siden og er et av de mest emblematiske EU-programmene og over 13 millioner folk har deltatt i programmet så langt. Mer informasjon i a pressemelding.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender