Kontakt med oss

Erasmus +

Over 35,000 XNUMX reisekort gitt til ungdommer av DiscoverEU-ordningen

DELE:

Publisert

on

35,511 XNUMX unge mennesker vil motta reisekort fra EU-kommisjonen for å reise gratis i Europa, allerede fra og med sommeren. Dette er resultatet av den siste runden av DiscoverEU-ordningen, en del av Erasmus+-programmet. 

DiscoverEU, som en del av Erasmus+-programmet, tilbyr 18 år gamle innbyggere i EU-medlemsstater og land tilknyttet Erasmus+ muligheten til å reise gjennom Europa og utforske dets mangfold. Passholdere kan lære om kulturarv og historie og få kontakt med mennesker fra hele kontinentet.  

Iliana Ivanova, Kommissær for innovasjon, forskning, kultur, utdanning og ungdom, sa: «Tallmessig er denne søknadsrunden den mest suksessrike siden DiscoverEU ble med i Erasmus+-programmet i 2021. Jeg er glad for at så mange unge mennesker vil få en mulighet til å oppdage Europa og utforske dets kultur og historie. Den stadig økende entusiasmen blant unge mennesker, fremhevet under det europeiske ungdomsåret 2022 og den europeiske ungdomsuken 2024, er virkelig inspirerende.» 

Unge som drar nytte av billetten vil kunne reise alene eller i en gruppe på opptil fem personer mellom 1. juli 2024 og 30. september 2025. Over 180,000 2024 ungdommer hadde søkt på siste runde i april 1.4. Det gir antall søknader til 2018 millioner siden ordningen ble lansert i XNUMX. 

DiscoverEU-søknadene åpner to ganger i året, vår og høst. Utvalgte søkere tilbys reisekort og reiser hovedsakelig med jernbane. Reisende får også en Europeisk ungdomskort, og tilbyr rabatter på kulturbesøk, læringsaktiviteter, sport, lokal transport, overnatting og mat. 

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender