EU enig regler for å administrere investor-statlige konflikter

1654741288Den europeiske union i dag (28 august) tok et viktig skritt mot å skape en omfattende EU investeringspolitikk, med utgivelsen av en forordning sette ut et nytt sett med regler for å håndtere konflikter under EUs investeringsavtaler med sine handelspartnere. Reglene - fastsatt i forskrift om økonomisk ansvar etter fremtidige investor-til-stat tvister - er en nødvendig del av et felles EU investeringspolitikk.

"Denne forordning, " sa handelskommissær Karel De Gucht "representerer en annen byggestein i arbeidet med å utvikle en gjennomsiktig, ansvarlig og balansert investor-til stat tvisteløsningsmekanisme som en del av EUs handel og investeringer politikk. "

Reglene satt opp EUs interne rammeverk for å håndtere fremtidige investor-statlige konflikter. De definerer hvem som er best egnet til å forsvare EUs og medlemsstatenes interesser i tilfelle noen utfordring i henhold til investor-til-stat tvist (ISDS) i EUs handelsavtaler og Energichartertraktaten. Reglene også etablere prinsippene for fordeling av eventuelle eventuelle kostnader eller erstatning. Medlemslandene vil forsvare eventuelle utfordringer til sine egne tiltak og EU vil forsvare tiltak på EU-nivå. I alle tilfeller vil det være et tett samarbeid og åpenhet i EU og EUs institusjoner.

EU investeringspolitikk

Under Lisboa-traktaten, ble investeringen en del av EUs felles handelspolitikk - en eksklusiv kompetanse i EU. Som en konsekvens av EU-kommisjonen nå også forhandler investeringen komponent i handelsavtaler på vegne av EU.

Muligheten for tvisteløsnings mellom en investor og en stat er den håndhevingsapparatet vanligvis brukes i avtaler som inneholder investeringsbeskyttelse. Det er for tiden 3000 bilaterale investeringsavtaler i kraft globalt, mer enn 1400 som er inngått av medlemslandene. De aller fleste av dem inkluderer ISDS, som en nødvendig håndhevingsapparat for de som investerer i tredjeland. EU investorer er de hyppigste brukerne av ISDS over hele verden.

EU er i forhandlinger investeringsbeskyttelse og ISDS i en rekke avtaler, og er allerede part i Energichartertraktaten som sørger for investeringsbeskyttelse og ISDS. Som en del av sin investeringspolitikk, ønsker EU å gjennomføre omfattende forbedringer av allerede eksisterende investor-til-stat tvisteløsningsmekanismer ved å kreve økt åpenhet, ansvarlighet og forutsigbarhet. I sine avtaler, EU inkludert faste transparensforpliktelser, slik at alle dokumenter og høringer er offentlige, bestemmelser mot misbruk av systemet og bestemmelser som sikrer uavhengighet og upartiskhet voldgiftsdommere. Forskriften publisert i dag vil bidra til å sikre åpenhet i investor-til-stat tvister som oppstår i henhold til EUs framtidige avtaler, ved forutså nære konsultasjoner og informasjonsdeling mellom Kommisjonen, medlemsstatene og Europaparlamentet.

Der EU-nivå avtaler inkludert investeringsbeskyttelse er avsluttet, vil de erstatte medlemslandenes bilaterale investeringsavtaler med de samme land utenfor EU.

Når vil de nye reglene skal brukes?

Selv om forskriften trer i kraft 17September vil reglene kun påføres etter faktiske investor-stat tvister etter EU-avtaler med en ISDS mekanisme oppstår.

Den europeiske union er part i Energichartertraktaten, som inneholder investeringsbeskyttelse og ISDS bestemmelser. EU-kommisjonen er for tiden i forhandlinger på investeringen, inkludert investeringsbeskyttelse, med Kina og Myanmar. Det er også i forhandlinger på investeringen som en del av frihandelsavtalen forhandlinger med Canada, India, Japan, Marokko, Singapore, Thailand, Vietnam og USA (foreløpig på vent mens en offentlig høring på investeringen i TTIP utføres).

Mer informasjon

Forskrift om økonomisk ansvar etter fremtidige investor-til-stat tvister

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Virksomhet, Økonomi, Energi, EU, EU, EU-kommisjonen, Trade, handels~~POS=TRUNC avtaler~~POS=HEADCOMP

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *