Kontakt med oss

Energi

#Hinkley Punkt C: Kontroversielle kjernekraftverk for å gå videre

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Hinkley-04EDF har sagt det var glad av den britiske regjeringens beslutning i dag (15 september) for å bekrefte sin avtale om bygging av EDF av to EPJ reaktorer ved Hinkley Point C, skriver Catherine Feore.

Godkjenningen av dette byggeprosjektet for to atomreaktorer på Hinkley Point område i Somerset i sør-vest i England markerer avslutningen på ti år med forberedelser og grundig planlegging. Det er anslått at prosjektet vil skape 25,000 jobbmuligheter på området under bygging, og vil tilby mange muligheter for lokale og nasjonale bedrifter. Areva, GE-Alstom og BYLOR samt hundrevis av franske mellomstore bedrifter og SMB vil være forpliktet til å lykkes med prosjektet.

En brevveksling mellom EDF og britiske myndigheter vil snart formalisere sitt ønske om å ta hensyn til EDF forpliktelse til å beholde kontrollen over HPC-prosjektet. Det bør bemerkes at Hinkley Point C er en viktig del av EDF konsernets CAP 2030 strategi for å tredoble sin virksomhet utenfor Frankrike. EDF-konsernet vil arbeide "kraftig" med sin mangeårige partner, den kinesiske kraftprodusent CGN å garantere suksess for dette prosjektet.

Annonse

EDF-konsernsjef Jean-Bernard Lévy sa: “Avgjørelsen fra den britiske regjeringen om å godkjenne byggingen av Hinkley Point C markerer relanseringen av atomvåpen i Europa. Det demonstrerer Storbritannias ønske om å lede kampen mot klimaendringer gjennom utvikling av kullfattig elektrisitet. Denne avgjørelsen viser tillit til EPR-teknologien og til den verdenskjente ekspertisen til den franske atomindustrien. ”

Vincent de Rivaz, administrerende direktør i EDF Energy og medlem av konsernkomiteen i konsernet sa at erfaringen og ekspertisen fra å starte ny kjernefysisk bygging i Storbritannia vil bidra til at prosjekter blir billigere. Dette antyder at de ikke tror det nåværende prosjektet vil redusere kostnadene - av mange ansett for å være for store. Kostnadene støttes av britisk statsgaranti som overstiger markedsprisen, og mange hevder at de samme målene kunne vært oppnådd på en mer kostnadseffektiv måte.

Spørsmål har også vært reist om sikkerheten av den nye typen anlegg. De eneste to lignende planter har både overfor sikkerhetsrisikoer med den franske regulator å være spesielt kritisk til Flammanville prosjektet i Nord-Frankrike. De finske og franske planter har også kjøre overtid og overbudget, med høyt profilerte oppsigelser av Chief Finance Officer og medlemmer av styret.

Annonse

Med pågående rettsaker om dette ikke kan være det siste ordet på denne investeringen.

Som en reaksjon på nyheten om at regjeringen sannsynligvis vil gi grønt lys til et nytt atomkraftverk ved Hinkley Point i Somerset, sa Molly Scott Cato, grønn MEP for regionen og mangeårig motstander av prosjektet: "When Theresa May etterlyste en omfattende gjennomgang av Hinkley, håpet hun at hun ville konkludere med at prosjektet var økonomisk analfabeter, teknisk feil, miljømessig risikofylt og en trussel mot sikkerheten. Dette har vitenskapelige, økonomiske og miljøeksperter sagt i mange år.

"Men dette er Storbritannia etter brexit, der regjeringen vender ryggen til eksperter i politisk hensiktsmessighet. Etter å ha fornærmet våre europeiske partnere, mener regjeringen at de ikke har råd til å fornærme kineserne. I et desperat forsøk på å demonstrere Brexit Britain er åpent for næringslivet, er regjeringen engasjert i en nasjonal kowtow-øvelse, og overleverer vår energiinfrastruktur til det kinesiske kommunistpartiet.

"Dette er det stikk motsatte av å ta tilbake kontrollen. Virkelig kontroll vil komme gjennom en revolusjon av fornybar energi, som gir billigere og grønnere strøm, større energisikkerhet og genererer tusenvis av flere hjemmearbeidede jobber enn kjernekraft. Fellesskapseide fornybare energikilder kan også ta kraften fra utenlandske selskaper og regjeringer og gi den tilbake til folket; en vei Tyskland og andre land legger ut på.

"Regjeringen sier at den vil innføre større gransking av fremtidige avtaler for å beskytte nasjonal sikkerhet, men ikke for dette prosjektet. Jeg kan rett og slett ikke forstå hvorfor hvis de nåværende ordningene må endres, er de gode nok for menneskene jeg representerer i Sørvest-England. Effektivt vil forbrukere og bedrifter betale prisen for det regjeringen erkjenner er en massiv feil i vår tilnærming til eierskap og kontroll av kritisk infrastruktur. Vi blir også fortalt at vi vil motta informasjon om salg av eierandelen av EDF men ikke være i stand til å forhindre det. Så det hele kan ende med å tilhøre kineserne.

"Når det gjelder Labour, sitter de fortsatt fast i atombunkeren, villige til å støtte en diskreditert ordning for å holde britiske fagforeninger fornøyde. I mellomtiden vil franske fagforeninger, som har uttrykt alvorlig tvil om Hinkleys økonomiske og tekniske levedyktighet, være alvorlig bekymret for dagens Nyheter.

"Storbritannia er rikt på fornybart potensiale, men med denne regjeringen og en opposisjon bare i navn er det en desperat mangel på politisk vilje."

elektrisitet tilkoblinger

Kommisjonen godkjenner greske tiltak for å øke tilgangen til elektrisitet for PPCs konkurrenter

Publisert

on

EU-kommisjonen har gjort juridisk bindende, i henhold til EUs antitrustregler, tiltak foreslått av Hellas for å la konkurrentene til Public Power Corporation (PPC), den greske statseide elektrisitetsposten, kjøpe mer strøm på lengre sikt. Hellas la fram disse tiltakene for å fjerne forvrengningen som skapes av PPCs eksklusive tilgang til brunkullfyrt generasjon, som kommisjonen og unionsdomstolene hadde funnet for å skape ulikhet i muligheter i greske elektrisitetsmarkeder. De foreslåtte tiltakene bortfaller når eksisterende brunkullanlegg slutter å operere kommersielt (som for øyeblikket forventes innen 2023) eller, senest 31. desember 2024.

I sin avgjørelse fra mars 2008, fant kommisjonen at Hellas hadde krenket konkurransereglene ved å gi PPC privilegerte tilgangsrett til brunkull. Kommisjonen oppfordret Hellas til å foreslå tiltak for å rette opp de konkurransehemmende effektene av overtredelsen. På grunn av anker ved både domstolen og EU -domstolen og vanskeligheter med å iverksette en tidligere innsending av rettsmidler, har slike korrigerende tiltak ikke blitt iverksatt så langt. September 1 leverte Hellas en endret versjon av tiltakene.

Kommisjonen har konkludert med at de foreslåtte tiltakene fullt ut adresserer overtredelsen som Kommisjonen identifiserte i vedtaket fra 2008, i lys av den greske planen om å avvikle all eksisterende brunkullfyrt generasjon innen 2023 i tråd med Hellas og EUs miljømål. Konserndirektør Margrethe Vestager, ansvarlig for konkurransepolitikken, sa: "Beslutningen og tiltakene foreslått av Hellas vil gjøre PPCs konkurrenter i stand til bedre å sikre seg mot prisvolatilitet, noe som er et viktig element for dem å konkurrere på markedet for elektrisitet og tilby stabile priser til forbrukere. Tiltakene går hånd i hånd med den greske planen om å avvikle sine sterkt forurensende brunkullfyrte kraftverk ved å fraråde bruken av disse anleggene, helt i tråd med European Green Deal og EUs klimamål. ”

Annonse

En full pressemelding er tilgjengelig på nett.

Annonse
Fortsett å lese

Biodrivstoff

Kommisjonen godkjenner ett års forlengelse av skattefritak for biodrivstoff i Sverige

Publisert

on

EU -kommisjonen har godkjent, i henhold til EUs statsstøtteregler, forlengelsen av skattefritaket for biodrivstoff i Sverige. Sverige har unntatt flytende biodrivstoff fra energi- og CO₂ -beskatning siden 2002. Tiltaket har allerede blitt forlenget flere ganger, siste gang i oktober 2020 (SA.55695). Ved dagens vedtak godkjenner kommisjonen ytterligere ett års forlengelse av skattefritaket (fra 1. januar til 31. desember 2022). Målet med skattefritakstiltaket er å øke bruken av biodrivstoff og å redusere bruken av fossilt brensel i transport. Kommisjonen vurderte tiltaket under EUs statsstøtteregler, særlig Retningslinjer for statsstøtte for miljøvern og energi.

Kommisjonen fant at skattefritakene er nødvendige og hensiktsmessige for å stimulere produksjon og forbruk av innenlands og importert biodrivstoff, uten å urimelig forvride konkurransen i det indre markedet. I tillegg vil ordningen bidra til innsatsen til både Sverige og EU som helhet for å nå Parisavtalen og gå mot 2030 -målene for fornybar energi og CO₂. Støtten til matbasert biodrivstoff bør forbli begrenset, i tråd med terskelverdiene revidert direktiv om fornybar energi. Videre kan unntaket bare gis når operatører viser overholdelse av bærekraftskriterier, som vil bli transponert av Sverige slik det kreves av det reviderte direktivet om fornybar energi. På denne bakgrunn konkluderte Kommisjonen med at tiltaket er i tråd med EUs statsstøtteregler. Mer informasjon vil være tilgjengelig på kommisjonens side konkurranse nettside, i Statsstøtte Register under saksnummeret SA.63198.

Annonse

Fortsett å lese

Energi

Biden -administrasjonen har som mål å redusere kostnadene for sol-, vindprosjekter på offentlig grunn

Publisert

on

By

Solcellepaneler sees ved Desert Stateline -prosjektet nær Nipton, California, USA 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Solcellepaneler sees ved Desert Stateline -prosjektet nær Nipton, California, USA 16. august 2021. Bilde tatt 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Biden -administrasjonen planlegger å gjøre føderale land rimeligere tilgjengelig for sol- og vindkraftutviklere etter at ren kraftindustri argumenterte i et lobbyarbeid i år for at leieavgifter og avgifter er for høye til å trekke investeringer og kan torpedo presidentens agenda for klimaendringer, skrive Nichola brudgommen og Valerie Volcovici.

Washingtons beslutning om å gjennomgå den føderale landpolitikken for fornybare kraftprosjekter er en del av en bredere innsats fra regjeringen til president Joe Biden for å bekjempe global oppvarming ved å øke ren energiutvikling og motvirke boring og kullgruvedrift.

"Vi erkjenner at verden har endret seg siden forrige gang vi så på dette, og oppdateringer må gjøres," sa Janea Scott, seniorrådgiver for det amerikanske innenriksdepartementets assisterende sekretær for land og mineraler, til Reuters.

Annonse

Hun sa at administrasjonen studerer flere reformer for å gjøre føderale land lettere for sol- og vindselskaper å utvikle, men ga ikke detaljer.

Trykket for enklere tilgang til store føderale land understreker også fornybar energiindustriens grådige behov for nytt areal: Biden har et mål om å avkarbonisere kraftsektoren innen 2035, et mål som ville kreve et område større enn Nederland for solindustrien alene, ifølge forskningsfirmaet Rystad Energy.

Det er en leiepris og gebyrordning for føderale sol- og vindleieutleie som er utformet for å holde prisene på linje med verdiene for jordbruksarealer i nærheten.

Annonse

I henhold til denne politikken, implementert av administrasjonen av president Barack Obama i 2016, betaler noen store solprosjekter $ 971 per dekar per år i husleie, sammen med over $ 2,000 årlig per megawatt strømkapasitet.

For et nytteprosjekt som dekker 3,000 dekar og produserer 250 megawatt strøm, er det en kategori på omtrent 3.5 millioner dollar hvert år.

Leieprosjekter for vindprosjekter er generelt lavere, men kapasitetsavgiften er høyere på $ 3,800, ifølge en føderal avgiftsplan.

Den fornybare energibransjen argumenterer for at avgiftene fra innenriksdepartementet er synkronisert med private landleier, som kan være under $ 100 per dekar, og ikke kommer med gebyrer for produsert kraft.

De er også høyere enn føderale husleier for olje- og gassboreavtaler, som løper på $ 1.50 eller $ 2 per år per dekar før de blir erstattet av en 12.5% produksjonsavgift når petroleum begynner å strømme.

"Inntil disse altfor belastende kostnadene er løst, vil vår nasjon sannsynligvis gå glipp av å leve opp til sitt potensial for å distribuere hjemmelagde rene energiprosjekter på våre offentlige områder - og jobbene og den økonomiske utviklingen som følger med det," sa Gene Grace, generaladvokat for handel med ren energi American Clean Power Association.

Den fornybare energibransjen har historisk sett vært avhengig av privat areal til store prosjekter. Men store deler av ubrutt privat land blir knappe, noe som gjør føderale land blant de beste alternativene for fremtidig ekspansjon.

Til dags dato har innenriksdepartementet tillatt mindre enn 10 GW sol- og vindkraft på sine mer enn 245 millioner dekar føderale landområder, en tredjedel av det de to næringene var forventet å installere landsdekkende bare i år, ifølge Energy Information Administration .

Solindustrien begynte å drive lobbyvirksomhet med saken i april, da Large Scale Solar Association, en koalisjon av noen av landets fremste solutviklere - inkludert NextEra Energy, Southern Company og EDF Renewables - inngav en begjæring til Interiors Bureau of Land Management som ba om lavere husleie på nytteprosjekter i landets blærende ørkener.

En talsperson for gruppen sa at industrien i utgangspunktet fokuserte på California fordi den er hjemsted for noen av de mest lovende solarealene og fordi land rundt store byområder som Los Angeles hadde oppblåste vurderinger for hele fylker, selv på ørkenareal som ikke var egnet for jordbruk.

Tjenestemenn i NextEra (NEE.N), Sørlig (SØNN), og EDF kommenterte ikke når de ble kontaktet av Reuters.

I juni senket byrået leiene i tre fylker i California. Men solrepresentanter kalte tiltaket utilstrekkelig og argumenterte for at rabattene var for små og at megavattkapasitetsavgiften forblir på plass.

Advokater for både solselskapene og BLM har diskutert problemet i telefonsamtaler siden, og ytterligere samtaler er planlagt til september, ifølge Peter Weiner, advokaten som representerer solkonsernet.

"Vi vet at de nye menneskene på BLM har hatt mye på tallerkenene," sa Weiner. "Vi setter virkelig pris på hensynet deres."

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender