Kontakt med oss

Energi

#GreenRecovery - Kommisjonen åpner offentlig konsultasjon om fornybar energi offshore

Publisert

on

Kommisjonen har lansert en offentlig høring på sin fremtidige EU Offshore Renewable Energy Strategy, som vil bli vedtatt senere i år. Strategien vil støtte utvikling og integrering av offshore kilder i EUs energimiks, for å støtte våre 2030 og 2050 klimaambisjoner. Den vil skissere en ny tilnærming for å utnytte Europas potensiale for fornybar energi på offshore på en bærekraftig og inkluderende måte, og vil bidra til å overvinne eksisterende barrierer.

Dette er en avgjørende del av European Green Deal og NesteGenerasjonEU gjenopprettingspakke, da det vil bidra til å skape arbeidsplasser og øke investeringene når vi distribuerer rene nye teknologier over hele EU. Forbedring av innenlands energiproduksjon vil bidra til å gi rimelig energi til innbyggerne, og vil øke Europas motstandskraft og forsyningssikkerhet.

Energikommisjonær Kadri Simson sa: “For å oppnå klimanøytralitet innen 2050, må vi øke EUs offshore energiproduksjon tjue ganger. Dette betyr å gjøre det lettere å bygge store vindparker til havs på en miljømessig bærekraftig måte. Vi må også bruke potensialet til andre fornybare kilder som offshore solenergi, samt nye muligheter for tidevann og havenergi.

Den offentlige høringen varer til 24. september.

Mer informasjon er tilgjengelig franske baguetter. og på den dedikerte EU Have your Say webside.

elektrisitet tilkoblinger

ElectroGasMalta har oppsummert kraftprosjektet Delimar

Publisert

on

Electrogas-konsortiet holdt nylig en pressekonferanse der den kunngjorde resultatene av en intern revisjon av selskapet. Selskapet sa at det startet en "omfattende intern juridisk og rettsmedisinsk gjennomgang" i 2019, etter utnevnelsen av tre nye styremedlemmer. Tilsynet viste at det ikke var tegn til korrupsjon i prosjektet for å bygge et gasskraftverk i Delimar med deltagelse av Siemens Projects Ventures og SOCAR Trading.

I følge Energogas avslørte tilsynet ingen tegn til brudd på tidspunktet for budgivning, bygging av kraftverket og driften av Electrogas.

Electrogas rapporterte også at et prosjekt til en verdi av over 500 millioner euro for bygging av et nytt 210 MW kraftverk og en LNG-regasifiseringsterminal ble implementert av ElectroGas Malta, som inkluderer SOCAR Trading. I samarbeid med Siemens og det lokale investeringsselskapet GEM vant det et offentlig anbud på Malta i 2013.

Det er kjent at ledelsen i Electrogas endret seg etter at aksjonæren Jorgen fenek trakk seg.
Fenech var en del av joint venture "jam holdings", som eier 33.34% av kraftverket. SOCAR Trading og Siemens Projects Ventures eier 33.34 prosent hver.

I 2015 signerte ElectroGas Malta en kontrakt med SOCAR som gir eksklusive langsiktige rettigheter til å levere LNG til Malta for kraftverket. Den første batchen av LNG ble levert til øya i januar 2017, og skaper dermed forholdene for Malta å fullstendig forlate fyringsolje som en kilde til kraftproduksjon. Som tidligere bemerket av statsministeren på Malta, Joseph Muscat, bidro dette til å redusere strømprisene for den maltesiske befolkningen med 25% og bidro til en reduksjon på 90% av giftige utslipp til atmosfæren.

ElectroGas Malta vil også levere strøm og naturgass til det statseide energiselskapet Enemalta i 18 år. Et prosjekt verdt mer enn € 500 millioner for å bygge et nytt kraftverk på 210 MW og en LNG-forgassningsterminal på Malta med deltagelse av SOCAR Trading ble lansert i desember 2014 og fullført i januar 2017.

Fortsett å lese

Energi

# FORATOM understreker kjernefysiske nøkkelrolle i å nå ambisiøse klimamål

Publisert

on

FORATOM gleder seg over EU-kommisjonens forslag om å øke målet for reduksjon av CO2030-utslipp i 2 til minst 55%. Dette er viktig for at EU skal oppnå karbonnøytralitet innen 2050. Atomsektoren er klar til å spille sin rolle ved å levere en stabil tilførsel av lavkarbonfattig elektrisitet, så vel som andre energibærere (f.eks. Hydrogen).

Når det gjelder avkarbonisering av elsektoren, har FORATOM identifisert to utfordringer: å sikre forsyningssikkerhet og kostnader.

"Det er klart at ved å støtte en energimiks som kombinerer både kjernekraft og variabel fornybar energi, vil EU ha tilgang til kullfattig strømforsyning 24/7," sa FORATOMs generaldirektør Yves Desbazeille. "En slik kombinasjon vil ikke bare bidra til å sikre forsyningssikkerhet, men også holde kostnadene ved overgangen til et minimum".

Ifølge konklusjonene i en FTI-CL Energy Consulting-studie bestilt av FORATOM (Veier til 2050: kjernefysiske rolle i et Europa med lite karbon), Kunne Europa spare mer enn 440 milliarder euro mellom 2020 og 2050 ved å støtte en andel på 25% av atomkraft i 2050-elektrisitetsmiksen. Kundene ville spare rundt 350 milliarder euro i kostnader, med 90% av disse besparelsene som skjedde før 2035, takket være livstidsforlengelsen av eksisterende atomreaktorer og konstruksjonen av nye. Videre kan rundt 90 milliarder euro også spares i forhold til de ekstra kostnadene for overførings- og distribusjonsnett som er nødvendige for å imøtekomme den nye sol- og vindkapasiteten, hvis den noen gang er bygget, som vil erstatte den tapte kjernekapasiteten.

"Det skal bemerkes at overgangen ikke bare handler om å spare kostnader, det handler også om å sikre økonomisk vekst og arbeidsplasser," la Desbazeille til. “Her spiller kjernefysisk en viktig rolle, siden den for tiden opprettholder mer enn 1 million jobber i EU-27. Innen 2050 kan dette tallet øke til 1.2 millioner ”[1].

Den europeiske kjernefysiske industrien er klar til å spille sin rolle i å hjelpe EU til å avkarbonisere. For å gjøre dette må EUs politikk behandle all teknologi på samme måte. Som fremhevet av flere medlemsland i slutten av 2019, hvis de skal utvikle seg mot slike ambisiøse mål, må de ha friheten til å inkludere lav-karbon-atom i deres energimiks.

Det europeiske atomforumet (FORATOM) er Brussel-baserte fagforening for atomkraftindustrien i Europa. Medlemskapet i FORATOM består av 15 nasjonale nukleare foreninger, og gjennom disse foreningene representerer FORATOM nesten 3,000 europeiske selskaper som arbeider i bransjen og støtter rundt 1,100,000 jobber.

[1] Deloitte Economic and Social Impact Report, 2019

Fortsett å lese

Arts

LUKOIL'S Oil Pavilion kåret til verdens beste prosjekt for bruk av Virtual Reality

Publisert

on

LUKOIL ble en vinner av det internasjonale IPRA Golden World Awards i fire kategorier for restaurering av det historiske Olje Pavilion på Moskvas VDNKh. Det er den største russiske multimediautstillingen dedikert til anvendt vitenskap, som presenterer oljeindustrien for sine besøkende gjennom interaktive installasjoner.

De Oljepaviljong ble tildelt statusen som det beste globale prosjektet i Gaming og virtual reality, Business-to-business, Media relations og Sponsoravtaler kategorier.

Dette er den andre LUKOIL IPRA Golden World Awards vinne; selskapet mottok to priser i fjor. LUKOILs kampanje for å promotere byen Kogalym (Yugra) som et turistsenter i Vest-Sibir mottok priser som verdens beste prosjekt i Reise og turisme og Samfunnsengasjement kategorier.

IPRA Golden World Awards (GWA) er verdens mest innflytelsesrike globale PR- og kommunikasjonskonkurranse.

IPRA GWA, etablert i 1990, anerkjenner fortreffelighet innen PR-praksis over hele verden, og tar i betraktning slike kriterier som kreativitet, kompleksitet i realisering og prosjektets unike karakter. Verdens største kommunikasjons- og markedsføringseksperter og ledere, inkludert representanter for de forskjellige største virksomhetene, danner GWA-juryen.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender