Kontakt med oss

Energi

For den globale energibransjen er sammenfallet åpenbart

DELE:

Publisert

on

Det globale energibehovet vokser i enestående hastighet, og energiselskaper, sammen med mange andre i en svært mangfoldig spredning av sektorer, posisjonerer seg til å svare. Vi ønsker alle rikelig, billig og ren energi utvunnet med minimum miljøforstyrrelser, samtidig som det gir maksimale fordeler for lokalsamfunn, nasjonale myndigheter og aksjonærer, skriver Colin Stevens.

Det er en skremmende utfordring, og denne sektoren alene har allerede et omfattende og svært betydelig sosialt, miljømessig og økonomisk fotavtrykk.

Likevel er det økende eksempler på beste praksis, med flere og flere selskaper som skifter prioriteringer ved å bruke forretningsinformasjon for ikke bare å spare penger, men også bli miljøbevisste.

Blant de mange selskapene som blir mer miljøvennlige er oljegiganten LUKOIL, en av verdens største energileverandører, som sysselsetter over 100,000 30 mennesker i XNUMX land. LUKOIL gjør absolutt sitt på den miljømessige bærekraftsfronten.

Den publiserer en bærekraftsrapport årlig for å gi detaljerte data om sitt bidrag til FNs bærekraftsmål og vise hvordan det hvert år implementerer selskapets strategi i denne spesielle sektoren.

LUKOIL har faktisk publisert slike rapporter siden 2005 og informert aksjonærer og andre om sine miljømessige, sosiale og økonomiske aktiviteter.

Disse viser for eksempel hvordan selskapet er forpliktet til å forbedre industrisikkerheten, redusere skadefrekvensen på arbeidsplassen, sikre ulykkesfri drift av sine produksjonsanlegg og kontinuerlig redusere miljøpåvirkningen.

Annonse

Konsernet er også fokusert på å oppnå mer rasjonell bruk av ressurser, enten det er naturlig eller menneskelig.

Anerkjennelse av sin innsats på dette området kom i 2019 da LUKOIL ble kåret til topp fem for miljøåpenhet blant euroasiske olje- og gasselskaper.

Den russiske WWF og CREON-analysegruppen vurderte den potensielle miljøpåvirkningen og informasjonsgjennomskinneligheten til 20 russiske selskaper, 14 selskaper fra Kasakhstan og 2 selskaper fra Aserbajdsjan.

WWF / CREON-sitatet sa at LUKOIL var et av de første russiske selskapene som vedtok retningslinjene for sikkerhets-, arbeids- og miljøvern, og at gruppen hadde tatt over 900 miljøtiltak, alt fra reduksjon av luftutslipp til effektiv bruk av vannressurser.

"Selskapet publiserer sin bærekraftsrapport årlig og viser maksimal åpenhet under samhandlingen med sivilsamfunnet, lokalsamfunn og urfolk når de diskuterer fremtidige og eksisterende prosjekter," heter det.

LUKOILs siste bærekraftsrapport fremhever for eksempel omfanget av å føre en ansvarlig sosialpolitikk overfor sine ansatte og deres levestandard i de regionene der den opererer. I 2019 tilsvarte for eksempel andelen av ansatte i LUKOIL Group dekket av tariffavtaler 88.9%; rundt 258,000 9 ansatte fikk opplæring og eksterne bidrag fra sosialstøtte beløp seg til rundt XNUMX milliarder RUB.

LUKOIL anerkjenner også viktigheten av behovet for globale tiltak for å forebygge klimaendringer og støtter Russlands deltakelse i felles innsats for å redusere klimagassutslipp (GHG). Den ser også forbedring av energieffektiviteten som en av hovedfaktorene for å redusere miljøpåvirkningen fra virksomheten.

Et av nøkkelelementene i LUKOILs strategi for bærekraftsutvikling er å sikre et høyt nivå av helse og sikkerhet på arbeidsplassen. Miljøvern er en annen prioritet, med kostnader på denne sfæren alene som beløper seg til rundt 36 milliarder RUB i 2019.

En talsmann for selskapet sa: "Selskapets tilnærming til bærekraftsledelse er basert på samordningen av våre interesser og planer med de grunnleggende prinsippene for bærekraftig utvikling erklært av FN, universelle verdier og nasjonale utviklingsprioriteringer."

Ytterligere kommentar kommer fra Ravil Maganov, styreleder, som sa at LUKOIL har "fortsatt jevnlig å utvikle sin virksomhet og gi et sterkt bidrag til FNs bærekraftsmål".

Gruppen, ifølge den siste bærekraftsrapporten, støtter «fullstendig» FNs 2030-agenda for bærekraftig utvikling og anerkjenner at FN-målene «er av avgjørende betydning for å sikre en velstående fremtid for det menneskelige samfunn».

Men den fortsetter også med å innrømme at «det kreves større innsats for å sikre at de positive endringene som gjøres til støtte for en rekke mål er bærekraftige.

"Derfor fortsetter vi å implementere programmer som tar sikte på både å forbedre den operasjonelle ytelsen til våre bedrifter og sikre trivselen til menneskene som bor i regionene der vi opererer."

Rapporten konkluderer: «Vi har identifisert 11 globale mål og 15 mål som vi anser som de mest relevante for vår virksomhet og som vi kan bidra til. Vi oppnådde god suksess i 2019, men mye gjenstår å gjøre.»

Ny bærekraftsrapport om LUKOIL forventes å bli publisert i juli.

Bortsett fra LUKOIL, er det mange andre eksempler på hva selskaper gjør for å fremme miljømessig bærekraft, inkludert Johnson & Johnson, sist i overskriftene for sitt bidrag til å takle pandemien.

I mer enn 20 år har det tatt ledelsen innen produksjon av personlig pleieprodukter som er miljøansvarlige. Det har også tiltak som reduserer avfall i løpet av produksjon og distribusjon gjennom bruk av bærekraftige produkter og emballasjemetoder der det er mulig.

Bilbedrifter antas å være blant de tyngste forurenserne. Imidlertid endrer Ford denne fortellingen gjennom en ti-delt miljøpolitikk som de har implementert i årevis. Selskapet bruker bærekraftige stoffer i kjøretøyene, mens 80% av både Focus- og Escape-kjøretøyene er resirkulerbare. Selskapet fokuserer også på drivstoffeffektivitet, spesielt på seks-trinns girkasse, og tilbyr en ren diesel tung lastebil.

Disney, et annet eksempel, bruker null netto direkte politikk for klimagassutslipp innenfor alle sine anlegg, mens datagiganten Hewlett-Packard er et av de første selskapene som har rapportert om klimagassutslippene. De har også iverksatt planer som tar sikte på å redusere utslipp og redusere giftige stoffer som brukes i produksjonen av sine produkter som patroner.

Ebay er et annet selskap med fokus på miljømessig bærekraft. Selskapet har gjort det mulig for folk å bytte eller gjenbruke varer i stedet for å kaste dem mens Google har demonstrert sin forpliktelse til å bli grønn gjennom initiativer som å drive sine anlegg med fornybare energikilder, arrangere bondemarkeder samt bærekraftige matlagingsseminarer og bringe geiter for å trimme gress.


Andre steder er Viatris et globalt helseselskap som ble dannet i november 2020 med en arbeidsstyrke på mer enn 40,000 XNUMX. I Europa er det et av de ledende farmasøytiske selskapene. Europasjef Viatris Eric Bossan sa til denne nettsiden: «Bærekraft for oss refererer til den langsiktige holdbarheten til vår generelle ytelse.

"Viatris gir mennesker over hele verden mulighet til å leve sunnere på alle stadier av livet. Som en del av denne forpliktelsen opprettholder vi bærekraftig og ansvarlig drift, og jobber hardt for å redusere vår miljøpåvirkning.»

Bossan la til: «Vi har en integrert tilnærming fokusert på å håndtere vår vannbruk, luftutslipp, avfall, klimaendringer og energipåvirkning; noen eksempler på innsatsen vår er: vi økte bruken av fornybar energi med 485 % i løpet av de siste fem årene, og alle nettstedene fra vårt gamle selskap Mylan i Irland – et land der vi har flest nettsteder i Europa – bruker 100 % fornybar energi."

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender