Kontakt med oss

Energi

For den globale energibransjen er sammenfallet åpenbart

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Det globale energibehovet vokser i enestående hastighet, og energiselskaper, sammen med mange andre i en svært mangfoldig spredning av sektorer, posisjonerer seg til å svare. Vi ønsker alle rikelig, billig og ren energi utvunnet med minimum miljøforstyrrelser, samtidig som det gir maksimale fordeler for lokalsamfunn, nasjonale myndigheter og aksjonærer, skriver Colin Stevens.

Det er en skremmende utfordring, og denne sektoren alene har allerede et omfattende og svært betydelig sosialt, miljømessig og økonomisk fotavtrykk.

Likevel er det økende eksempler på beste praksis, med flere og flere selskaper som skifter prioriteringer ved å bruke forretningsinformasjon for ikke bare å spare penger, men også bli miljøbevisste.

Annonse

Blant de mange selskapene som blir mer miljøvennlige, er oljegiganten LUKOIL, en av verdens største energileverandører, som sysselsetter over 100,000 30 mennesker i XNUMX land. LUKOIL gjør absolutt sitt på miljøets bærekraftsfront.

Den publiserer en bærekraftsrapport årlig for å gi detaljerte data om sitt bidrag til FNs bærekraftsmål og vise hvordan det hvert år implementerer selskapets strategi i denne sektoren.

LUKOIL har faktisk publisert slike rapporter siden 2005 og informert aksjonærer og andre om sine miljømessige, sosiale og økonomiske aktiviteter.

Annonse

Disse viser for eksempel hvordan selskapet er forpliktet til å forbedre industrisikkerheten, redusere skadefrekvensen på arbeidsplassen, sikre ulykkesfri drift av sine produksjonsanlegg og kontinuerlig redusere miljøpåvirkningen.

Konsernet er også fokusert på å oppnå mer rasjonell bruk av ressurser, enten det er naturlig eller menneskelig.

Anerkjennelse av sin innsats på dette området kom i 2019 da LUKOIL ble kåret til topp fem for miljøåpenhet blant euroasiske olje- og gasselskaper.

Den russiske WWF og CREON-analysegruppen vurderte den potensielle miljøpåvirkningen og informasjonsgjennomskinneligheten til 20 russiske selskaper, 14 selskaper fra Kasakhstan og 2 selskaper fra Aserbajdsjan.

WWF / CREON-sitatet sa at LUKOIL var et av de første russiske selskapene som vedtok retningslinjene for sikkerhets-, arbeids- og miljøvern, og at gruppen hadde tatt over 900 miljøtiltak, alt fra reduksjon av luftutslipp til effektiv bruk av vannressurser.

"Selskapet publiserer sin bærekraftsrapport årlig og viser maksimal åpenhet under samspillet med det sivile samfunn, lokalsamfunn og urfolk når man diskuterer fremtidige og eksisterende prosjekter," sa det.

LUKOILs siste bærekraftsrapport fremhever for eksempel omfanget av å føre en ansvarlig sosialpolitikk overfor sine ansatte og deres levestandard i de regionene der den opererer. I 2019 tilsvarte for eksempel andelen av ansatte i LUKOIL Group dekket av tariffavtaler 88.9%; rundt 258,000 9 ansatte fikk opplæring og eksterne bidrag fra sosialstøtte beløp seg til rundt XNUMX milliarder RUB.

LUKOIL erkjenner også viktigheten av behovet for globale tiltak for å forebygge klimaendringer og støtter Russlands deltakelse i felles innsats for å redusere klimagassutslipp (GHG). Det ser også forbedring av energieffektivitet som en av hovedfaktorene for å redusere miljøpåvirkningen av virksomheten.

Et av nøkkelelementene i LUKOILs strategi for bærekraftutvikling er å sikre et høyt nivå av helse og sikkerhet på arbeidsplassen. Miljøvern er en annen prioritering, med kostnadene i denne sfæren alene til rundt 36 milliarder RUB i 2019.

En talsmann for selskapet sa: "Selskapets tilnærming til bærekraftsforvaltning er basert på tilpasningen av våre interesser og planer med de grunnleggende prinsippene for bærekraftig utvikling erklært av FN, universelle verdier og nasjonale utviklingsprioriteter."

Ytterligere kommentarer kommer fra Ravil Maganov, styreleder, som sa at LUKOIL har "fortsatt å utvikle sin virksomhet og bidra sterkt til FNs bærekraftsmål".

Gruppen, ifølge den siste bærekraftsrapporten, er "fullt ut støttende" for FNs 2030-agenda for bærekraftig utvikling og anerkjenner at FN-målene "er av vital betydning for å sikre en velstående framtid for det menneskelige samfunn."

Men det innrømmes videre at "det kreves større innsats for å sikre at de positive endringene som gjøres til støtte for en rekke mål er bærekraftige.

"Derfor fortsetter vi å implementere programmer som både skal forbedre bedriftens operasjonelle resultater og sikre trivsel for menneskene som bor i regionene der vi opererer."

Rapporten konkluderer: "Vi har identifisert 11 globale mål og 15 mål som vi anser som de mest relevante for vår virksomhet og som vi er i stand til å bidra til. Vi oppnådde god suksess i 2019, men mye gjenstår å gjøre."

Ny bærekraftsrapport om LUKOIL forventes å bli publisert i juli.

Bortsett fra LUKOIL, er det mange andre eksempler på hva selskaper gjør for å fremme miljømessig bærekraft, inkludert Johnson & Johnson, sist i overskriftene for sitt bidrag til å takle pandemien.

I mer enn 20 år har det tatt ledelsen innen produksjon av personlig pleieprodukter som er miljøansvarlige. Det har også tiltak som reduserer avfall i løpet av produksjon og distribusjon gjennom bruk av bærekraftige produkter og emballasjemetoder der det er mulig.

Bilbedrifter antas å være blant de tyngste forurenserne. Imidlertid endrer Ford denne fortellingen gjennom en ti-delt miljøpolitikk som de har implementert i årevis. Selskapet bruker bærekraftige stoffer i kjøretøyene, mens 80% av både Focus- og Escape-kjøretøyene er resirkulerbare. Selskapet fokuserer også på drivstoffeffektivitet, spesielt på seks-trinns girkasse, og tilbyr en ren diesel tung lastebil.

Disney, et annet eksempel, bruker null netto direkte politikk for klimagassutslipp innenfor alle sine anlegg, mens datagiganten Hewlett-Packard er et av de første selskapene som har rapportert om klimagassutslippene. De har også iverksatt planer som tar sikte på å redusere utslipp og redusere giftige stoffer som brukes i produksjonen av sine produkter som patroner.

Ebay er et annet selskap med fokus på miljømessig bærekraft. Selskapet har gjort det mulig for folk å bytte eller gjenbruke varer i stedet for å kaste dem mens Google har vist sin forpliktelse til å gå grønt gjennom initiativer som å drive anleggene sine med fornybare energikilder, være vert for bondemarkeder samt bærekraftige matlagingsseminarer og bringe geiter for å trimme gress.


Andre steder er Viatris et globalt helseselskap som ble dannet i november 2020 med en arbeidsstyrke på mer enn 40,000. I Europa er det et av de ledende farmasøytiske selskapene. Europasjef Viatris Eric Bossan sa til dette nettstedet: "Bærekraft for oss refererer til den langsiktige holdbarheten til vår samlede ytelse.

"Viatris gir mennesker over hele verden muligheten til å leve sunnere på alle stadier av livet. Som en del av denne forpliktelsen holder vi fast på bærekraftig og ansvarlig virksomhet, og jobber iherdig for å redusere miljøpåvirkningen."

Bossan la til: "Vi har en integrert tilnærming som er fokusert på å håndtere vår vannbruk, luftutslipp, avfall, klimaendringer og energipåvirkning. Noen eksempler på vår innsats er: vi økte bruken av fornybar energi med 485% de siste fem årene, og alle nettsteder fra vårt eldre selskap Mylan i Irland - et land der vi har flest nettsteder i Europa - bruker 100% fornybar energi. "

elektrisitet tilkoblinger

Kommisjonen godkjenner greske tiltak for å øke tilgangen til elektrisitet for PPCs konkurrenter

Publisert

on

EU-kommisjonen har gjort juridisk bindende, i henhold til EUs antitrustregler, tiltak foreslått av Hellas for å la konkurrentene til Public Power Corporation (PPC), den greske statseide elektrisitetsposten, kjøpe mer strøm på lengre sikt. Hellas la fram disse tiltakene for å fjerne forvrengningen som skapes av PPCs eksklusive tilgang til brunkullfyrt generasjon, som kommisjonen og unionsdomstolene hadde funnet for å skape ulikhet i muligheter i greske elektrisitetsmarkeder. De foreslåtte tiltakene bortfaller når eksisterende brunkullanlegg slutter å operere kommersielt (som for øyeblikket forventes innen 2023) eller, senest 31. desember 2024.

I sin avgjørelse fra mars 2008, fant kommisjonen at Hellas hadde krenket konkurransereglene ved å gi PPC privilegerte tilgangsrett til brunkull. Kommisjonen oppfordret Hellas til å foreslå tiltak for å rette opp de konkurransehemmende effektene av overtredelsen. På grunn av anker ved både domstolen og EU -domstolen og vanskeligheter med å iverksette en tidligere innsending av rettsmidler, har slike korrigerende tiltak ikke blitt iverksatt så langt. September 1 leverte Hellas en endret versjon av tiltakene.

Kommisjonen har konkludert med at de foreslåtte tiltakene fullt ut adresserer overtredelsen som Kommisjonen identifiserte i vedtaket fra 2008, i lys av den greske planen om å avvikle all eksisterende brunkullfyrt generasjon innen 2023 i tråd med Hellas og EUs miljømål. Konserndirektør Margrethe Vestager, ansvarlig for konkurransepolitikken, sa: "Beslutningen og tiltakene foreslått av Hellas vil gjøre PPCs konkurrenter i stand til bedre å sikre seg mot prisvolatilitet, noe som er et viktig element for dem å konkurrere på markedet for elektrisitet og tilby stabile priser til forbrukere. Tiltakene går hånd i hånd med den greske planen om å avvikle sine sterkt forurensende brunkullfyrte kraftverk ved å fraråde bruken av disse anleggene, helt i tråd med European Green Deal og EUs klimamål. ”

Annonse

En full pressemelding er tilgjengelig på nett.

Annonse
Fortsett å lese

Biodrivstoff

Kommisjonen godkjenner ett års forlengelse av skattefritak for biodrivstoff i Sverige

Publisert

on

EU -kommisjonen har godkjent, i henhold til EUs statsstøtteregler, forlengelsen av skattefritaket for biodrivstoff i Sverige. Sverige har unntatt flytende biodrivstoff fra energi- og CO₂ -beskatning siden 2002. Tiltaket har allerede blitt forlenget flere ganger, siste gang i oktober 2020 (SA.55695). Ved dagens vedtak godkjenner kommisjonen ytterligere ett års forlengelse av skattefritaket (fra 1. januar til 31. desember 2022). Målet med skattefritakstiltaket er å øke bruken av biodrivstoff og å redusere bruken av fossilt brensel i transport. Kommisjonen vurderte tiltaket under EUs statsstøtteregler, særlig Retningslinjer for statsstøtte for miljøvern og energi.

Kommisjonen fant at skattefritakene er nødvendige og hensiktsmessige for å stimulere produksjon og forbruk av innenlands og importert biodrivstoff, uten å urimelig forvride konkurransen i det indre markedet. I tillegg vil ordningen bidra til innsatsen til både Sverige og EU som helhet for å nå Parisavtalen og gå mot 2030 -målene for fornybar energi og CO₂. Støtten til matbasert biodrivstoff bør forbli begrenset, i tråd med terskelverdiene revidert direktiv om fornybar energi. Videre kan unntaket bare gis når operatører viser overholdelse av bærekraftskriterier, som vil bli transponert av Sverige slik det kreves av det reviderte direktivet om fornybar energi. På denne bakgrunn konkluderte Kommisjonen med at tiltaket er i tråd med EUs statsstøtteregler. Mer informasjon vil være tilgjengelig på kommisjonens side konkurranse nettside, i Statsstøtte Register under saksnummeret SA.63198.

Annonse

Fortsett å lese

Energi

Biden -administrasjonen har som mål å redusere kostnadene for sol-, vindprosjekter på offentlig grunn

Publisert

on

By

Solcellepaneler sees ved Desert Stateline -prosjektet nær Nipton, California, USA 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Solcellepaneler sees ved Desert Stateline -prosjektet nær Nipton, California, USA 16. august 2021. Bilde tatt 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Biden -administrasjonen planlegger å gjøre føderale land rimeligere tilgjengelig for sol- og vindkraftutviklere etter at ren kraftindustri argumenterte i et lobbyarbeid i år for at leieavgifter og avgifter er for høye til å trekke investeringer og kan torpedo presidentens agenda for klimaendringer, skrive Nichola brudgommen og Valerie Volcovici.

Washingtons beslutning om å gjennomgå den føderale landpolitikken for fornybare kraftprosjekter er en del av en bredere innsats fra regjeringen til president Joe Biden for å bekjempe global oppvarming ved å øke ren energiutvikling og motvirke boring og kullgruvedrift.

"Vi erkjenner at verden har endret seg siden forrige gang vi så på dette, og oppdateringer må gjøres," sa Janea Scott, seniorrådgiver for det amerikanske innenriksdepartementets assisterende sekretær for land og mineraler, til Reuters.

Annonse

Hun sa at administrasjonen studerer flere reformer for å gjøre føderale land lettere for sol- og vindselskaper å utvikle, men ga ikke detaljer.

Trykket for enklere tilgang til store føderale land understreker også fornybar energiindustriens grådige behov for nytt areal: Biden har et mål om å avkarbonisere kraftsektoren innen 2035, et mål som ville kreve et område større enn Nederland for solindustrien alene, ifølge forskningsfirmaet Rystad Energy.

Det er en leiepris og gebyrordning for føderale sol- og vindleieutleie som er utformet for å holde prisene på linje med verdiene for jordbruksarealer i nærheten.

Annonse

I henhold til denne politikken, implementert av administrasjonen av president Barack Obama i 2016, betaler noen store solprosjekter $ 971 per dekar per år i husleie, sammen med over $ 2,000 årlig per megawatt strømkapasitet.

For et nytteprosjekt som dekker 3,000 dekar og produserer 250 megawatt strøm, er det en kategori på omtrent 3.5 millioner dollar hvert år.

Leieprosjekter for vindprosjekter er generelt lavere, men kapasitetsavgiften er høyere på $ 3,800, ifølge en føderal avgiftsplan.

Den fornybare energibransjen argumenterer for at avgiftene fra innenriksdepartementet er synkronisert med private landleier, som kan være under $ 100 per dekar, og ikke kommer med gebyrer for produsert kraft.

De er også høyere enn føderale husleier for olje- og gassboreavtaler, som løper på $ 1.50 eller $ 2 per år per dekar før de blir erstattet av en 12.5% produksjonsavgift når petroleum begynner å strømme.

"Inntil disse altfor belastende kostnadene er løst, vil vår nasjon sannsynligvis gå glipp av å leve opp til sitt potensial for å distribuere hjemmelagde rene energiprosjekter på våre offentlige områder - og jobbene og den økonomiske utviklingen som følger med det," sa Gene Grace, generaladvokat for handel med ren energi American Clean Power Association.

Den fornybare energibransjen har historisk sett vært avhengig av privat areal til store prosjekter. Men store deler av ubrutt privat land blir knappe, noe som gjør føderale land blant de beste alternativene for fremtidig ekspansjon.

Til dags dato har innenriksdepartementet tillatt mindre enn 10 GW sol- og vindkraft på sine mer enn 245 millioner dekar føderale landområder, en tredjedel av det de to næringene var forventet å installere landsdekkende bare i år, ifølge Energy Information Administration .

Solindustrien begynte å drive lobbyvirksomhet med saken i april, da Large Scale Solar Association, en koalisjon av noen av landets fremste solutviklere - inkludert NextEra Energy, Southern Company og EDF Renewables - inngav en begjæring til Interiors Bureau of Land Management som ba om lavere husleie på nytteprosjekter i landets blærende ørkener.

En talsperson for gruppen sa at industrien i utgangspunktet fokuserte på California fordi den er hjemsted for noen av de mest lovende solarealene og fordi land rundt store byområder som Los Angeles hadde oppblåste vurderinger for hele fylker, selv på ørkenareal som ikke var egnet for jordbruk.

Tjenestemenn i NextEra (NEE.N), Sørlig (SØNN), og EDF kommenterte ikke når de ble kontaktet av Reuters.

I juni senket byrået leiene i tre fylker i California. Men solrepresentanter kalte tiltaket utilstrekkelig og argumenterte for at rabattene var for små og at megavattkapasitetsavgiften forblir på plass.

Advokater for både solselskapene og BLM har diskutert problemet i telefonsamtaler siden, og ytterligere samtaler er planlagt til september, ifølge Peter Weiner, advokaten som representerer solkonsernet.

"Vi vet at de nye menneskene på BLM har hatt mye på tallerkenene," sa Weiner. "Vi setter virkelig pris på hensynet deres."

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender