Kontakt med oss

Energi

Gass for å bygge bro over gapet og redusere CO2 raskere

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

"For å redusere Europas CO2-utslipp trenger vi også gass. Ikke for alltid og overalt, men i en overgangsperiode og i visse situasjoner. Gass er den reneste fossile energikilden og gassinfrastruktur kan brukes i fremtiden for å transportere rent hydrogen - produsert av fornybar energi – som har et enormt potensial som energibærer innen transport og industri.

"Ved å bruke gass som broteknologi kan vi oppnå CO2-reduksjoner raskere ved å gå bort fra for eksempel kull uten å måtte vente på at helt karbonfrie teknologier blir allment tilgjengelige. I mange deler av EU kan gass bidra til å bygge bro. gapet og hjelpe oss å få konkrete resultater raskere. Og det å levere konkrete resultater er det som teller for EPP-gruppen," sa Esther de Lange MEP, nestleder i EPP-gruppen med ansvar for den såkalte grønne avtalen.

Uttalelsen hennes kommer etter at EU-kommisjonen fredag ​​foreslo inkludering av atomenergi og fossil gass i den såkalte «Taxonomy Regulation» som setter kriterier som definerer grønne investeringer.

EPP-gruppen anerkjenner også rollen kjernekraft kan spille som en lavkarbonteknologi i den nasjonale energimiksen, forutsatt tilstrekkelige bestemmelser for de høyeste sikkerhetsstandardene så vel som for dekommisjonering, med tanke på grenseoverskridende problemer.

"Taxonomireglene er svært viktige for å lede private penger og investeringer i riktig retning for Green Deal. Ved å tydelig definere listen over energi som er inkludert, tilbyr vi sårt tiltrengt klarhet til investorer," understreket de Lange.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender