Kontakt med oss

Energi

«Italia er forpliktet til en rask reduksjon i vår avhengighet av russisk gass,» sier Draghi

DELE:

Publisert

on

Både kommisjonspresident Ursula Von Der Leyen og Italias statsminister Mario Draghi fordømte i fellesskap Vladimir Putins fortsatte aggresjon mot Ukraina. De skal diskutere den konflikten og EUs svar, samt innsats for å diversifisere europeiske energiressurser.

– Den europeiske union har vist en ekstraordinær grad av enhet, og vi står samlet i å forsvare Ukraina mot invasjonen fra Russland, sa Draghi. «Vi står samlet i å innføre sanksjoner mot Moskva. Vi står samlet i å svare på appellen fra president Zelenskyy, som har bedt om humanitær, økonomisk og militær hjelp for å forsvare landet sitt fra den russiske militærinvasjonen.»

Denne konferansen kommer bare én dag før kommisjonen skal kunngjøre et forslag som tar sikte på å sikre mer ren, rimelig og bærekraftig energi. Forslaget har to hovedprinsipper, å redusere utslipp og redusere EUs avhengighet av gassimport. Ettersom sanksjoner mot Russland mot Ukraina fortsetter å påvirke EUs gasspriser, støtter Kommisjonen mer energiproduksjon i EU gjennom fornybare midler. 

"I hovedsak skal vi diskutere diversifisering, omorganisering og kompensasjon," sa Draghi. "Italia er forpliktet til en rask reduksjon i vår avhengighet av russisk gass."

Både karbon- og gassprisene har steget jevnt, noe som har ført til at noen europeiske energileverandører har misligholdt og lagt store kostnader på enkelte energiintensive sektorer. Det nye kommisjonsforslaget vil sannsynligvis tilby statlig støtte til energiselskaper samt lette produksjonen av nyere fornybare energikilder.

Del denne artikkelen:

Annonse

Trender