Kontakt med oss

energimarkedet

En ny vurdering av strukturen til europeiske energimarkeder er nødvendig

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Administrerende direktører og bedriftsledere i 10 europeiske organisasjoner (Fluence Energy GmBH, Gore Street Capital, Gresham House, MW Storage, Zenobé, AEPIBAL, BVES, Energy Storage Ireland, Fraunhofer Institute for Solar Energy Systems og Karslruhe Institute of Technology) kommer sammen for å signere en åpent brev, som ber europeiske beslutningstakere og opinionen om å revurdere strukturen til europeiske energimarkeder som svar på REPowerEU-planen.

Brevet understreker behovet for spesifikke politiske rammer og mål, som vil fremskynde bruken av fleksibilitet og energilagringsteknologier for å sikre rimelige, pålitelige og bærekraftige energisystemer for europeiske forbrukere. Brevet fremhever videre at disse teknologiene er nødvendige for å redusere den europeiske energiavhengigheten av importert gass, for å møte økende etterspørsel etter elektrisitet, og for å senke energiprisene samtidig som den åpner for den grønne omstillingen i tide. 

Brevet:

Et åpent brev til europeiske beslutningstakere og media angående REPowerEU-planen
Den nåværende geopolitiske situasjonen over hele kontinentet, kombinert med høy avhengighet av importert naturgass, økende etterspørsel etter elektrisitet, og følgelig høyere regninger for husholdninger og bedrifter, skaper et presserende behov for å tenke nytt
strukturen til europeiske energisystemer.


REPowerEU-planen1, publisert i mai av EU-kommisjonen, har som mål å øke energiforsyningssikkerheten ved å bygge og koble mer fornybar produksjon til nettet. For at denne planen skal lykkes, må den imidlertid ledsages av tilstrekkelige mål og politiske rammer for utplassering av energilagring og andre fleksibilitetsteknologier. De er nødvendige for å muliggjøre sikker og effektiv integrering av fornybar energi i det elektriske nettet, og nå er det på tide å anerkjenne dem som pilarene i den europeiske energiomstillingen.
Underskriverne til dette brevet, organisasjoner med flere tiår lang erfaring i å skape og støtte globale og europeiske energimarkeder, ønsker REPowerEU-planen velkommen, dens ambisiøse fornybare mål, og anerkjennelsen av rollen til energilagring i å levere bærekraftig og pålitelig energiforsyning.

Samtidig tror vi at hvis den akselererte kortsiktige utbredelsen av fornybare energikilder skal lykkes, trenger Europa en rask utrulling av utprøvde og skalerbare teknologier for å øke nettfleksibiliteten og muliggjøre sikker og effektiv integrering av fornybar generasjon. For dette formål er batteribasert energilagring en raskt implementert, kostnadseffektiv og lavutslippsløsning med potensial til å bli en ryggrad i moderne, spenstige og dekarboniserte energisystemer. Andre teknologier, som respons på etterspørselssiden, forbedret utnyttelse av eksisterende lagringspotensial for pumpet vannkraft
og andre energilagringsteknologier, så vel som sammenkoblingen mellom nasjonale elektrisitetsmarkeder, er alle avgjørende for å muliggjøre den europeiske energiomstillingen.

Takket være dens unike egenskaper – responshastighet, fleksibilitet og pålitelighet – er batteribasert energilagring og andre hurtigvirkende teknologier perfekt posisjonert for å redusere de totale strømkostnadene for bedrifter og energibrukere i boliger på flere måter. Batteribasert energilagring kan forbedre nettverksstabiliteten og lette overbelastning ved overføring
linjer, redusere fornybar avkorting og de betydelige kostnadene forbundet med det. Det kan gi kapasitet og hjelpetjenester som balanserer tilbud og etterspørsel, ofte mer effektive og billigere enn andre teknologier. Det kan også begrense prisvolatiliteten og dermed de samlede strømkostnadene i engrosenergimarkedene gjennom energiarbitrasje.

Annonse

I flere markeder rundt om i verden har energilagringsteknologier bevist sin evne til å erstatte termiske kraftverk som en mer økonomisk og lavkarbon måte å gi sikker energiforsyning i perioder med høy etterspørsel og lav fornybar produksjon. Men til tross for at vi har tilgang til denne ferdige og kostnadseffektive teknologien, fortsetter vi med det
stole på naturgassbasert produksjon med høye utslipp, mens de europeiske målene som strategisk vil skalere opp energilagringsprosjekter ennå ikke er utviklet og innarbeidet i loven. I 2021 tildelte kapasitetsmarkedsauksjoner over hele Europa omtrent 2.4 GW med kontrakter til energilagring, men ulike studier forutsier dette for å øke sikkerheten og påliteligheten
av energisystemer på kontinentet, vil vi trenge opptil 200 GW energilagring innen 2030.

Ytterligere endringer i energimarkedets struktur og design er også nødvendig for å muliggjøre målene til REPowerEU.

1 EU-kommisjonens REPowerEU-plan ble først kommunisert i mars og publisert 18. mai. Det inkluderer å øke målet for energi generert fra fornybare kilder til 45 % innen 2030, opp fra 40 % sammenlignet med fjorårets mål. Dette vil bringe Europas fornybare energiproduksjon til 1,236 2030 GW innen 320, inkludert installasjon av 2025 GW solenergi innen XNUMX.

Manuel Perez Dubuc, administrerende direktør i Fluence Energy GmbH
Alex O'Cinneide, administrerende direktør i Gore Street Capital
Ben Guest, administrerende direktør Gresham House - New Energy Division
Wilfred Karl, administrerende direktør i MW Storage
James Basden, medgründer og direktør Zenobē
Luis Marquina de Soto, president Asociación Empresarial de Pilas y Baterías y Almacenamiento – Spanish Energy Storage Association
Urban Windelen, administrerende direktør Bundesverband Energiespeicher Systeme eV - The Energy Storage System Association – Tyskland
Bobby Smith, leder for Energy Storage Ireland Energy Storage Ireland
Dr. Matthias Vetter, avdelingsleder Elektrisk energilagring
Fraunhofer Institute for Solar Energy Systems
Prof. Dr. Stefano Passerini Karlsruhe teknologiske institutt

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender