Kontakt med oss

Egypt

Kommissær Simson skal besøke Egypt for å diskutere energisikkerhet

DELE:

Publisert

on

I dag (13. februar) kom energikommissær Kadri Simson (Bildet) vil være i Egypt for å diskutere den globale energisikkerhetssituasjonen med partnere, og fremme arbeidet med trilateralt Memorandum of Understanding undertegnet mellom EU, Egypt og Israel for å støtte vår REPowerEU-plan for å redusere Europas import av russisk gass. Kommissæren vil møte Tarek El Molla, minister for olje- og mineralressurser i Egypt, og Israel Katz, Israels energiminister, for å fremme implementeringen av MoU som ble signert i juni i fjor.

Kommissæren vil også delta i Egypt Petroleum Show og utstilling Strategisk konferanse 2023 arrangert av Egypts president Abdel Fattah El-Sisi. Arrangementet innkaller regjeringsrepresentanter og energiindustriledere fra Afrika og Middelhavsregionen for å debattere energiomstillingen. kommisjonær Simson vil holde en hovedtale og delta i en paneldiskusjon om "Administrere tilbud og etterspørsel i volatile tider - støtte globale økonomier og energisikkerhet" med den egyptiske ministeren for olje og mineralressurser, Tarek El Molla, og kommissæren for energi og infrastruktur for Den afrikanske unions kommisjon, Amani Abou Zeid. I Kairo vil kommissæren møte bilateralt med minister El Molla og med generalsekretæren for EastMed Gas Forum, Osama Mobarez.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender