Kontakt med oss

Energi

Felles uttalelse fra USA og Tyskland om støtte til Ukraina, europeiske energisikkerhet og klimamål

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

USA og Tyskland har avgitt en felles uttalelse etter den tyske forbundskansler Angela Merkels besøk i Washington nylig for å møte bilateralt med USAs president Joe Biden. Uttalelsen tar for seg det kontroversielle Nordstream 2-prosjektet, som har delt meninger i EU.

"USA og Tyskland er standhaftige i sin støtte til Ukrainas suverenitet, territoriale integritet, uavhengighet og valgte europeiske vei. Vi forplikter oss i dag (22. juli) til å presse tilbake mot russisk aggresjon og ondartede aktiviteter i Ukraina og utover. USA forplikter seg til å støtte Tysklands og Frankrikes innsats for å bringe fred i Øst-Ukraina via Normandieformatet. Tyskland vil intensivere sin innsats innen Normandieformatet for å lette gjennomføringen av Minsk-avtalene. USA og Tyskland bekrefter sin forpliktelse til å takle klimakrisen og tar avgjørende tiltak for å redusere utslippene på 2020-tallet for å holde en temperaturgrense på 1.5 grader Celsius innen rekkevidde.

"USA og Tyskland er forenet i deres vilje til å holde Russland ansvarlig for sin aggresjon og ondartede virksomhet ved å pålegge kostnader via sanksjoner og andre verktøy. Vi forplikter oss til å samarbeide via den nyetablerte USA-EU høynivådialogen om Russland, og via bilaterale kanaler, for å sikre at USA og EU forblir forberedt, inkludert med passende verktøy og mekanismer, for å reagere sammen på russisk aggresjon og ondartede aktiviteter, inkludert russisk innsats for å bruke energi som våpen. Skulle Russland forsøke å bruke energi som et våpen eller begå ytterligere aggressive handlinger mot Ukraina, vil Tyskland iverksette tiltak på nasjonalt nivå og presse for effektive tiltak på europeisk nivå, inkludert sanksjoner, for å begrense russisk eksportkapasitet til Europa i energisektoren, inkludert gass, og / eller i andre økonomisk relevante sektorer. Denne forpliktelsen er utformet for å sikre at Russland ikke vil misbruke noen rørledning, inkludert Nord Stream 2, for å oppnå aggre sive politiske mål ved å bruke energi som våpen.

Annonse

"Vi støtter energisikkerheten i Ukraina og Sentral- og Øst-Europa, inkludert nøkkelprinsippene som er nedfelt i EUs tredje energipakke med mangfold og forsyningssikkerhet. Tyskland understreker at det vil overholde både bokstaven og ånden i den tredje energipakken. med hensyn til Nord Stream 2 under tysk jurisdiksjon for å sikre adskillelse og tredjepartsadgang. Dette inkluderer en vurdering av eventuelle risikoer ved sertifisering av prosjektoperatøren for EUs energiforsyningssikkerhet.

"USA og Tyskland er forent i sin tro på at det er i Ukrainas og Europas interesse at bensintransitt via Ukraina fortsetter utover 2024. I tråd med denne troen forplikter Tyskland seg til å bruke all tilgjengelig innflytelse for å muliggjøre en utvidelse på opptil 10 år til Ukrainas gassovergangsavtale med Russland, inkludert utnevnelse av en spesiell utsending for å støtte disse forhandlingene, for å begynne så snart som mulig og senest 1. september. USA forplikter seg til å støtte denne innsatsen fullt ut.

"USA og Tyskland er besluttsomme i sin forpliktelse til å bekjempe klimaendringene og sikre suksessen til Parisavtalen ved å senke våre egne utslipp i tråd med netto-null senest i 2050, og oppmuntre til styrking av klimaambisjonen til andre store økonomier, og samarbeid om politikk og teknologi for å akselerere den globale netto-null-overgangen. Derfor har vi lansert klima- og energipartnerskap mellom USA og Tyskland. Partnerskapet vil fremme samarbeidet mellom USA og Tyskland om å utvikle handlingsfrie veikart for å nå våre ambisiøse utslippsreduksjonsmål; koordinering av vår innenlandske politikk og prioriteringer i sektorielle dekarboniseringsinitiativer og multilaterale fora; mobilisering av investeringer i energiovergang; og utvikling, demonstrasjon og skalering av kritiske energiteknologier som fornybar energi og lagring, hydrogen, energieffektivitet og elektrisk mobilitet.

Annonse

"Som en del av klima- og energipartnerskap mellom USA og Tyskland har vi besluttet å etablere en søyle for å støtte energiovergangene i fremvoksende økonomier. Denne søylen vil omfatte fokus på å støtte Ukraina og andre land i Sentral- og Øst-Europa. Denne innsatsen vil ikke bare bidra i kampen mot klimaendringer, men vil støtte europeisk energisikkerhet ved å redusere etterspørselen etter russisk energi.

"I tråd med denne innsatsen forplikter Tyskland seg til å etablere og administrere et Grønt fond for Ukraina for å støtte Ukrainas energiovergang, energieffektivitet og energisikkerhet. Tyskland og USA vil bestrebe seg på å fremme og støtte investeringer på minst 1 milliard dollar i Green Fund for Ukraina, inkludert fra tredjeparter som private sektorenheter. Tyskland vil gi en første donasjon til fondet på minst 175 millioner dollar og vil arbeide for å utvide sine forpliktelser i de kommende budsjettårene. Fondet vil fremme bruken av fornybar energi; legge til rette for utvikling av hydrogen; øke energieffektiviteten; akselerere overgangen fra kull; og fremme karbonneutralitet. USA planlegger å støtte initiativet via teknisk bistand og politisk støtte i samsvar med målene for fondet, i tillegg til programmer støtte markedsintegrasjon, reguleringsreform og utvikling av fornybar energi i Ukrainas energisektor.

"I tillegg vil Tyskland fortsette å støtte bilaterale energiprosjekter med Ukraina, spesielt innen fornybar energi og energieffektivitet, samt kullovergangsstøtte, inkludert utnevnelse av en spesiell utsending med dedikert finansiering på $ 70 millioner. Tyskland er også klar å lansere en Ukrainas motstandspakke for å støtte Ukrainas energisikkerhet. Dette vil omfatte innsats for å sikre og øke kapasiteten for omvendte strømmer av gass til Ukraina, med sikte på å beskytte Ukraina helt mot potensielle fremtidige forsøk fra Russland for å kutte gassforsyning til landet Det vil også omfatte teknisk assistanse for Ukrainas integrering i det europeiske strømnettet, bygge på og i samordning med det pågående arbeidet fra EU og USAs byrå for internasjonal utvikling. I tillegg vil Tyskland legge til rette for Ukrainas inkludering i Tysklands Cyber ​​Capacity Building Facility. , støtte innsatsen for å reformere Ukrainas energisektor, og bistå med å identifisere alternativer t o modernisere Ukrainas gassoverføringssystemer.

"USA og Tyskland uttrykker sin sterke støtte for Three Seas Initiative og dets innsats for å styrke infrastrukturtilkobling og energisikkerhet i Sentral- og Øst-Europa. Tyskland forplikter seg til å utvide sitt engasjement med initiativet med tanke på økonomisk støttende prosjekter fra de tre Seas Initiative innen regional energisikkerhet og fornybar energi. I tillegg vil Tyskland støtte prosjekter av felles interesse i energisektoren via EU-budsjettet, med bidrag på opptil 1.77 milliarder dollar i 2021-2027. USA er fortsatt forpliktet til investere i Three Seas Initiative og fortsetter å oppmuntre til konkrete investeringer fra medlemmer og andre. "

Robert Pszczel, senioroffiser for Russland og Vest-Balkan, Divisjon for offentlig diplomati (PDD), NATOs hovedkvarter, var ikke altfor imponert over avtalen:

elektrisitet tilkoblinger

Kommisjonen godkjenner greske tiltak for å øke tilgangen til elektrisitet for PPCs konkurrenter

Publisert

on

EU-kommisjonen har gjort juridisk bindende, i henhold til EUs antitrustregler, tiltak foreslått av Hellas for å la konkurrentene til Public Power Corporation (PPC), den greske statseide elektrisitetsposten, kjøpe mer strøm på lengre sikt. Hellas la fram disse tiltakene for å fjerne forvrengningen som skapes av PPCs eksklusive tilgang til brunkullfyrt generasjon, som kommisjonen og unionsdomstolene hadde funnet for å skape ulikhet i muligheter i greske elektrisitetsmarkeder. De foreslåtte tiltakene bortfaller når eksisterende brunkullanlegg slutter å operere kommersielt (som for øyeblikket forventes innen 2023) eller, senest 31. desember 2024.

I sin avgjørelse fra mars 2008, fant kommisjonen at Hellas hadde krenket konkurransereglene ved å gi PPC privilegerte tilgangsrett til brunkull. Kommisjonen oppfordret Hellas til å foreslå tiltak for å rette opp de konkurransehemmende effektene av overtredelsen. På grunn av anker ved både domstolen og EU -domstolen og vanskeligheter med å iverksette en tidligere innsending av rettsmidler, har slike korrigerende tiltak ikke blitt iverksatt så langt. September 1 leverte Hellas en endret versjon av tiltakene.

Kommisjonen har konkludert med at de foreslåtte tiltakene fullt ut adresserer overtredelsen som Kommisjonen identifiserte i vedtaket fra 2008, i lys av den greske planen om å avvikle all eksisterende brunkullfyrt generasjon innen 2023 i tråd med Hellas og EUs miljømål. Konserndirektør Margrethe Vestager, ansvarlig for konkurransepolitikken, sa: "Beslutningen og tiltakene foreslått av Hellas vil gjøre PPCs konkurrenter i stand til bedre å sikre seg mot prisvolatilitet, noe som er et viktig element for dem å konkurrere på markedet for elektrisitet og tilby stabile priser til forbrukere. Tiltakene går hånd i hånd med den greske planen om å avvikle sine sterkt forurensende brunkullfyrte kraftverk ved å fraråde bruken av disse anleggene, helt i tråd med European Green Deal og EUs klimamål. ”

Annonse

En full pressemelding er tilgjengelig på nett.

Annonse
Fortsett å lese

Biodrivstoff

Kommisjonen godkjenner ett års forlengelse av skattefritak for biodrivstoff i Sverige

Publisert

on

EU -kommisjonen har godkjent, i henhold til EUs statsstøtteregler, forlengelsen av skattefritaket for biodrivstoff i Sverige. Sverige har unntatt flytende biodrivstoff fra energi- og CO₂ -beskatning siden 2002. Tiltaket har allerede blitt forlenget flere ganger, siste gang i oktober 2020 (SA.55695). Ved dagens vedtak godkjenner kommisjonen ytterligere ett års forlengelse av skattefritaket (fra 1. januar til 31. desember 2022). Målet med skattefritakstiltaket er å øke bruken av biodrivstoff og å redusere bruken av fossilt brensel i transport. Kommisjonen vurderte tiltaket under EUs statsstøtteregler, særlig Retningslinjer for statsstøtte for miljøvern og energi.

Kommisjonen fant at skattefritakene er nødvendige og hensiktsmessige for å stimulere produksjon og forbruk av innenlands og importert biodrivstoff, uten å urimelig forvride konkurransen i det indre markedet. I tillegg vil ordningen bidra til innsatsen til både Sverige og EU som helhet for å nå Parisavtalen og gå mot 2030 -målene for fornybar energi og CO₂. Støtten til matbasert biodrivstoff bør forbli begrenset, i tråd med terskelverdiene revidert direktiv om fornybar energi. Videre kan unntaket bare gis når operatører viser overholdelse av bærekraftskriterier, som vil bli transponert av Sverige slik det kreves av det reviderte direktivet om fornybar energi. På denne bakgrunn konkluderte Kommisjonen med at tiltaket er i tråd med EUs statsstøtteregler. Mer informasjon vil være tilgjengelig på kommisjonens side konkurranse nettside, i Statsstøtte Register under saksnummeret SA.63198.

Annonse

Fortsett å lese

Energi

Biden -administrasjonen har som mål å redusere kostnadene for sol-, vindprosjekter på offentlig grunn

Publisert

on

By

Solcellepaneler sees ved Desert Stateline -prosjektet nær Nipton, California, USA 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Solcellepaneler sees ved Desert Stateline -prosjektet nær Nipton, California, USA 16. august 2021. Bilde tatt 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Biden -administrasjonen planlegger å gjøre føderale land rimeligere tilgjengelig for sol- og vindkraftutviklere etter at ren kraftindustri argumenterte i et lobbyarbeid i år for at leieavgifter og avgifter er for høye til å trekke investeringer og kan torpedo presidentens agenda for klimaendringer, skrive Nichola brudgommen og Valerie Volcovici.

Washingtons beslutning om å gjennomgå den føderale landpolitikken for fornybare kraftprosjekter er en del av en bredere innsats fra regjeringen til president Joe Biden for å bekjempe global oppvarming ved å øke ren energiutvikling og motvirke boring og kullgruvedrift.

"Vi erkjenner at verden har endret seg siden forrige gang vi så på dette, og oppdateringer må gjøres," sa Janea Scott, seniorrådgiver for det amerikanske innenriksdepartementets assisterende sekretær for land og mineraler, til Reuters.

Annonse

Hun sa at administrasjonen studerer flere reformer for å gjøre føderale land lettere for sol- og vindselskaper å utvikle, men ga ikke detaljer.

Trykket for enklere tilgang til store føderale land understreker også fornybar energiindustriens grådige behov for nytt areal: Biden har et mål om å avkarbonisere kraftsektoren innen 2035, et mål som ville kreve et område større enn Nederland for solindustrien alene, ifølge forskningsfirmaet Rystad Energy.

Det er en leiepris og gebyrordning for føderale sol- og vindleieutleie som er utformet for å holde prisene på linje med verdiene for jordbruksarealer i nærheten.

Annonse

I henhold til denne politikken, implementert av administrasjonen av president Barack Obama i 2016, betaler noen store solprosjekter $ 971 per dekar per år i husleie, sammen med over $ 2,000 årlig per megawatt strømkapasitet.

For et nytteprosjekt som dekker 3,000 dekar og produserer 250 megawatt strøm, er det en kategori på omtrent 3.5 millioner dollar hvert år.

Leieprosjekter for vindprosjekter er generelt lavere, men kapasitetsavgiften er høyere på $ 3,800, ifølge en føderal avgiftsplan.

Den fornybare energibransjen argumenterer for at avgiftene fra innenriksdepartementet er synkronisert med private landleier, som kan være under $ 100 per dekar, og ikke kommer med gebyrer for produsert kraft.

De er også høyere enn føderale husleier for olje- og gassboreavtaler, som løper på $ 1.50 eller $ 2 per år per dekar før de blir erstattet av en 12.5% produksjonsavgift når petroleum begynner å strømme.

"Inntil disse altfor belastende kostnadene er løst, vil vår nasjon sannsynligvis gå glipp av å leve opp til sitt potensial for å distribuere hjemmelagde rene energiprosjekter på våre offentlige områder - og jobbene og den økonomiske utviklingen som følger med det," sa Gene Grace, generaladvokat for handel med ren energi American Clean Power Association.

Den fornybare energibransjen har historisk sett vært avhengig av privat areal til store prosjekter. Men store deler av ubrutt privat land blir knappe, noe som gjør føderale land blant de beste alternativene for fremtidig ekspansjon.

Til dags dato har innenriksdepartementet tillatt mindre enn 10 GW sol- og vindkraft på sine mer enn 245 millioner dekar føderale landområder, en tredjedel av det de to næringene var forventet å installere landsdekkende bare i år, ifølge Energy Information Administration .

Solindustrien begynte å drive lobbyvirksomhet med saken i april, da Large Scale Solar Association, en koalisjon av noen av landets fremste solutviklere - inkludert NextEra Energy, Southern Company og EDF Renewables - inngav en begjæring til Interiors Bureau of Land Management som ba om lavere husleie på nytteprosjekter i landets blærende ørkener.

En talsperson for gruppen sa at industrien i utgangspunktet fokuserte på California fordi den er hjemsted for noen av de mest lovende solarealene og fordi land rundt store byområder som Los Angeles hadde oppblåste vurderinger for hele fylker, selv på ørkenareal som ikke var egnet for jordbruk.

Tjenestemenn i NextEra (NEE.N), Sørlig (SØNN), og EDF kommenterte ikke når de ble kontaktet av Reuters.

I juni senket byrået leiene i tre fylker i California. Men solrepresentanter kalte tiltaket utilstrekkelig og argumenterte for at rabattene var for små og at megavattkapasitetsavgiften forblir på plass.

Advokater for både solselskapene og BLM har diskutert problemet i telefonsamtaler siden, og ytterligere samtaler er planlagt til september, ifølge Peter Weiner, advokaten som representerer solkonsernet.

"Vi vet at de nye menneskene på BLM har hatt mye på tallerkenene," sa Weiner. "Vi setter virkelig pris på hensynet deres."

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender