Kontakt med oss

Energi

USA og Tyskland slår Nord Stream 2-rørledningsavtale for å presse tilbake russisk 'aggresjon'

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Arbeidstakere blir sett på byggeplassen til Nord Stream 2-gassrørledningen, nær byen Kingisepp, Leningrad-regionen, Russland, 5. juni 2019. REUTERS / Anton Vaganov / File Photo

USA og Tyskland har avduket en avtale om Nord Stream 2-gassrørledningen der Berlin lovet å svare på ethvert forsøk fra Russland om å bruke energi som et våpen mot Ukraina og andre sentral- og østeuropeiske land, skrive Simon Lewis, Andrea Shalal, Andreas Rinke, Thomas Escritt, Pavel Polityuk, Arshad Mohammed, David Brunnstrom og Doyinsola Oladipo.

Pakten tar sikte på å redusere det kritikere ser på som strategiske farer ved $ 11 milliarder rørledningen, nå 98% ferdig, blir bygget under Østersjøen for å frakte gass fra Russlands arktiske region til Tyskland.

Amerikanske tjenestemenn har motarbeidet rørledningen, som vil tillate Russland å eksportere gass direkte til Tyskland og potensielt avskjære andre nasjoner, men president Joe Bidens administrasjon har valgt å ikke prøve å drepe den med amerikanske sanksjoner.

Annonse

I stedet har den forhandlet pakten med Tyskland som truer med å påføre Russland kostnader hvis den søker å bruke rørledningen til å skade Ukraina eller andre land i regionen.

Men disse tiltakene så ut til å ha gjort lite for å dempe frykten i Ukraina, som sa at de ba om samtaler med både EU og Tyskland om rørledningen. Avtalen møter også politisk opposisjon i USA og Tyskland.

En felles uttalelse om detaljene i avtalen sa at Washington og Berlin var "forenet i deres vilje til å holde Russland ansvarlig for dets aggresjon og ondartede aktiviteter ved å ilegge kostnader via sanksjoner og andre verktøy."

Annonse

Hvis Russland prøver å "bruke energi som våpen eller begå ytterligere aggressive handlinger mot Ukraina," vil Tyskland ta skritt på egen hånd og presse på for handlinger i EU, inkludert sanksjoner, "for å begrense russisk eksportkapasitet til Europa i energisektoren, "uttalelsen sa.

Den detaljerte ikke spesifikke russiske handlinger som ville utløse et slikt grep. "Vi valgte å ikke gi Russland et veikart med tanke på hvordan de kan unndra seg den forpliktelsen om å presse tilbake," sa en høytstående tjenestemann i utenriksdepartementet til journalister, og sa på betingelse av anonymitet.

"Vi vil også helt sikkert se på å holde fremtidige tyske regjeringer ansvarlige for forpliktelsene de har gitt i dette," sa tjenestemannen.

I henhold til avtalen vil Tyskland "utnytte all tilgjengelig gearing" for å utvide gassforsendelsesavtalen Russland-Ukraina, en kilde til store inntekter til Ukraina som utløper i 10.

Tyskland vil også bidra med minst 175 millioner dollar til et nytt "Green Fund for Ukraine" på 1 milliard dollar som tar sikte på å forbedre landets energiuavhengighet.

Ukraina sendte notater til Brussel og Berlin og ba om konsultasjoner, sa utenriksminister Dmytro Kuleba i en tweet og la til rørledningen "truer Ukrainas sikkerhet." Les mer.

Kuleba sendte også en uttalelse med Polens utenriksminister, Zbigniew Rau, og lovet å samarbeide for å motarbeide Nord Stream 2.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskiy sa at han gledet seg til en "ærlig og levende" diskusjon med Biden om rørledningen når de to møtes i Washington neste måned. Besøket ble kunngjort av Det hvite hus onsdag, men pressesekretær Jen Psaki sa at tidspunktet for kunngjøringen ikke var relatert til rørledningsavtalen.

Den tyske forbundskansleren Angela Merkel snakket telefonisk med Russlands president Vladimir Putin timer før avtalen ble løslatt, sa den tyske regjeringen og sa at Nord Stream 2 og gasstransitt via Ukraina var blant temaene.

Rørledningen hadde hengt over forholdet mellom USA og Tyskland siden tidligere president Donald Trump sa at det kunne gjøre Tyskland til et "gissel i Russland" og godkjente noen sanksjoner.

Tysklands utenriksminister Heiko Maas sa på Twitter at han var "lettet over at vi har funnet en konstruktiv løsning".

Russlands utenriksminister Sergei Lavrov, spurte om de rapporterte detaljene i avtalen tidligere på onsdag, sa at enhver trussel om sanksjoner mot Russland ikke var "akseptabel", ifølge nyhetsbyrået Interfax.

Allerede før den ble offentliggjort, lekte detaljerte detaljer om avtalen kritikk fra lovgivere i både Tyskland og USA.

Den republikanske senatoren Ted Cruz, som har holdt opp Bidens ambassadør-nominasjoner over bekymringene sine for Nord Stream 2, sa at den rapporterte avtalen ville være "en generasjons geopolitisk seier for Putin og en katastrofe for USA og våre allierte."

Cruz og noen andre lovgivere på begge sider av midtgangen er rasende på den demokratiske presidenten for å frafalle kongressmessige sanksjoner mot rørledningen og jobber med måter å tvinge administrasjonens hånd på sanksjoner, ifølge kongressens assistenter.

Den demokratiske senatoren Jeanne Shaheen, som sitter i Senatets utenrikskomite, sa at hun ikke var overbevist om at avtalen ville dempe virkningen av rørledningen, som hun sa "gir Kreml mulighet til å spre dens ondartede innflytelse i hele Øst-Europa."

"Jeg er skeptisk til at det vil være tilstrekkelig når nøkkelspilleren ved bordet - Russland - nekter å spille etter reglene," sa Shaheen.

I Tyskland kalte toppmedlemmer fra miljøvernpartiet De Grønne den rapporterte avtalen for «et bittert tilbakeslag for klimabeskyttelse» som vil komme Putin til gode og svekke Ukraina.

Biden-administrasjonens tjenestemenn insisterer på at rørledningen var så nær å være ferdig da de tiltrådte i januar at det ikke var noen måte for dem å forhindre at den ble fullført.

"Vi tror absolutt at det er mer som den forrige administrasjonen kunne ha gjort," sa den amerikanske tjenestemannen. "Men du vet, vi gjorde det beste ut av en dårlig hånd."

elektrisitet tilkoblinger

Kommisjonen godkjenner greske tiltak for å øke tilgangen til elektrisitet for PPCs konkurrenter

Publisert

on

EU-kommisjonen har gjort juridisk bindende, i henhold til EUs antitrustregler, tiltak foreslått av Hellas for å la konkurrentene til Public Power Corporation (PPC), den greske statseide elektrisitetsposten, kjøpe mer strøm på lengre sikt. Hellas la fram disse tiltakene for å fjerne forvrengningen som skapes av PPCs eksklusive tilgang til brunkullfyrt generasjon, som kommisjonen og unionsdomstolene hadde funnet for å skape ulikhet i muligheter i greske elektrisitetsmarkeder. De foreslåtte tiltakene bortfaller når eksisterende brunkullanlegg slutter å operere kommersielt (som for øyeblikket forventes innen 2023) eller, senest 31. desember 2024.

I sin avgjørelse fra mars 2008, fant kommisjonen at Hellas hadde krenket konkurransereglene ved å gi PPC privilegerte tilgangsrett til brunkull. Kommisjonen oppfordret Hellas til å foreslå tiltak for å rette opp de konkurransehemmende effektene av overtredelsen. På grunn av anker ved både domstolen og EU -domstolen og vanskeligheter med å iverksette en tidligere innsending av rettsmidler, har slike korrigerende tiltak ikke blitt iverksatt så langt. September 1 leverte Hellas en endret versjon av tiltakene.

Kommisjonen har konkludert med at de foreslåtte tiltakene fullt ut adresserer overtredelsen som Kommisjonen identifiserte i vedtaket fra 2008, i lys av den greske planen om å avvikle all eksisterende brunkullfyrt generasjon innen 2023 i tråd med Hellas og EUs miljømål. Konserndirektør Margrethe Vestager, ansvarlig for konkurransepolitikken, sa: "Beslutningen og tiltakene foreslått av Hellas vil gjøre PPCs konkurrenter i stand til bedre å sikre seg mot prisvolatilitet, noe som er et viktig element for dem å konkurrere på markedet for elektrisitet og tilby stabile priser til forbrukere. Tiltakene går hånd i hånd med den greske planen om å avvikle sine sterkt forurensende brunkullfyrte kraftverk ved å fraråde bruken av disse anleggene, helt i tråd med European Green Deal og EUs klimamål. ”

Annonse

En full pressemelding er tilgjengelig på nett.

Annonse
Fortsett å lese

Biodrivstoff

Kommisjonen godkjenner ett års forlengelse av skattefritak for biodrivstoff i Sverige

Publisert

on

EU -kommisjonen har godkjent, i henhold til EUs statsstøtteregler, forlengelsen av skattefritaket for biodrivstoff i Sverige. Sverige har unntatt flytende biodrivstoff fra energi- og CO₂ -beskatning siden 2002. Tiltaket har allerede blitt forlenget flere ganger, siste gang i oktober 2020 (SA.55695). Ved dagens vedtak godkjenner kommisjonen ytterligere ett års forlengelse av skattefritaket (fra 1. januar til 31. desember 2022). Målet med skattefritakstiltaket er å øke bruken av biodrivstoff og å redusere bruken av fossilt brensel i transport. Kommisjonen vurderte tiltaket under EUs statsstøtteregler, særlig Retningslinjer for statsstøtte for miljøvern og energi.

Kommisjonen fant at skattefritakene er nødvendige og hensiktsmessige for å stimulere produksjon og forbruk av innenlands og importert biodrivstoff, uten å urimelig forvride konkurransen i det indre markedet. I tillegg vil ordningen bidra til innsatsen til både Sverige og EU som helhet for å nå Parisavtalen og gå mot 2030 -målene for fornybar energi og CO₂. Støtten til matbasert biodrivstoff bør forbli begrenset, i tråd med terskelverdiene revidert direktiv om fornybar energi. Videre kan unntaket bare gis når operatører viser overholdelse av bærekraftskriterier, som vil bli transponert av Sverige slik det kreves av det reviderte direktivet om fornybar energi. På denne bakgrunn konkluderte Kommisjonen med at tiltaket er i tråd med EUs statsstøtteregler. Mer informasjon vil være tilgjengelig på kommisjonens side konkurranse nettside, i Statsstøtte Register under saksnummeret SA.63198.

Annonse

Fortsett å lese

Energi

Biden -administrasjonen har som mål å redusere kostnadene for sol-, vindprosjekter på offentlig grunn

Publisert

on

By

Solcellepaneler sees ved Desert Stateline -prosjektet nær Nipton, California, USA 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Solcellepaneler sees ved Desert Stateline -prosjektet nær Nipton, California, USA 16. august 2021. Bilde tatt 16. august 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Biden -administrasjonen planlegger å gjøre føderale land rimeligere tilgjengelig for sol- og vindkraftutviklere etter at ren kraftindustri argumenterte i et lobbyarbeid i år for at leieavgifter og avgifter er for høye til å trekke investeringer og kan torpedo presidentens agenda for klimaendringer, skrive Nichola brudgommen og Valerie Volcovici.

Washingtons beslutning om å gjennomgå den føderale landpolitikken for fornybare kraftprosjekter er en del av en bredere innsats fra regjeringen til president Joe Biden for å bekjempe global oppvarming ved å øke ren energiutvikling og motvirke boring og kullgruvedrift.

"Vi erkjenner at verden har endret seg siden forrige gang vi så på dette, og oppdateringer må gjøres," sa Janea Scott, seniorrådgiver for det amerikanske innenriksdepartementets assisterende sekretær for land og mineraler, til Reuters.

Annonse

Hun sa at administrasjonen studerer flere reformer for å gjøre føderale land lettere for sol- og vindselskaper å utvikle, men ga ikke detaljer.

Trykket for enklere tilgang til store føderale land understreker også fornybar energiindustriens grådige behov for nytt areal: Biden har et mål om å avkarbonisere kraftsektoren innen 2035, et mål som ville kreve et område større enn Nederland for solindustrien alene, ifølge forskningsfirmaet Rystad Energy.

Det er en leiepris og gebyrordning for føderale sol- og vindleieutleie som er utformet for å holde prisene på linje med verdiene for jordbruksarealer i nærheten.

Annonse

I henhold til denne politikken, implementert av administrasjonen av president Barack Obama i 2016, betaler noen store solprosjekter $ 971 per dekar per år i husleie, sammen med over $ 2,000 årlig per megawatt strømkapasitet.

For et nytteprosjekt som dekker 3,000 dekar og produserer 250 megawatt strøm, er det en kategori på omtrent 3.5 millioner dollar hvert år.

Leieprosjekter for vindprosjekter er generelt lavere, men kapasitetsavgiften er høyere på $ 3,800, ifølge en føderal avgiftsplan.

Den fornybare energibransjen argumenterer for at avgiftene fra innenriksdepartementet er synkronisert med private landleier, som kan være under $ 100 per dekar, og ikke kommer med gebyrer for produsert kraft.

De er også høyere enn føderale husleier for olje- og gassboreavtaler, som løper på $ 1.50 eller $ 2 per år per dekar før de blir erstattet av en 12.5% produksjonsavgift når petroleum begynner å strømme.

"Inntil disse altfor belastende kostnadene er løst, vil vår nasjon sannsynligvis gå glipp av å leve opp til sitt potensial for å distribuere hjemmelagde rene energiprosjekter på våre offentlige områder - og jobbene og den økonomiske utviklingen som følger med det," sa Gene Grace, generaladvokat for handel med ren energi American Clean Power Association.

Den fornybare energibransjen har historisk sett vært avhengig av privat areal til store prosjekter. Men store deler av ubrutt privat land blir knappe, noe som gjør føderale land blant de beste alternativene for fremtidig ekspansjon.

Til dags dato har innenriksdepartementet tillatt mindre enn 10 GW sol- og vindkraft på sine mer enn 245 millioner dekar føderale landområder, en tredjedel av det de to næringene var forventet å installere landsdekkende bare i år, ifølge Energy Information Administration .

Solindustrien begynte å drive lobbyvirksomhet med saken i april, da Large Scale Solar Association, en koalisjon av noen av landets fremste solutviklere - inkludert NextEra Energy, Southern Company og EDF Renewables - inngav en begjæring til Interiors Bureau of Land Management som ba om lavere husleie på nytteprosjekter i landets blærende ørkener.

En talsperson for gruppen sa at industrien i utgangspunktet fokuserte på California fordi den er hjemsted for noen av de mest lovende solarealene og fordi land rundt store byområder som Los Angeles hadde oppblåste vurderinger for hele fylker, selv på ørkenareal som ikke var egnet for jordbruk.

Tjenestemenn i NextEra (NEE.N), Sørlig (SØNN), og EDF kommenterte ikke når de ble kontaktet av Reuters.

I juni senket byrået leiene i tre fylker i California. Men solrepresentanter kalte tiltaket utilstrekkelig og argumenterte for at rabattene var for små og at megavattkapasitetsavgiften forblir på plass.

Advokater for både solselskapene og BLM har diskutert problemet i telefonsamtaler siden, og ytterligere samtaler er planlagt til september, ifølge Peter Weiner, advokaten som representerer solkonsernet.

"Vi vet at de nye menneskene på BLM har hatt mye på tallerkenene," sa Weiner. "Vi setter virkelig pris på hensynet deres."

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender