Kontakt med oss

Kjernekraft

G7-ministre oppfordret til å støtte eksisterende og nye atomprosjekter

DELE:

Publisert

on

â € <I lys av G7s klima-, energi- og miljøministermøte i Sapporo, Japan, har nucleareurope – sammen med sine internasjonale partnere – gitt ut en uttalelse som ber regjeringer anerkjenne den uvurderlige rollen til kjernekraft for å muliggjøre en ren og bærekraftig energifremtid, Pressemelding.

"Gitt utfordringene vi står overfor når det gjelder å avkarbonisere økonomiene våre og sikre en sikker energiforsyning, må alle aktører samarbeide for å forlenge levetiden til den eksisterende atomflåten så lenge det er teknisk og økonomisk mulig," sa nucleareurope-direktør General Yves Desbazeille: "Vi trenger dessuten politikk som vil støtte finansiering og bygging av nye atomprosjekter."

I følge uttalelsen – medundertegnet av nucleareurope sammen med Canadian Nuclear Association, Japan Atomic Industrial Forum, Nuclear Energy Institute (US), Nuclear Industry Association (UK) og World Nuclear Association – oppfordres G7-landene til å:

  • Maksimere utnyttelsen av eksisterende kjernekraftverk (NPP)
  • Fremskynde utplasseringen av nye NPP
  • Støtte internasjonalt samarbeid og kjernefysisk forsyningskjede
  • Utvikle et finansielt miljø som fremmer investeringer i kjernekraft
  • Maksimer internasjonal reguleringseffektivitet
  • Støtte nyskapende kjernefysisk teknologiutvikling
  • Fremme offentlig forståelse for kjernekraft
  • Samarbeid internasjonalt for å dele beste praksis
  • Støtt land som nylig har innført, eller vurderer, kjernekraft

 Klikk her for å laste ned erklæringen i sin helhet.

Om nucleareurope: nucleareurope er den Brussel-baserte bransjeforeningen for kjernekraftindustrien i Europa. Medlemskapet i nucleareurope består av 15 nasjonale atomforeninger, og gjennom disse foreningene representerer nucleareurope nesten 3,000 1,100,000 europeiske selskaper som jobber i industrien og støtter rundt XNUMX XNUMX XNUMX arbeidsplasser.

For mer informasjon, vennligst kontakt Jessica Johnson: [e-postbeskyttet]

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse

Trender