Kontakt med oss

stålindustrien

Verdens første utprøving av ny teknologi for å resirkulere stålverkets CO2 på ArcelorMittal Gent

DELE:

Publisert

on

ArcelorMittal Gent er vertskap for den første industrielle utprøvingen av klimateknologiselskapet D-CRBNs nye teknologi, ved bruk av en karbonfangstenhet produsert av Mitsubishi Heavy Industries. Det gir høyrent karbondioksid (CO2) for D-CRBN-enheten, som omdanner CO2 som fanges ved ArcelorMittals anlegg til karbonmonoksid for bruk i stål- og kjemisk produksjon.

Dette er den første industrielle testingen av D-CRBNs plasmateknologi, noe som gjør ArcelorMittal Gent i Belgia til det første stålverket i verden som har prøvd prosessen, som er designet for å redusere CO2-utslipp.

Denne nye utprøvingen utvider den nåværende flerårige karbonfangstpiloten som finner sted på stedet for å teste muligheten for fullskala distribusjon av MHIs karbonfangstteknologi (Advanced KM CDR Process™).

D-CRBN, et Antwerpen-basert selskap, har utviklet en teknologi som bruker plasma til å omdanne karbondioksid til karbonmonoksid. Ved å bruke fornybar elektrisitet brukes plasmaet til å bryte karbon-oksygenbindingen, og derved konvertere CO2 til karbonmonoksid. Karbonmonoksidet kan brukes som et reduksjonsmiddel i stålfremstillingsprosessen – som erstatter deler av koks eller metallurgisk kull som brukes i masovnen – eller som en grunnleggende ingrediens i Gents Steelanol-anlegg, for kjemikalier eller alternativt brenselproduksjon. 

D-CRBN-prosessen krever høyrent CO2, som kan leveres av MHIs karbonfangstenhet, som for tiden brukes til å fange masovnsavgasser, og avgasser fra varmebåndsfabrikkens gjenoppvarmingsovn, i Gent.

En rørledning mellom MHIs karbonfangstenhet og D-CRBNs enhet ble koblet til 1. juli for å teste muligheten for å bruke CO2 fanget av MHI-teknologien som råstoff for D-CRBN. Industripiloten er et viktig stadium i å teste D-CRBNs teknologi, for å sikre at eventuelle urenheter som følger med CO2 som produseres under stålproduksjon, ikke har en skadelig effekt på prosess- og produktgassen.

Annonse

ArcelorMittal følger en rekke avkarboniseringsruter for å nå sine klimamål, som inkluderer 35 % reduksjon i CO2-utslipp fra ArcelorMittal Europe, innen 2030. En av disse rutene er Smart Carbon-stålproduksjon, som bruker sirkulært karbon i masovnen, karbonfangst og -lagring (CCS) eller utnyttelse (CCU).

Manfred Van Vlierberghe, administrerende direktør, ArcelorMittal Belgium, sa: "Vi er stolte av å være en del av denne unike karbonfangst- og bruksforsøket i Gent, som er en del av vår strategi for å utvikle Smart Carbon-stålfremstillingsruten i ArcelorMittal Belgia. Vårt team av ingeniører har jobbet hardt med partnerne våre for å nå dette stadiet – og vi er begeistret for at vår nye partner, D-CRBN, har skapt denne nye CCU-teknologien her i Belgia.  

Gill Scheltjens, administrerende direktør i D-CRBN, sa: "D-CRBN er begeistret for å samarbeide med ArcelorMittal og Mitsubishi Heavy Industries i dette innovative pilotprosjektet for karbonfangst og -utnyttelse (CCU). Å elektrifisere stålproduksjon er utfordrende, men D-CRBNs prosess, som resirkulerer CO2-utslipp tilbake til CO, tilbyr en kostnadseffektiv og skalerbar løsning. Vår teknologi kan elektrifisere og dekarbonisere eksisterende masovner og redusere kullbruken betydelig. Konvertering av CO2 tilbake til CO for stålproduksjon vil begrense behovet for grønt hydrogen i fremtiden og redusere kostnadene for utslippsfrie produkter. Dessuten kan noe av CO som produseres, leveres til nabokjemiselskaper som råstoff.»

MHIs Senior Vice President (CCUS) for GX (Green Transformation) Solutions, Tatsuto Nagayasu, sa: "CCUS vil spille en kritisk rolle i å avkarbonisere eksisterende eiendeler i stålindustrien. Vårt samarbeid med ArcelorMittal og D-CRBN i Belgia gir et annet verktøy for industrien for å redusere sitt karbonavtrykk – fange opp utslipp, konvertere dem til et verdifullt råmateriale og føre dem tilbake til prosessen. Dette initiativet viser vår forpliktelse til bærekraftig praksis og innovative løsninger for en grønnere fremtid."

ArcelorMittal, MHI, BHP og Mitsubishi Development Pty Ltd (Mitsubishi Development) kunngjorde i mai 2024 at de hadde startet driften av en pilot-karbonfangstenhet på masovnens avgass ved ArcelorMittal Gent i Belgia. I oktober 2022 kunngjorde de fire partene sitt samarbeid om en flerårig utprøving av MHIs karbonfangstteknologi (Advanced KM CDR ProcessTM) ved flere CO2-utslippspunkter, med start på stålproduksjonsstedet i Gent.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender