Oceana avslører ulovlig driftnet fiske i Marokko

FC_MOR_11-649Ulovlig fanget sverdfisk er importert til Spania og re-eksporteres til det italienske markedet. Marokko offisielt avviklet driftnets i 2010 med støtte fra EU og USA.

På 19 juni Oceana avslørte at den ulovlige bruken av driftnets å fange sverdfisk har returnert til Tanger, Marokko. bevis ufarlig for den internasjonale marine bevaring organisasjon i løpet av de siste tre dagene, viser småskala fartøy som opptrer i samordning med større funn med absolutt ustraffet å fange sverdfisk i Gibraltar-stredet.

Oceana in Europes administrerende direktør Xavier Pastor har bedt om sterk tiltak: "Driftnet fiske har blitt utestengt siden 1992 av FNs generalforsamling, Og siden 2003 av ICCAT. I 2010, Marokko brukte fortsatt dette utstyret, men sterkt internasjonalt press førte til en utfasning ett år senere. Det er nå klart at fartøyene har gjenopptatt ulovlig fiske rett foran marokkanske myndigheter. Hvor lenge er dette hånet til sist? Vi trenger ikke flere ord mot bruk av drivgarn, vi trenger reell handling fra myndigheter på alle nivåer for å stoppe ulovlig driftnetting nå. "

Den spanske fiskeindustrien har allerede kalt på spansk og EU ledelse [1] for aksjon mot sverdfisk ulovlig fanget med driftnets blir importert til Spania og re-eksporteres til Italia av land, synker prisene på lokalt og lovlig fisket sverdfisk. Ifølge Oceana informasjons første salg prisene på sverdfisk i Marokko stå på 5 eur / kg, mens i Italia, kan det koste mer enn 15 eur / kg [2], noe som gjør dette ulovlig virksomhet lønnsomt for mellomledd. Underdimensjonert sverdfisk selges også lokalt i Tanger.

Ilaria Vielmini, havforsker på Oceana legger til: "Både for tradisjonelle og kulturelle årsaker, er Italia en av de største EU-landene fiske og import av sverdfisk. Oceana oppfordrer relevante myndigheter for å lukke EU grensen til disse ulovlig fanget fisk, og iverksette nødvendige tiltak mot Marokko for å stoppe denne uholdbar fiske praksis. Inspeksjonstjenester på land bør gripe all fisk som viser tegn på å bli fanget med denne ulovlige fiskeredskaper ".

Det er også verdt å merke seg at driftnets, selv om bannlyst av ICCAT i Middelhavet siden 2003, er fortsatt lov for ICCAT avtalepartene i Atlanterhavet. Oceana kaller for ICCAT å vedta en full og betingelsesløs driftnet forbud for fangst av vandrende arter.

Driftnet backgrounder

Driftnets er en type fiskeredskaper som brukes til å målrette ulike pelagiske arter. Under 1980s og tidlig 1990s, denne type nett ble populært fordi det er effektivt og lett å bruke. Driftnets er svært skadelig for det marine miljø, fordi deres bruk resultater i bifangst av tusenvis av hvaler og andre truede arter.

I 1992 etablerte FNs generalforsamling et internasjonalt moratorium som forbyr driftnets lengre enn 2.5 km. Etter at EU forbudt disse garn i 2002, noen land, for eksempel Frankrike og Italia fortsatte å bruke dem. Italia var det siste landet i Europa fortsatt bruker denne ulovlige utstyret, som er ofte kamuflert under den juridiske navnet "ferrettara”. Marokko og Tyrkia annonserte at de ville forbyte drivgarn fra 2011.

Mer informasjon
Driftnets

Bildegalleri: Ulovlig driftnets i Marokko
Rapportere: Bruken av driftnets av den marokkanske flåten


kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Miljø, EU, EU, Maritime, Politikk

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *