#CleanMobility for renere luft: Nye kommisjon-eide utslippslaboratorier

| Oktober 12, 2018

Etter vedtakelsen av den nye EU-typegodkendelsesforskriften investerer Kommisjonen i to ytterligere toppmoderne utslippstestingsanlegg, kalt VELA (Vehicle Emissions Laboratories), som skal drives av Kommisjonens fellesforskningsenter (FFC) ).

Ren luft er en topp Kommisjonens prioritet som tilbakekalt i Rengjør luft for all kommunikasjon i mai. Sikre at bilutslippene måles nøyaktig, er et av mange ulike tiltak som kan brukes til å nå målet vårt. Etter interessentkonsultasjon og offisiell adopsjon på EU-nivå ble nye, mer nøyaktige utslippstestene obligatoriske i 2017.

EU har også revidert rammebestemmelsene for typegodkjenning og markedstilsyn, som gjelder fra september 2020. Som forutsatt legger Kommisjonen nå to VELA-laboratorier til de nåværende fire for å kunne gjennomføre markedskontroller av biler uavhengig av medlemsland. De to nye laboratoriene vil være klare i februar 2019 og planlegges å starte i 2020 for å teste biler i laboratoriet (WLTP) og i ekte kjøreforhold (RDE).

De nye typegodkjenningsreglene vil tillate Kommisjonen å ta direkte tiltak med en EU-tilbakekalling av ikke-overensstemmende kjøretøy. For øyeblikket er dette medlemslandenes ansvar og tilbakekallingsrenter, som Kommisjonen publiserer regelmessig, varierer vesentlig over hele Europa. I går diskuterte Miljørådet det relaterte spørsmålet om problemer med luftkvalitet og brukt dieselbiler. Miljøkommissær Karmenu Vella representerte kommisjonen og understreket at "prisene på brukte dieselbiler faller og det gjør noen mennesker lykkelige, men mange andre lider av dårlig luftkvalitet. Vi kan ikke tillate å skifte lokale luftkvalitetsproblemer fra vest til øst i unionen ved å eksportere forurensende dieselbiler. "

A nettobjekt På VELA testanlegg er tilgjengelig på nettet.

Tags: , ,

Kategori: En forsiden, utslipp CO2, Miljø, EU, EU-kommisjonen, Forurensing, utslipp fra kjøretøy