Det nye europeiske dyrevernpartnerskapet tar sikte på å avslutte #AnimalTesting i EU

| April 26, 2019

Verdensdag for dyr i laboratorier (24 april) så lanseringen av et ambisiøst nytt partnerskapskampanje for å avslutte lidelsen til de over 11 millioner dyrene som fortsatt brukes i eksperimenter over hele Europa.

Gruppen - Cruelty Free Europe - et dynamisk nettverk av partnere med hovedkontor i Brussel med permanent tilstedeværelse i hjertet av europeisk beslutningsprosess vil jobbe for å se at EU forplikter seg til en omfattende tidsplan og mål for modernisering av forskning og testing, flytting vekk fra utdaterte, ineffektive og grusomme dyreforsøk.

Også på den umiddelbare dagsordenen for Cruelty Free Europe er det en tiltak for å sikre at EUs dyreforsøk forbud mot kosmetikk er hedret, og stopper den økende innblandingen av kjemikalier som testes på kosmetikk.

Som et første skritt vil organisasjonen nå ut til kandidater i mais valg i Europa, og oppfordrer dem til å ta stilling til dyr i laboratorier.

Dr Katy Taylor, stiftende partner, sa: "Med etableringen av Cruelty Free Europe har vi mulighet for endring i måten vi ser på vitenskap og forskning og utvikling. Europa har lenge stolt seg på å være i forkant med dyrevern - vi oppfordrer EU-kommisjonen, Europaparlamentet og regjeringer til å samarbeide med oss ​​for å avslutte lidelse hos dyr i laboratorier og erstatte dette med mer humane og menneskelige relevante testmetoder. ”

Formann for ledende nederlandsk dyrevernorganisasjon En DIER En FRIEND Geoffrey Deckers sa: "Jeg er glad for å være med i det nye Cruelty Free Europe-initiativet. I 2019 er det uakseptabelt at så mange dyr fortsetter å lide i laboratorier. Vi gleder oss til å samarbeide med beslutningstakere og borgere over hele Europa for å skru opp volumet på dette problemet og gjøre en reell forskjell for disse dyrene. "

"I Frankrike er årsaken til laboratoriedyr en av de vanskeligste kampene vi må lede. Å knytte styrker med våre europeiske partnere er nøkkelen til å flytte ting fremover og bryte stillheten rundt lidelsen til millioner av dyr som ingen noensinne ser eller hører. Vi gleder oss til å delta i Cruelty Free Europe eventyret! "- Muriel Arnal, grunnlegger og president for One Voice, Frankrike.

"I Europa er lovgivning om dyreforsøk hovedsakelig skreddersydd for forskningslobbiene. Det er derfor avgjørende at foreningene som arbeider for å avslutte dyreforsøk, er organisert på europeisk nivå. Foreløpig er laboratoriedyr bare overfladisk beskyttet. Det må endres. Gjennom Cruelty Free Europe ønsker vi å forsvare de millioner av dyr som hvert år er ofre for smertefulle og dødelige opplevelser i Europa mer effektivt. De europeiske regulatorene gir for mye frihet til forskere og må handle på en mer direktiv og kraftig måte for systematisk å redusere bruken av dyr til eksperimentelle formål. Prioritetsmålene er de smertefulle forsøkene på primater, hunder og katter. "- Ann De Greef, direktør for GAIA, Belgia

"Det er en ære å være en del av etableringen av en så viktig ny organisasjon. Gjennom vårt harde arbeid har vi oppnådd noen viktige seire for dyr utnyttet og drept i laboratorier de siste 20-årene. Sammen vil vi definitivt oppnå mye mer de neste årene. "- Rita Silva, Animal, Portugal

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , ,

Kategori: En forsiden, dyre~~POS=TRUNC, Dyrevelferd, Miljø, EU

Kommentarer er stengt.