#PlasticRecycling innovatører scoop major award

| Juni 21, 2019

Arbeide i plastgjenvinningsindustrien for 20 pluss år kan ikke høres utrolige enthralling, men for østerrikske oppfinnere Klaus Feichtinger og Manfred Hackl var industrien en mulighet til å innovere, skriver David Kunz.

De to begynte å jobbe med et grunnleggende design for å resirkulere plast i 1983. Hackl har jobbet i plastgjenvinningsindustrien for 24 år, Feichtinger for 26, men deres ønske var alltid i innovasjon og oppfinnelse i stedet for miljø.

"Det var ikke populært, det var ikke vanlig," sa Hackl om plastgjenvinning. "Målet var å bygge en maskin," sa Hackl. "Nå har dette endret seg helt," da deres firma, Erema, nå har en mer miljøtilnærming, ettersom plastgjenvinning har blitt mer vanlig.

Maskinerne de produserer, gjør resirkulert plast til små, tette pellets, som deretter kan brukes til å produsere andre produkter.
De to ble utnevnt som finalister for industriprisen til European Inventor Awards 2019.

På 20 juni ble de annonsert som vinnerne for deres Counter Current-teknologi, slår ut et automatisert ku-melkesystem og en betongform for å bygge mer effektive breakwaters. De to har fått 37 europeiske patenter for sine gjenvinningsoppfinnelser over sine karrierer.

Feichtringer og Hackl begynte å jobbe sammen i 1983 med et grunnleggende design for å resirkulere plast. Etter å ha vært misfornøyd med effektiviteten til en av sine maskiner i 2009, møtte de med andre oppfinnere for et kort 15-minuttmøte og fant løsningen - Counter Current-systemet.
Feichtinger sa "det var en grunnleggende ide, det var et grunnpatent. Og helt ny og det var ganske enkelt å forstå. "

Counter Current-systemet endrer retningen til de roterende verktøyene i kammeret i resirkuleringsmaskinen. Dette økte i sin tur produksjonen og stabiliteten til plastgenvinningsmaskiner. "I begynnelsen, alle spøkte," ok, så enkel [løsning], du er gal, dette vil ikke fungere riktig, "sa Feichtinger.

Men nå er maskinen stabil og produktiv, sier Feichtinger. Dette har gitt dem mulighet til å fokusere på andre områder for forbedring. "Vi ville være dårlige ingeniører hvis vi bare hadde gjort en så liten adopsjon," sa Feichtinger. "[Stabiliteten til maskinen gir det nå muligheten til å legge mye automatisering på det,» sa Feichtinger.

I 2013 byttet alle plastgjenvinningsmaskiner produsert av Erema til dette designet. Siden da har de solgt mellom 1,600 til 1,800-maskiner og produserer over 14.5 millioner tonn plastpellets årlig. Det opprinnelige patentet for Counter Current-teknologien ble godkjent i 2010, men siden da har de lagt 12 flere patenter til deres design.

Ikke bare har de fokusert på mer automatisering, men de har vært i stand til å legge til filtre for å rengjøre plastpelletsene, samt et gassystem som deodoriserer pelletsene før de sendes til produsenter.

For fremtiden ser gruppen ut til å øke effektiviteten av oppfinnelsen. Dette inkluderer å gjøre maskinen mer autonom. "Du trenger veldig ofte erfarne operatører, men erfaring er dyrt," sa Feichtinger. "Så du må prøve å bringe denne kunnskapen til maskinen."

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Østerrike, Miljø, EU, Resirkulering

Kommentarer er stengt.