Kontakt med oss

Østerrike

#InvestmentPlan støtter en av de største vindparkene i Østerrike

Publisert

on

Den europeiske investeringsbanken (EIB) og UniCredit Austria investerer € 107.4 millioner for å støtte finansieringen av et av Østerrikes største vindparker. Hele vindparken vil ha en kapasitet på 143 MW og gi rundt 90,000 2021 husstander strøm produsert fra fornybare kilder. Prosjektet forventes å være ferdig i slutten av XNUMX.

Finansieringen støttes av Det europeiske fondet for strategiske investeringer, hovedpilen i investeringsplanen for Europa. Økonomikommisjonær Paolo Gentiloni sa: ”I dag bekrefter EU sin forpliktelse til å støtte fornybar energi i Østerrike og å hjelpe landet med å oppnå sine karboniseringsmål. Denne finansieringen under investeringsplanen for Europa vil føre til bygging av et vindkraftverk på 143 megawatt, som vil gi ren energi til rundt 90,000 2050 husstander i delstaten Burgenland. Gjennom prosjekter som dette vil vi nå målene i European Green Deal og oppnå klimanøytralitet innen XNUMX ”.

De prosjekter og avtaler godkjent for finansiering under investeringsplanen så langt har mobilisert rundt 524 milliarder euro i investeringer, hvorav rundt 84 milliarder euro til energirelaterte prosjekter. Pressemeldingen er tilgjengelig franske baguetter..

Østerrike

Kommisjonen godkjenner endret østerriksk ordning for likviditetsassistanse for å støtte selskaper som er berørt av koronavirusutbruddet

Publisert

on

EU-kommisjonen har funnet at visse endringer i en tidligere godkjent østerriksk ordning for likviditetsassistanse for å støtte østerrikske virksomheter som er berørt av koronavirusutbruddet, er i tråd med Midlertidig ramme for statsstøtte. Den opprinnelige ordningen ble godkjent den 8 april 2020 under saksnummer SA.56840, og gir midlertidige begrensede støttebeløp i form av (i) direkte tilskudd, (ii) garantier på lån og tilbakebetalbare forskudd, og (iii) garantier på lån og subsidierte renter på lån.

Målet med den opprinnelige ordningen var å gjøre det mulig for bedrifter som er berørt av koronavirusutbruddet å dekke sine kortsiktige forpliktelser, til tross for det nåværende tapet av inntekter forårsaket av pandemien. Østerrike varslet visse endringer i den opprinnelige ordningen, særlig: (i) mikrovirksomheter eller små bedrifter kan nå dra nytte av tiltaket selv om de ble ansett i vanskeligheter 31. desember 2019, under visse forhold; og (ii) en økning på € 4 milliarder i det totale budsjettet for ordningen, fra € 15 milliarder til € 19 milliarder.

Kommisjonen konkluderte med at ordningen, som endret, fortsatt er nødvendig, hensiktsmessig og forholdsmessig for å avhjelpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi, i tråd med artikkel 107 nr. 3 bokstav TEUF og vilkårene fastsatt i den midlertidige rammen . På dette grunnlag godkjente kommisjonen tiltaket i henhold til EUs regler for statsstøtte.

Mer informasjon om midlertidig rammeverk og andre tiltak som er utført av kommisjonen for å håndtere den økonomiske effekten av coronavirus-pandemien, kan du finne franske baguetter.. Den ikke-fortrolige versjonen av vedtaket vil bli gjort tilgjengelig under saksnummer SA.58640 i statsstøtte register på kommisjonens konkurranse nettside når noen konfidensialitetsproblemer er løst.

Fortsett å lese

Østerrike

Kommisjonen godkjenner € 120 millioner østerriksk ordning for å støtte selskaper i #LowerAustria berørt av #Coronavirus-utbruddet

Publisert

on

Kommisjonen har godkjent en østerriksk ordning på 120 millioner euro for å støtte selskaper i Nedre Østerrike som er berørt av koronavirusutbruddet. Ordningen ble godkjent i henhold til Midlertidig rammeverk. I henhold til ordningen vil offentlig støtte gis i form av direkte tilskudd, garantier og ansvarlige lån med subsidiert rente. Tiltaket er åpent for selskaper i alle størrelser som er aktive i alle sektorer, unntatt sektorene finans, landbruk, fiskeri og havbruk.

Målet med tiltaket er å legge til rette for at mottakerne får tilgang til ekstern finansiering og å dempe den plutselige mangel på likviditet de står overfor som et resultat av koronavirusutbruddet. Kommisjonen fant at ordningen er i tråd med vilkårene i Midlertidig ramme. Spesielt (i) med hensyn til direkte tilskudd, vil ikke støtten overstige € 800 000 per selskap som gitt i den midlertidige rammen; og (ii) garantier og ansvarlige lån under tiltaket oppfyller minimumsnivåene for garantipremier og kredittrisikomarginer.

Kommisjonen konkluderte med at tiltaket er nødvendig, hensiktsmessig og forholdsmessig for å avhjelpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemslands økonomi og for å bekjempe helsekrisen, i tråd med artikkel 107 nr. 3 bokstav TEUF og med vilkårene fastsatt i det midlertidige rammeverket. På dette grunnlag har kommisjonen godkjent tiltaket i henhold til EUs statsstøtteregler. Mer informasjon om den midlertidige rammen og andre tiltak som Kommisjonen har tatt for å håndtere den økonomiske virkningen av koronaviruspandemien, finner du franske baguetter..

Den ikke-konfidensiell versjon av vedtaket vil bli gjort tilgjengelig under saksnummer SA.58360 i statsstøtte offentlig saksregister på kommisjonens konkurranse nettside når noen konfidensialitetsproblemer er løst.

Fortsett å lese

Østerrike

Kommisjonen godkjenner østerriksk ordning på 665 millioner euro for å støtte ideelle organisasjoner og deres tilknyttede enheter berørt av #Coronavirus-utbruddet

Publisert

on

EU-kommisjonen har godkjent en østerriksk ordning på 665 millioner euro for å støtte ideelle organisasjoner (NPOs) og deres tilknyttede enheter i forbindelse med koronavirusutbruddet. Ordningen ble godkjent under statsstøtten Midlertidig rammeverk. Støtten vil bli gitt av et fond opprettet av den østerrikske regjeringen for dette spesifikke formålet og vil være tilgjengelig for alle typer og størrelser av NPO-er, med noen unntak (f.eks. Finanssektor og politiske partier).

Offentlige arrangementer er en viktig finansieringskilde for NPO-er i Østerrike. De nødvendige beredskapstiltakene som er iverksatt for å begrense spredningen av coronavirus, inkludert forbud mot offentlige arrangementer, har påvirket NPOs tilgang til finansiering og satt deres operasjoner i fare. I henhold til ordningen vil bistand ha form av direkte tilskudd til ideelle organisasjoner og deres tilknyttede enheter, med sikte på å gi den likviditetsstøtten som er nødvendig for å bevare deres aktiviteter, som har blitt alvorlig skadet av koronavirusutbruddet.

Kommisjonen fant at den østerrikske ordningen er i samsvar med vilkårene som er fastsatt i den midlertidige rammen. Kommisjonen konkluderte med at tiltaket er nødvendig, hensiktsmessig og forholdsmessig for å avhjelpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi, i tråd med artikkel 107 nr. 3 bokstav b TEUF og vilkårene som er angitt i den midlertidige rammen. På dette grunnlaget godkjente kommisjonen tiltakene etter EUs statsstøtteregler.

Konserndirektør Margrethe Vestager, ansvarlig for konkurransepolitikken, sa: "I Østerrike er det en langvarig tradisjon og et bredt utvalg av ideelle organisasjoner som spenner fra små frivillige brannvesen til store alpine foreninger, fra musikkorkestre til den østerrikske røde Kors med over 1 million medlemmer. Til sammen er nesten halvparten av den østerrikske befolkningen medlem av minst en av disse organisasjonene. Denne ordningen vil støtte den non-profit sektoren, som er avgjørende for det østerrikske samfunnet og kulturen. "

Den fulle pressemeldingen er tilgjengelig online.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender