Kontakt med oss

Dyrevelferd

Bruk av antibiotika hos dyr avtar

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Bruk av antibiotika har redusert og er nå lavere hos matproduserende dyr enn hos mennesker, sier PDF-ikonet siste rapport utgitt av European Food Safety Authority (EFSA), Det europeiske legemiddelkontoret (EMA) og European Center for Disease Prevention and Control (ECDC).

I en One Health-tilnærming presenteres rapporten fra de tre EU-byråene data om antibiotikaforbruk og utvikling av antibiotikaresistens (AMR) i Europa for 2016-2018.

Det betydelige fallet i antibiotikabruk hos matproduserende dyr tyder på at tiltakene på landsnivå for å redusere bruken viser seg å være effektive. Bruk av en klasse antibiotika kalt polymyxiner, som inkluderer colistin, nesten halvert mellom 2016 og 2018 hos matproduserende dyr. Dette er en positiv utvikling, ettersom polymyxiner også brukes på sykehus for å behandle pasienter smittet med multiresistente bakterier.

Annonse

Bildet i EU er mangfoldig - situasjonen varierer betydelig etter land og etter antibiotikaklasse. For eksempel brukes aminopenicilliner, 3. og 4. generasjons cefalosporiner og kinoloner (fluorokinoloner og andre kinoloner) mer hos mennesker enn hos matproduserende dyr, mens polymyxiner (kolistin) og tetracykliner brukes mer i matproduserende dyr enn hos mennesker .

Koblingen mellom bruk av antibiotika og bakteriell resistens

Rapporten viser at bruk av karbapenemer, 3. og 4. generasjons cefalosporiner og kinoloner hos mennesker er assosiert med resistens mot disse antibiotika i Escherichia coli infeksjoner hos mennesker. Lignende assosiasjoner ble funnet for matproduserende dyr.

Annonse

Rapporten identifiserer også koblinger mellom antimikrobielt forbruk hos dyr og AMR i bakterier fra matproduserende dyr, som igjen er assosiert med AMR i bakterier fra mennesker. Et eksempel på dette er Campylobacter spp. bakterier, som finnes i matproduserende dyr og forårsaker matbårne infeksjoner hos mennesker. Eksperter fant en sammenheng mellom resistens hos disse bakteriene hos dyr og motstand hos de samme bakteriene hos mennesker.

Bekjempelse av AMR gjennom samarbeid

AMR er et betydelig globalt folkehelseproblem som representerer en alvorlig økonomisk byrde. One Health-tilnærmingen implementert gjennom samarbeid mellom EFSA, EMA og ECDC, og resultatene presentert i denne rapporten krever fortsatt arbeid for å takle AMR på nasjonalt, EU og globalt nivå i helsesektoren.

Mer informasjon

Dyreforsøk

Europaparlamentet skal stemme om dyrefri forskning, testing og utdanning

Publisert

on

Alle som kjenner Ralph, en testkaninmaskot som er utsatt for Draize øyeirritasjonstest i kosmetikklaboratorier og lider av blindhet, vil lure på hvordan slik grusomhet fremdeles er akseptabel i en tid med avansert vitenskap og teknologi. De Lagre Ralph video gikk viralt over hele verden og ble mest sannsynlig årsaken til at Mexico nylig sluttet seg til statene, som forbød dyreforsøk for kosmetikk. Det gjorde EU også i 2013. EU planlegger å gå enda lenger ved å vedta en resolusjon om "en koordinert handling på unionsnivå for å lette overgangen til innovasjon uten bruk av dyr i forskning, testing og utdanning" denne uken ( 15. september), Skriver Eli Hadzhieva.

Selv om EU oppfordrer til bruk av ikke-animalske metoder, for eksempel den nye organ-on-chip-teknologien, datasimuleringer og 3D-kulturer av menneskelige celler, viser forskning at arkaiske metoder, for eksempel "50 prosent dødelig dose" dreper halvparten av millioner av testdyr, er fortsatt mye i bruk. Videre viser bevis i økende grad at noen dyr, for eksempel kaniner og gnagere, er helt forskjellige arter fra mennesker for å bli sett på som pålitelige fullmakter for beskyttelse av menneskers helse mot kjemiske farer. For eksempel viste medisiner som talidomid, TGN1412 eller fialuridin, rettet mot henholdsvis morgenkvalme, leukemi og hepatitt B, seg helt trygge for dyr, men kunne ikke tolereres av mennesker.

I følge EU-kommisjonen økte den europeiske kjemikaliestrategien for bærekraft støtte for bruk av ikke-animalske metoder (NAMs) i kjemikalierisikovurdering, spesielt med flere Horizon 2020-prosjekter (ASPIS Cluster omfattende RISK-HUNT3R, ONTOX- og PrecisionTOX -prosjekter), de kommende revisjonene av REACH og kosmetikkforordningen, det nye prosjektet til European Partnership for Alternative Approaches on NAMs use in risk assessment, PARC med det formål å gå over til neste generasjons risikovurdering og en strategisk forsknings- og innovasjonsagenda . Den globale aksept av ikke-animalske og innovative tilnærminger til kjemisk sikkerhet er også høyt på OECDs agenda.

Annonse

Et webinar organisert 9. september av EU-ToxRisk og PATROLS, to prosjekter med flere interessenter finansiert av EUs H2020-program, illustrerte begrensningene i eksisterende in vitro (prøverørsforsøk) og i silico (datasimulerte eksperimenter) faredeteksjon systemer mens du viser frem en ny verktøykasse for å gjennomføre dyrefri vurderinger for kjemikalier og nanomaterialer. EU-ToxRisk-prosjektkoordinator Bob van der Water fra Leiden University fremhevet sin visjon "å drive et paradigmeskifte i toksikologi mot en dyrefri, mekanismebasert integrert tilnærming til kjemisk sikkerhetsvurdering" gjennom en etablert NAM-verktøykasse basert på in vitro og in silico -verktøy og nye neste generasjons NAM -verktøykassekomponenter. Han la vekt på avanserte nye testsystemer, for eksempel CRISPR-baserte fluorescerende journalister i stamceller, stamcelle-avledet modell med flere leverceller, syke levermikrovev og fire-organ-brikker, mens han understreket at NAM raskt burde integreres i regulatoriske testrammer.

Shareen Doak, koordinator for PATROLS fra Swansea University fremhevet kunnskapshullene om langsiktige effekter av realistisk konstruert nanomateriale (ENM) eksponering for mennesker og helse, mens de demonstrerte innovative metoder, for eksempel ekstrinsiske ENM -egenskaper, avanserte økotoksisitetstester, heterotypiske in vitro -modeller "Disse metodene er skreddersydd for å bedre forstå menneskelige og miljømessige farer og bør implementeres som en del av EUs strategi for sikker og bærekraftig design for å minimere behovet for dyreforsøk", sa hun.

"Den største utfordringen er aksept og implementering av NAM. Standard valideringskrav er for lange, og anvendelighetsdomenet til NAM må etableres med tanke på nye teknologier, sier hun.

Annonse

I en tidligere uttalelse uttrykte ASPIS-klyngen støtte til resolusjonsforslaget fra Europaparlamentet som beskriver det som "betimelig å akselerere en dyrefri overgang og oppfylle EUs ambisjoner om å lede neste generasjon for risikovurdering i Europa og verden over" alle ved å ønske EUs innsats velkommen “som vil oversette til regulatorisk og industriell praksis som bedre vil beskytte menneskers helse og økosystemene, ved å gjøre oss i stand til å identifisere, klassifisere og til slutt fjerne farlige stoffer fra miljøet”.

Moderatoren for webinar MEP Tilly Metz (Greens, Luxembourg), som også skygger for Europaparlamentets resolusjon, sa at hun håper at den endelige resolusjonen vil inneholde følgende elementer: «Konkrete skritt for å avvikle dyreforsøk, presise veikart og studier, en koordinert tilnærming fra EU -byråer, for eksempel European Food Safety Authority og European Chemicals Agency og rask implementering av nye avanserte metoder ”.

Dette gir mye stoff til ettertanke for beslutningstakere i et øyeblikk for Ralph og hans dyre- og menneskevenner. Det er på tide at ord oversettes til handling og reguleringsmiljøet utvikler seg i tråd med nye realiteter på bakken, samtidig som de gir et pusterom for disse lovende og trygge dyrefri teknologiene ved å bruke en dynamisk tilnærming til å godta og bruke dem. Dette vil ikke bare tillate oss å leve opp til nullforurensningsambisjonen i Green Deal, men vil også levere "et giftfritt miljø" både for dyr og mennesker.

Fortsett å lese

Dyrevelferd

'End the Cage Age' - En historisk dag for dyrevelferd

Publisert

on

Věra Jourová, visepresident for verdier og åpenhet

I dag (30. juni) foreslo EU-kommisjonen et lovgivningsmessig svar på 'End the Cage Age' European Citizens 'Initiative (ECI) støttet av over en million europeere fra 18 forskjellige stater.

Kommisjonen vil vedta et lovforslag innen 2023 om å forby bur for et antall husdyr. Forslaget vil avvikle og til slutt forby bruk av bursystemer for alle dyr som er nevnt i initiativet. Det vil omfatte dyr som allerede er omfattet av lovgivningen: verpehøner, purker og kalver; og andre nevnte dyr inkludert: kaniner, hylser, lagoppdrettere, slagtekyllingavlere, vaktler, ender og gjess. For disse dyrene har kommisjonen allerede bedt EFSA (European Food Safety Authority) om å utfylle eksisterende vitenskapelig bevis for å fastslå forholdene som er nødvendige for forbud mot bur.

Som en del av sin Farm to Fork-strategi har kommisjonen allerede forpliktet seg til å foreslå en revisjon av lovgivningen om dyrevelferd, inkludert transport og oppdrett, som for tiden gjennomgår en kondisjonskontroll, som skal avsluttes innen sommeren 2022.

Kommisjonær for helse og mattrygghet Stella Kyriakides sa: ”I dag er en historisk dag for dyrevelferd. Dyr er kjente vesener, og vi har et moralsk, samfunnsmessig ansvar for å sikre at forholdene på gården for dyr gjenspeiler dette. Jeg er fast bestemt på å sørge for at EU forblir i forkant av dyrevelferden på den globale scenen, og at vi lever opp til samfunnets forventninger. ”

Parallelt med lovgivningen vil Kommisjonen søke spesifikke støttetiltak på sentrale politikkområder. Spesielt vil den nye felles landbrukspolitikken gi økonomisk støtte og insentiver - for eksempel det nye miljøordningsinstrumentet - for å hjelpe bøndene med å oppgradere til mer dyrevennlige anlegg i tråd med de nye standardene. Det vil også være mulig å bruke Just Transition Fund og Recovery and Resilience Facility for å støtte bønder i tilpasningen til burfrie systemer.

Annonse

Fortsett å lese

dyre~~POS=TRUNC

Hjelp bønder til å avslutte buroppdrett

Publisert

on

“Vi støtter på det sterkeste Citizens 'Initiative' End the Cage Age 'for husdyr. Sammen med 1.4 millioner europeere ber vi kommisjonen foreslå de riktige tiltakene for å avslutte oppdrett av bur, ”sa Michaela Šojdrová MEP, EPP-gruppemedlem i parlamentets landbrukskomité.

“Dyrevelferd kan best garanteres når bønder får de rette insentivene for det. Vi støtter en jevn overgang fra bur til alternative systemer innen en tilstrekkelig overgangsperiode som vurderes for hver art spesifikt, ”la Šojdrová til.

Ettersom EU-kommisjonen har lovet å foreslå ny dyrevelferdslovgivning i 2023, understreker Šojdrová at en konsekvensutredning må gjøres før, innen 2022, inkludert kostnadene for den nødvendige transformasjonen på både kort og lang sikt. ”Ettersom forskjellige arter, verpehøner eller kaniner, krever forskjellige forhold, må forslaget dekke disse forskjellene med en art etter art, innen 2027. Bønder trenger overgangsperioder og en kompensasjon for de høyere produksjonskostnadene,” sa Šojdrová.

Annonse

“For å garantere dyrevelferd og ikke forringe våre europeiske bønder, trenger vi effektiv kontroll hvis importerte produkter overholder EUs dyrevelferdsstandarder. Importerte produkter må overholde europeiske dyrevelferdsstandarder, slik at vår høykvalitetsproduksjon ikke blir erstattet av import av lav kvalitet, ”understreket Šojdrová.

Annonse
Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender