Kontakt med oss

Belgia

Biler og fortau skyllet bort som belgisk by rammet av de verste flommene i flere tiår

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Den sørlige belgiske byen Dinant ble rammet av de kraftigste flommene på flere tiår lørdag (24. juli) etter at et to-timers tordenvær forvandlet gatene til store strømmer som skyllet bort biler og fortau, men ikke drepte noen, skriver Jan Strupczewski, Reuters.

Dinant ble spart for de dødelige flommene for 10 dager siden som drepte 37 mennesker i Sørøst-Belgia og mange flere i Tyskland, men volden fra lørdagens storm overrasket mange.

"Jeg har bodd i Dinant i 57 år, og jeg har aldri sett noe sånt," sa Richard Fournaux, den tidligere borgmesteren i byen ved elven Meuse og fødestedet til 19-tallet oppfinner av saksofonen, Adolphe Sax. på sosiale medier.

Annonse
En kvinne jobber for å gjenopprette eiendelene etter kraftig nedbør i Dinant, Belgia 25. juli 2021. REUTERS / Johanna Geron
En kvinne går i et område som er rammet av kraftig nedbør i Dinant, Belgia 25. juli 2021. REUTERS / Johanna Geron

Regnvann som strømmet nedover bratte gater feide bort dusinvis av biler, stablet dem i en haug ved et kryss og skyllet bort brostein, fortau og hele deler av asfalten mens innbyggerne så forferdet fra vinduer.

Det var ikke noe nøyaktig estimat på skaden, og bymyndighetene forutsi bare at det ville være "betydelig", ifølge belgisk RTL TV.

Stormen utøvde lignende kaos, også uten tap av liv, i den lille byen Anhee noen kilometer nord for Dinant.

Annonse

Belgia

EUs samholdspolitikk: Belgia, Tyskland, Spania og Italia mottar 373 millioner euro for å støtte helse og sosiale tjenester, små og mellomstore bedrifter og sosial inkludering

Publisert

on

Kommisjonen har bevilget 373 millioner euro til fem European Social Fund (ESF) og European Regional Development Fund (ERUF) operasjonelle programmer (OP) i Belgia, Tyskland, Spania og Italia for å hjelpe landene med koronavirusberedskap og reparasjon innenfor rammen av REACT-EU. I Belgia vil endringen av Wallonia OP gjøre 64.8 millioner euro ekstra tilgjengelig for anskaffelse av medisinsk utstyr for helsetjenester og innovasjon.

Midlene skal støtte små og mellomstore bedrifter (SMB) med å utvikle netthandel, cybersikkerhet, nettsteder og nettbutikker, samt den regionale grønne økonomien gjennom energieffektivitet, miljøvern, utvikling av smarte byer og lavkarbon offentlig infrastruktur. I Tyskland, i delstaten Hessen, vil 55.4 millioner euro støtte helserelatert forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapasitet og innovasjon ved universiteter og andre forskningsinstitusjoner, samt forskning, utvikling og innovasjonsinvesteringer innen klima og bærekraftig utvikling. Denne endringen vil også gi støtte til små og mellomstore bedrifter og midler til oppstart gjennom et investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 millioner euro legge til rette for samarbeid mellom små og mellomstore bedrifter og institusjoner innen forskning, utvikling og innovasjon, og gi investeringer og arbeidskapital til mikrobedrifter som er rammet av koronaviruskrisen. Videre vil midlene tillate investeringer i energieffektivisering av bedrifter, støtte digital innovasjon i små og mellomstore bedrifter og anskaffe digitalt utstyr til skoler og kulturinstitusjoner. I Italia vil den nasjonale OP 'Social Inclusion' motta 90 millioner euro for å fremme sosial integrasjon av mennesker som opplever alvorlig materiell deprivasjon, hjemløshet eller ekstrem marginalisering, gjennom 'Housing First' -tjenester som kombinerer tilbud om umiddelbar bolig med muligheter for sosiale og arbeidstjenester .

Annonse

I Spania vil 87 millioner euro bli lagt til ESF OP for Castilla y León for å støtte selvstendig næringsdrivende og arbeidere som fikk sine kontrakter suspendert eller redusert på grunn av krisen. Pengene vil også hjelpe hardt rammede selskaper til å unngå permitteringer, spesielt i reiselivssektoren. Til slutt er det nødvendig med midler for å tillate viktige sosiale tjenester å fortsette på en trygg måte og for å sikre pedagogisk kontinuitet gjennom pandemien ved å ansette ekstra personale.

REACT-EU er en del av NesteGenerasjonEU og gir 50.6 milliarder euro ekstra finansiering (i løpende priser) til samholdspolitiske programmer i løpet av 2021 og 2022. Tiltak fokuserer på å støtte arbeidsmarkedets motstandskraft, jobber, SMB og lavinntektsfamilier, samt å sette fremtidssikret grunnlag for de grønne og digitale overgangene og en bærekraftig sosioøkonomisk gjenoppretting.

Annonse

Fortsett å lese

Belgia

Klimaendringer gjorde dødelige flom i Vest -Europa minst 20% mer sannsynlig - studie

Publisert

on

By

Et hus som ble rammet av et skred, er sett etter at kraftig regn forårsaket flom i byene rundt Comosjøen i Nord -Italia, i Laglio, Italia. REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Klima forandringer har gjort ekstreme nedbørshendelser av den typen som sendte dødelige strømninger av vann som strømmet gjennom deler av Tyskland og Belgia i forrige måned til minst 20% mer sannsynlig å skje i regionen, sa forskere tirsdag, skriver Isla Binnie, Reuters.

Regnet ble sannsynligvis også tyngre av klimaendringene. En dag med nedbør kan nå være opptil 19% mer intens i regionen enn det ville ha vært hvis globale atmosfæriske temperaturer ikke hadde steget med 1.2 grader Celsius (2.16 grader Fahrenheit) over førindustrielle temperaturer, ifølge forskning publisert av World Weather Attribution ( WWA) vitenskapelig konsortium.

Annonse

"Vi vil definitivt få mer av dette i et varmende klima," sa gruppens medleder Friederike Otto, klimaforsker ved University of Oxford.

"Ekstremvær er dødelig," sa Otto og husket at hun snarest kontaktet familiemedlemmer som bor i de berørte områdene for å sikre at de var trygge da flommen rammet. "For meg var det veldig nær hjemmet."

Med ekstreme værhendelser som har dominert nyhetsoverskriftene de siste årene, har forskere vært under økende press for å avgjøre nøyaktig hvor mye klimaendringer er skylden.

Annonse

Bare i løpet av det siste året fant forskere at amerikansk tørke, en dødelig kanadisk hetebølge og skogbranner over det sibiriske arktiske området har blitt forverret av en varmende atmosfære.

12-15 juli-nedbøren over Europa utløste flom som feide bort hus og kraftledninger, og etterlot mer enn 200 mennesker døde, hovedsakelig i Tyskland. Flere titalls døde i Belgia og tusenvis ble også tvunget til å flykte fra hjemmene sine i Nederland. Les mer.

"Det faktum at mennesker mister livet i et av de rikeste landene i verden - det er virkelig sjokkerende," sa klimaforsker Ralf Toumi ved Grantham Institute, Imperial College London, som ikke var involvert i studien. "Ingen steder er trygt."

Selv om syndfloden var enestående, fant de 39 WWA -forskerne at lokale nedbørsmønstre er svært varierende.

Så de utførte analysen over et større område som spenner over deler av Frankrike, Tyskland, Belgia, Nederland, Luxembourg og Sveits. De brukte lokale værmeldinger og datasimuleringer for å sammenligne flomhendelsen i juli med det som kan ha blitt forventet i en verden som ikke er påvirket av klimaendringer.

Fordi varmere luft holder mer fuktighet, er sommerregn i denne regionen nå 3-19% tyngre enn de ville vært uten global oppvarming, fant forskerne.

Og selve hendelsen var alt fra 1.2 til 9 ganger - eller 20% til 800% - mer sannsynlig å ha skjedd.

Den brede usikkerheten ble delvis forklart av mangel på historiske opptegnelser, forklarte WWA og forverret av flommen som ødela utstyr som overvåket elveforholdene. Les mer.

"Undersøkelsen bekrefter at global oppvarming har spilt en stor rolle i flomkatastrofen," sa Stefan Rahmstorf, forsker og oseanograf ved Potsdam Institute for Climate Impact Research, som ikke var involvert i studien.

"Dette er i tråd med funnet i den nylige IPCC -rapporten, som fant at ekstreme nedbørshendelser har økt over hele verden," la han til med henvisning til et FNs klimapanel funn. Les mer.

Fortsett å lese

Belgia

Sju innbyggere på belgisk sykehjem dør etter utbruddet av B.1.621 avstamning av COVID-19

Publisert

on

By

Sju beboere på et sykehjem i Belgia har dødd etter å ha blitt smittet med en avstamning av koronaviruset som først ble oppdaget i Colombia til tross for at de var fullstendig vaksinert, sa virologiteamet som utførte tester fredag ​​(6. august), skriver Sabine Siebold, Reuters.

Virologiteamet sa at beboerne hadde blitt smittet med B.1.621-slekten til COVID-19 som stammer fra Colombia og har blitt oppdaget de siste ukene i USA, men tilfeller i Europa har vært sjeldne.

Det europeiske senter for forebygging og kontroll av sykdommer har oppført B1.621 -slekten som en del av Kappa -varianten av koronaviruset, men ikke som en variant i seg selv.

Annonse

De syv menneskene som døde på sykehjemmet i den belgiske byen Zaventem, nær Brussel, var alle i 80- eller 90 -årene, og noen av dem var allerede i en dårlig fysisk tilstand, sa Marc Van Ranst, en virolog ved University of Leuven som utførte tester på viruset som ble funnet på sykehjemmet.

"Det er bekymringsfullt," sa Van Ranst og kommenterte det faktum at beboerne døde til tross for at de var fullstendig vaksinert mot COVID-19.

Så langt vet ikke forskere om B.1.621 -avstamningen er mer overførbar enn andre avstamninger eller varianter av koronaviruset, sa han.

Annonse

I Belgia står B.1.621 for tiden for mindre enn 1% av kjente tilfeller av COVID-19, sa han, sammenlignet med 2% av tilfellene i USA og mer enn i Florida.

På sykehjemmet i Zaventem ble 21 beboere smittet med varianten sammen med flere ansatte, sa Van Ranst til Reuters. Det smittede personalet opplevde bare milde symptomer.

Van Ranst sa at den dominerende koronavirusvarianten i Belgia med rundt 95% av infeksjonene er deltaet, først oppdaget i India, etterfulgt av Alpha som tidligere var dominerende i Storbritannia.

Ytterligere tester vil bli kjørt på fredag ​​for å utelukke enhver mulighet for at beboerne på sykehjemmet døde av en annen variant av viruset eller en annen luftveissykdom, sa Van Ranst.

"Det er usannsynlig, men ikke umulig," sa han.

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender