Kontakt med oss

Miljø

Historiske resultater for biologisk mangfold i COP15

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Etter fire års diskusjon vedtok mer enn 190 stater endelig den 19. desember i Canada en historisk avtale for å takle den gigantiske utfordringen med naturens kollaps. Denne nye globale avtalen for naturen vedtas 12 år etter 2010 Aichi-målene. Pakken vedtatt av COP15 inkluderer beslutninger om post 2020 Global Biodiversity Framework (GBF), ressursmobilisering, et overvåkingsrammeverk, kapasitetsbygging og en mekanisme for planlegging, overvåking, rapportering og gjennomgang.

Selv om det ikke er juridisk bindende, har partene i oppgave å rapportere fremgangen mot å nå målene via nasjonale planer for biologisk mangfold.

Uttalelse fra VILLE NIINISTÖ, Greens-EFA-medlem av komiteen for miljø og nestleder for Europaparlamentets delegasjon til COP15: "FNs toppmøte for biologisk mangfold COP15 har godkjent en historisk avtale som tar sårt nødvendige skritt for å beskytte naturen og stoppe tap av biologisk mangfold innen 2030. Hovedpunktene som landene ble enige om i Montreal, er å beskytte 30 % av land- og havområdene, og sikre at minst 2030 % av forringede økosystemer innen 30 er under effektiv restaurering og setter mer økonomiske ressurser til implementering av Global Biodiversity Framework og overordnet press mot å gjøre økonomiene mer bærekraftige ved for eksempel å kutte av miljøskadelige subsidier.  

"Dette er en stor suksess for naturvern og gir håp for fremtiden til jordens økosystemer og arter. Resultatene er ikke perfekte i alle aspekter, men etter min mening er dette de best mulige resultatene som nå er oppnåelige mellom landene i verden. For å gjøre disse ambisiøse målene til virkelighet, må alle på alle nivåer – internasjonalt, EU, nasjonalt og lokalt – nå gjøre sitt for å sikre at disse målene også nås."  

Global Biodiversity Framework (GBF) inkluderer fire overordnede mål og 23 mål for et bredt spekter av spørsmål, inkludert restaurering, bevaring, stanse utryddelse av arter, redusere risiko forbundet med plantevernmidler og reformere miljøskadelige subsidier.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse

Trender