Kontakt med oss

Miljø

EU vil ikke omskrive omstridt naturlov, sier blokkens grønne sjef

DELE:

Publisert

on

EU-kommisjonen vil ikke omformulere en landemerkelov for å gjenopprette skadede miljøer, sa blokkens grønne politiske sjef mandag (22. mai), i møte med oppfordringer fra noen lovgivere om å kaste forslaget.

Brussel forsøker å redde to foreslåtte miljølover, hvis fremtid er i tvil etter den største lovgivergruppe i Europaparlamentet oppfordret til å avvise dem.

En lov vil kreve at land innfører tiltak for å gjenopprette naturen i 20 % av land og hav. Den andre, designet for å redusere forurensning og stoppe sammenbruddet av Europas bi- og sommerfuglbestander, vil halvere EUs bruk av kjemiske plantevernmidler innen 2030.

"Vi kommer ikke med et annet forslag, tiden er rett og slett ikke der," sa Frans Timmermans om naturgjenopprettingsloven på et komitémøte i Europaparlamentet.

Timmermans sa ved å forbedre naturens helse, at forslagene vil gjøre Europas gårder mer motstandsdyktige mot forverrede klimaendringer som flom og tørke, forbedre landets evne til å absorbere vann og unngå jorderosjon.

Å avvise dem, sa han, ville sette EUs overordnede grønne agenda for å kutte klimagassutslipp og rydde opp i forurensning i fare.

"Som en sammenkoblet pakke med løsninger, hvis en brikke faller, faller de andre bitene," sa han.

Annonse

Lovgivere fra European People's Party, som har ledet kampanjen for å avvise forslaget, sa at deres bekymringer fortsatt var - inkludert at loven ville drepe fornybar energiprosjekter og andre økonomiske prosjekter i områder der naturrestaureringstiltak er innført.

"Like det eller ikke, hvis du vil ha fornybar energi, må du grave. Og i en rekke medlemsland gjør gjeldende naturlovgivning allerede det praktisk talt umulig," sa EPP-lovgiver Esther de Lange.

Timmermans sa at kommisjonen var klar til å ta tak i deler av loven som har skapt bekymring, for eksempel ved å klargjøre at tiltak for å gjenopprette naturen ikke skal hindre landenes planer om å bygge vindparker.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender