Kontakt med oss

Miljø

Bærekraftig emballasje kan forsinke effektene av Europas avfallsproduksjon 

DELE:

Publisert

on

Verdensomspennende avfallshåndtering har blitt mer kompleks å håndtere det siste tiåret. Vi produserer mye mer avfall enn vi resirkulerer, noe som påvirker helsen og omgivelsene våre. Ifølge det europeiske miljøbyrået, 4.8 tonn rusk genereres per europeisk borger, og bare rundt halvparten av det kommunale avfallet gjenvinnes. 

Interessant nok består en betydelig del av det totale avfallet av emballasje, spesielt plast, etterfulgt av materialer fra bygg-, anleggs- og bilindustrien. Eksperter anslår at det meste av plastavfall kunne ha blitt brukt til flere formål, noe som har ført til betydelige økonomiske tap.

Dessverre er alt avfallet miljøfarlig, spesielt siden søppelfyllinger forurenser luft, vann og jord. Samtidig genererer avfallsforbrenning mer utslipp i luften. Så en måte å bekjempe dette problemet på er å ta i bruk bærekraftig emballasje som ikke havner på søppelfyllinger eller er biologisk nedbrytbar. 

Velge resirkulerbare materialer

En av de mest kritiske beslutningene en bedrift kan ta er å velge resirkulerbare materialer i stedet for vanlige. Dette utvalget har makt til å påvirke forbrukere til å endre sine preferanser og velge emballasje laget av resirkulerbare materialer. For eksempel, Loungefly for Storbritannia og Europa sørger for at produktene kommer i papirposer og bokser, krympepapir og paller, som enkelt kan resirkuleres overalt av kunden. 

Den største fordelen med å bruke denne typen emballasje inkluderer å utvide kundebasen og øke merkelojalitet ved å appellere til folks atferd angående shoppingpreferanser. Samtidig kan bedrifter også senke fraktkostnadene gjennom mindre pakker og gjennomgående produktinnpakning. 

Nærmer seg plantebasert emballasje 

Likevel er problemet med resirkulerbar emballasje at det legger ansvaret på forbrukeren. Siden gjenvinningen av plastemballasje i Europa flyter rundt 35%, og plastavfall blir vanskeligere å eksportere, selv resirkulerbar plast blir et problem. 

Annonse

Derfor vil en bedre ide for emballasje være en plantebasert opprinnelse, for eksempel mais eller sukkerrør, som kan ha en lignende form som plast. Denne ideen gjør at emballasjen brytes ned til naturlige elementer og reduserer karbonavtrykket. En annen flott strategi er å bruke komposterbar emballasje, som bagasse eller cellulose. 

Forbedre emballasjestrategier 

I tillegg til å bruke avanserte materialer til emballasje, er måten produktene pakkes inn og sendes på, også avgjørende for å bekjempe bærekraftspørsmål. For eksempel begynte noen selskaper å sende i bulk for å hjelpe planeten. Når det gjelder skipsfart, har noen begynt å bruke karbonnøytrale metoder for å kompensere for utslipp, hovedsakelig ved eksport av produkter over hele verden. 

En av de beste ideene er imidlertid å redusere emballasjestørrelsene fordi det er mange tilfeller når mindre produkter kommer inn gigantiske bokser, som er sløsing med ressurser og plass. Noen ganger gjør bedrifter dette målrettet og utnytter psykologi for å få kunden til å tro at jo større pakken er, jo mer blir den verdsatt. 

Samarbeid med de riktige selskapene 

Å bli en bærekraftig virksomhet virker enkelt i begynnelsen, men alt handler om å lage de riktige partnerskapene. Samarbeid med grønne firmaer er betydelig viktig for å ta et standpunkt angående bærekraft fordi samarbeid med produsenter og leverandører som tar i bruk grønne praksiser betyr mye. 

Forskning er vanligvis nødvendig for å finne de beste partnerskapene, og selskaper kan utnytte livssyklusvurderingssystemet (LCA) for å evaluere produktenes miljøpåvirkning. Denne metoden sikrer at bedrifter og produsenter eller leverandører er på samme side når det gjelder sine bærekraftsmål. 

Overholdelse av EUs nye retningslinjer for bærekraft 

Selv om bedrifter bør være de første til å endre emballasje og grønne strategier, bør regjeringer også sørge for bedre regulering for å sikre at land kjemper mot en bedre fremtid. For eksempel har Europaparlamentet som mål å ta i bruk et sirkulært økonomisystem innen 2050, som inkluderer en rekke nye metoder. 

For eksempel vil bedrifter måtte respektere nye reduksjonsmål for emballasje, så innen 2040 bør emballasje være mindre enn 15 %. Samtidig vil enkelte typer emballasje forsvinne gradvis, som f.eks plast for fersk frukt eller lette plastbæreposer. I tillegg vil bedrifter oppfordre kunder til å gjenbruke emballasje eller gjenbruke produkter slik at de kan ta med egne beholdere når de kjøper drikke eller mat fra takeaway-selskaper. 

Grønn emballasje har mange flere fordeler enn du tror 

Industrier har ennå ikke tilpasset seg bærekraftig emballasje, strategier og produkter. Likevel er det en progressiv prosess som til slutt vil gi gode resultater. Å bli grønnorientert har mange fordeler for både bedrifter og kunder. 

For eksempel bidrar bærekraftig emballasje til å redusere ens karbonavtrykk siden færre ressurser er nødvendig for produksjon. Samtidig gjør utviklingsstadiet emballasjen allsidig og fleksibel siden den kan gjenbrukes og gjenbrukes. 

I tillegg kan kunden enkelt kaste bærekraftig emballasje siden komposterbare eller resirkulerbare varer ikke påvirker miljøet. Dette gjelder spesielt når emballasjen er biologisk nedbrytbar og kan gå tilbake til naturen uten at det går på bekostning. 

På selskapets side forbedrer bruk av grønne emballasjeprodukter merkevarebildet, ettersom kundene føler en bekymring for miljøspørsmål og skiftende kundetrender. Interessant nok opererer noen av de grønneste selskapene i verden innen avfallshåndtering, maskinproduksjon og møbelproduksjon, som viser at selv disse næringene kan trives mens de går over til grønnere tilnærminger. 

Det er fordi bærekraftig emballasje bidrar til å spare penger i det lange løp, reduserer fraktkostnader og utvider kundebasen. Derfor virker det ikke så vanskelig å komme over det vi har visst så lenge når resultatene blir bedre og forretningsresultatene øker i verdi. Derfor bør flere bedrifter oppfordre til bærekraftsmetodikk for å sikre rask tilpasning til et samfunn i rask endring. 

Har du noen gang tenkt på virkningen av emballasje? 

Produktemballasje virket ufarlig en stund, men nå viser eksperter at mesteparten av verdens avfall kommer fra plast- og pappemballasje som ikke kan eller har blitt resirkulert på riktig måte. Disse materialene havner på søppelfyllinger, og påvirker miljøet og helsen vår. Så endringer kommer ettersom selskaper sakte introduserer grønn emballasje. Bioplast, komposterbar emballasje og resirkulert papir er noen av de beste alternativene for å redusere avfall og skape et bedre forretningsøkosystem. 

 

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse

Trender