Kontakt med oss

Miljø

Nett-null industrilov vedtatt

DELE:

Publisert

on

EU-kommisjonen har ønsket den endelige vedtakelsen av Net-Zero Industry Act (NZIA) velkommen, som setter EU på sporet for å styrke sin innenlandske produksjonskapasitet for viktige rene teknologier. Ved å skape et enhetlig og forutsigbart forretningsmiljø for produksjonssektoren for ren teknologi, vil NZIA øke konkurranseevnen og motstandskraften til EUs industrielle base og støtte oppretting av kvalitetsjobber og en dyktig arbeidsstyrke.

President for EU-kommisjonen, Ursula von der Leyen, sa at med Net-Zero Industry Act, "har EU nå et regulatorisk miljø som lar oss skalere opp rene teknologier til produksjon raskt. Loven skaper de beste forutsetningene for de sektorene som er avgjørende for at vi skal nå netto-null innen 2050. Etterspørselen vokser i Europa og globalt, og vi er nå rustet til å møte mer av denne etterspørselen med europeisk tilbud”.

Ved å øke EUs innenlandske produksjon av nett-null-teknologier, vil NZIA redusere risikoen for at vi erstatter fossilt brenselavhengighet med teknologiavhengighet av eksterne aktører. Dette vil igjen bidra til å gjøre energisystemet vårt renere og sikrere, med rimelige og hjemmeproduserte rene energikilder som erstatter import av flyktige fossile brensler.

For at EU skal bli ledende innen renteknologisektoren, setter NZIA et benchmark for produksjonskapasiteten til strategiske nett-null-teknologier for å dekke minst 40 % av EUs årlige distribusjonsbehov innen 2030. Referansen gir forutsigbarhet, sikkerhet og lang tid. sikte signaler til produsenter og investorer og gjør det mulig å spore fremgang. For å støtte karbonfangst- og lagringsprosjekter og øke tilgjengeligheten av CO2-lagringssteder i Europa, setter NZIA også et mål på 50 millioner tonn årlig injeksjonskapasitet i EUs geologiske CO2-lagringssteder innen 2030.

"Den europeiske grønne avtalen er vår vekststrategi, og den trenger konkurransedyktige europeiske industrier for å trives i fremtidens clean tech-markeder," sa Maroš Šefčovič, Kommisjonens administrerende visepresident for European Green Deal. «Net Zero Industry Act vil garantere europeisk støtte til et bredt spekter av strategiske og kritiske sektorer, og hjelpe dem med å utvikle sine markeder, trene og rekruttere europeiske arbeidere og konkurrere på like vilkår med internasjonale konkurrenter. Den raske forhandlingen og vedtakelsen av dette kommisjonens forslag viser at Europa er klar til å reagere på globale utfordringer og støtte sin industri og arbeidere for å levere sammen den europeiske grønne avtalen.

I tillegg til å sette mål, forbedrer den nye forordningen vilkårene for investeringer i nett-null-teknologier ved å forenkle og fremskynde tillatelsesprosedyrer, redusere administrativ byrde og lette tilgang til markeder. Offentlige myndigheter vil måtte vurdere bærekraft, motstandskraft, cybersikkerhet og andre kvalitative kriterier i anskaffelsesprosedyrer for rene teknologier og auksjoner for utplassering av fornybar energi.

Annonse

Medlemsstatene vil kunne støtte et sett med nett-null-teknologier som solcelle, vind, varmepumper, kjernefysiske teknologier, hydrogenteknologier, batterier og nettteknologier ved å etablere "strategiske prosjekter" som vil dra nytte av prioritert status på nasjonalt nivå, kortere tillatelsesfrister og strømlinjeformede prosedyrer.

"Energikrisen lærte oss en viktig lekse: Vi må unngå enhver avhengighet av en enkelt leverandør, sa energikommissær Kadri Simson. «Med Net-Zero Industry Act vil Europa være godt utstyrt med en sterkere industriell base for å oppnå overgangen til ren energi. Gjennom enklere og raskere tillatelser for produksjonsprosjekter, støtte til innovasjon og ferdigheter og bedre markedstilgang for høykvalitets clean tech-produkter, vil vi sørge for at europeiske clean tech-produsenter kan konkurrere på like vilkår. Dette vil sikre at vi kan nå våre ambisiøse mål for fornybar energi og energieffektivitet for 2030, samtidig som vi opprettholder vår industrielle konkurranseevne."

Energikrevende industri som stål, kjemikalier eller sement som produserer ckomponenter som brukes i disse nett-null-teknologiene og som investerer i avkarbonisering kan også støttes gjennom tiltakene i loven. Opprettelsen av Net-Zero Acceleration Valleys vil ytterligere lette etableringen av klynger av netto-null industriell aktivitet i EU.

NZIA inkluderer tiltak for investering i utdanning, opplæring og innovasjon med etableringen av Net-Zero Industry Academies for å trene 100,000 XNUMX arbeidere innen tre år og støtte gjensidig anerkjennelse av faglige kvalifikasjoner. Regulatoriske sandkasser vil bli etablert for testing av innovative net-null-teknologier under fleksible regulatoriske forhold. Til slutt vil Net-Zero Europe Platform fungere som et sentralt koordineringssenter, hvor kommisjonen og EU-landene kan diskutere og utveksle informasjon samt samle innspill fra interessenter.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender