Kontakt med oss

Miljø

Nytt miljøkriminalitetsdirektiv trer i kraft

DELE:

Publisert

on

Det nye miljøkriminalitetsdirektivet trådte i kraft mandag 20. mai. Den inneholder en omfattende og oppdatert liste over miljølovbrudd som tar for seg de mest alvorlige bruddene på miljøforpliktelser.

EUs medlemsland vil måtte sørge for at disse bruddene utgjør straffbare handlinger i deres nasjonale lover. Det nye direktivet introduserer også flere nye lovbruddskategorier, som ulovlig skipsgjenvinning, ulovlig vannutvinning, alvorlige brudd på EUs kjemikalier- og kvikksølvlovgivning, alvorlige brudd knyttet til håndtering av fluorholdige klimagasser, og alvorlige brudd på lovgivningen om invasive fremmede arter.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender