Kontakt med oss

Miljø

Europas konservative slår seg sammen for å redde EU fra Ursulas grønne avtale

DELE:

Publisert

on

Av Adrian-George Axinia og António Tânger Corrêa

«[Karbon]-utslipp må ha en pris som endrer oppførselen vår», sa Ursula von der Leyen i 2019, da hun stilte til valg som president i EU-kommisjonen.

Det er nå tydelig at målet med disse offentlige politikkene ikke bare var å redusere karbonutslipp – en streben som noen anser som utopisk – men å utøve direkte kontroll over industrien. Fra starten av sin periode har Ursula von der Leyen fremskyndet implementeringen av den doble overgangen – både grønn og digital – som et hovedmål for EU-kommisjonen.

Ved å gjøre en kort oppfordring til tilbakeblikk, kan vi observere en modus operandi av EU-kommisjonen som ellers er fjernet fra demokrati, solidaritet og velstand, og den ligner et moralsk og faglig forfall av den byråkratiske festningen som nå har overtatt maskineriet til Den Europeiske Union. Ved en rekke anledninger har konservative partier som AUR og CHEGA advart om at EU har avviket fra prosjektet Konrad Adenauer eller Robert Schuman har forestilt seg.

For det første, ved å bruke påskuddet til COVID-pandemien, akselererte europeiske byråkrater agendaen koordinert av Ursula von der Leyen, og koblet NextGenerationEU med den grønne overgangen, dvs. med Green Deal. Dermed har betingelsene for tildeling av midler gitt av de nasjonale gjenopprettings- og motstandsplanene blitt avhengig av å tilegne seg Green Deal-agendaen av medlemsstatene.

Så snart Russland invaderte Ukraina, fant EU-kommisjonen et nytt påskudd for å fremskynde sin Green Deal-agenda. Derfor etablerte den REPowerEU-mekanismen, og foreslo å oppnå EUs totale uavhengighet fra fossilt brensel innen 2030. Ved å akseptere vilkårene i den grønne avtalen i det tempoet EU har pålagt, har medlemsstatenes suverenitet og energiuavhengighet sakte begynt å lide, og noen stater mistet sine posisjoner i energimarkedet, da de hadde fordeler gitt av naturressurser de besitter.

Annonse

Kanskje for stater som manglet slike ressurser, ville en slik plan være et ideal, men nasjonal interesse bør råde for alle. For øyeblikket er grønn energi for dyr og for lite til å dekke behovene til EU-markedet og dets innbyggere, enda mer i Sentral- og Øst-Europa. I tillegg har økningen i prisen på forurensningskvoter utstedt under EUs kvotehandelsordning økt energiprisene ytterligere, og senket levestandarden i hele EU.
Men i mangel av et levedyktig alternativ, vil påstanden om å redusere karbonutslippene i EU med 55 % frem til 2030 og med 90 % frem til 2040 (100 % innen 2050), inkludert ved å stenge gruver eller eliminere gass- og kullanlegg, fordømme Europeisk økonomi til konkurs og innbyggerne til fattigdom og sult. Det er umulig å eliminere noe uten først å ha en levedyktig erstatning klar. Ødeleggelse kan ikke skje uten et alternativ som allerede er funksjonelt og tilgjengelig.

Selv om det var et sterkt tilbakeslag mot de eneste to europeiske politiske gruppene som har trukket oppmerksomhet til disse farlige spørsmålene, nemlig ECR- og ID-gruppene, har noen stater innrømmet at den offisielle retorikken ikke er annet enn tomme slagord, som undergraver det våre forfedre har bygget. over tiår og århundrer med hardt arbeid. For eksempel stenger Tyskland vindparker for å gjenåpne gruvene sine. I år, mens bøndenes protester har spredt seg over hele Europa, har Ursula von der Leyen sakte trykket på bremsen og lovet handling for å dempe protestene.

Imidlertid er det europeiske politiske etablissementet, med sin sterke globalistiske agenda, fast bestemt på å påtvinge sine politiske og ideologiske mål for enhver pris, og ignorerer den økonomiske innvirkningen på medlemslandene og levekårene til deres innbyggere. Land som Romania og Portugal, rike på fruktbar jord og naturressurser, burde kunne bruke sitt fulle økonomiske potensial, men i stedet hindres vår organiske utvikling av noen byråkrater som ikke fikk demokratisk mandat av verken rumenske eller portugisiske borgere.

Med tanke på dataene er det dessuten viktig å erkjenne at EU bare bidrar med 7 % av de globale CO2-utslippene. Derimot er Kina ansvarlig for 29 %, og USA for 14 %. Gitt disse tallene, hvordan kan EU forbli globalt konkurransedyktig hvis det undergraver sine egne økonomiske interesser for å forfølge visse politiske idealer?

Et annet kontroversielt initiativ fra de europeiske byråkratene er «Nature Restoration Law». Dette lovgivningsprosjektet, foreslått av EU-kommisjonen, tar sikte på å gjenoppbygge forringede økosystemer, gjenopprette biologisk mangfold og styrke naturens positive innvirkning på klimaet og menneskers velvære. Kritikere hevder imidlertid at det representerer en nymarxistisk og totalitær visjon som kan føre til ødeleggelse av vannkraftverk, demninger og vanningssystemer, øke risikoen for flom, redusere dyrkbar jord og krenke grunnleggende eiendomsrettigheter. De potensielle resultatene av denne loven kan inkludere redusert matproduksjon i Europa, stansede infrastrukturprosjekter og tap av arbeidsplasser. Hvordan kan Europa i dette scenariet håpe å konkurrere med nasjoner som Kina, India, Russland eller USA hvis det fører politikk som kan undergrave dens økonomiske stabilitet?

Den europeiske grønne avtalen må implementeres med rettferdige og rettferdige betingelser som tar hensyn til de spesifikke omstendighetene i hver medlemsstat. Denne tilnærmingen sikrer at overgangen til klimanøytralitet er sosialt bærekraftig og fremmer økonomisk utvikling på tvers av alle regioner, i stedet for å forsterke eksisterende forskjeller. Det er avgjørende at disse initiativene ikke undergraver nasjonal sikkerhet eller økonomisk stabilitet.

Europeiske ledere som virkelig sikter på en renere planet, bør vise frem sine diplomatiske ferdigheter og innsats utenfor Europa, og adressere de betydelige bidragene fra andre store økonomier som Kina og Russland til globale utslipp. Denne tilnærmingen ville unngå å legge en unødig byrde på europeiske stater og borgere.

Vi trenger imidlertid sterke, visjonære ledere for at dette skal skje. Marine Le Pen og Giorgia Meloni kan løfte Europa opp fra drift og sette det europeiske prosjektet tilbake på sine naturlige spor. Vi trenger suverenistiske partier som AUR og CHEGA i Europaparlamentet, partier som vil kjempe for sine innbyggere og representere deres interesser i europeiske institusjoner. 9. juni slår konservative seg sammen for å gi Europas ressurser tilbake til folket og redde EU fra Ursulas grønne avtale.

  • Adrian-George Axinia; Medlem av det rumenske parlamentarikerkammeret, kandidat til Europaparlamentet for AUR;
  • António Tânger Corrêa; Tidligere ambassadør for den portugisiske republikken; Kandidat til Europaparlamentet for Chega, visepresident i Chega

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender