Kontakt med oss

dyre~~POS=TRUNC

Hjelp bønder til å avslutte buroppdrett

Publisert

on

“Vi støtter på det sterkeste Citizens 'Initiative' End the Cage Age 'for husdyr. Sammen med 1.4 millioner europeere ber vi kommisjonen foreslå de riktige tiltakene for å avslutte oppdrett av bur, ”sa Michaela Šojdrová MEP, EPP-gruppemedlem i parlamentets landbrukskomité.

“Dyrevelferd kan best garanteres når bønder får de rette insentivene for det. Vi støtter en jevn overgang fra bur til alternative systemer innen en tilstrekkelig overgangsperiode som vurderes for hver art spesifikt, ”la Šojdrová til.

Ettersom EU-kommisjonen har lovet å foreslå ny dyrevelferdslovgivning i 2023, understreker Šojdrová at en konsekvensutredning må gjøres før, innen 2022, inkludert kostnadene for den nødvendige transformasjonen på både kort og lang sikt. ”Ettersom forskjellige arter, verpehøner eller kaniner, krever forskjellige forhold, må forslaget dekke disse forskjellene med en art etter art, innen 2027. Bønder trenger overgangsperioder og en kompensasjon for de høyere produksjonskostnadene,” sa Šojdrová.

“For å garantere dyrevelferd og ikke forringe våre europeiske bønder, trenger vi effektiv kontroll hvis importerte produkter overholder EUs dyrevelferdsstandarder. Importerte produkter må overholde europeiske dyrevelferdsstandarder, slik at vår høykvalitetsproduksjon ikke blir erstattet av import av lav kvalitet, ”understreket Šojdrová.

dyre~~POS=TRUNC

Dyrevelferdseier: CJEU-avgjørelse bekrefter medlemslandenes rett til å innføre obligatorisk bedøvelse før slakting  

Publisert

on

I dag (17. desember) er en historisk dag for dyr, da EU-domstolen (EU-domstolen) presiserte at medlemslandene har lov til å innføre obligatorisk bedøvelse før slakting. Saken reist fra forbudet som ble vedtatt av den flamske regjeringen i juli 2019, som gjorde det også obligatorisk å produsere kjøtt ved hjelp av tradisjonell jødisk og muslimsk ritualer.

Dommen bestemte at medlemsland legitimt kan innføre obligatorisk reversibel bedøvelse innenfor rammen av art. 26.2 (c) i rådsforordning 1099/2009 (slakteforordning), med sikte på å forbedre dyrevelferden under de drapshandlinger som utføres i sammenheng med religiøse ritualer. Det heter tydelig at slakteforordningen "ikke utelukker at medlemsland pålegger en forpliktelse til å bedøve dyr før avliving, noe som også gjelder i tilfelle slakt foreskrevet av religiøse ritualer".

Denne dommen vurderer den siste utviklingen om reversibel bedøvelse som en metode som vellykker balanserer de tilsynelatende konkurrerende verdiene av religionsfrihet og dyrevelferd, og den konkluderer med at ”tiltakene i (flamsk) dekret tillater en rettferdig balanse mellom viktigheten knyttet til dyrevelferd og friheten til jødiske og muslimske troende til å manifestere sin religion ”.

Eurogruppe for dyr har fulgt rettssaken nøye, og i oktober lanserte den en meningsmåling viser at EU-borgere ikke ønsker å se dyr slaktet mens de er helt bevisste.

“Det er nå klart at samfunnet vårt ikke støtter dyr til å lide urimelig på den mest kritiske tiden av livet. Reversibel bedøvelse gjør det mulig å balansere de tilsynelatende konkurrerende verdiene til religionsfrihet og bekymringen for dyrevelferd i henhold til gjeldende EU-lovgivning. Aksepteringen av bedøvelse før slakting av trossamfunn øker både i EU og land utenfor EU. Nå er det på tide for EU å gjøre forbløffende før slakting alltid obligatorisk i neste revisjon av slakteforordningen, ”sa Eurogroup for Animals CEO Reineke Hameleers.

Gjennom årene har eksperter reist bekymring for de alvorlige implikasjonene av dyrevelferd ved å drepe uten forkuttet bedøvelse (FVE, 2002; EFSA, 2004; BVA, 2020), som anerkjent av retten selv, i en annen sak (C-497 / 17).

Saken vil nå gå tilbake til Flandernes konstitusjonelle domstol som vil måtte bekrefte og implementere EU-domstolens kjennelse. Videre gir den forestående revisjonen av slakteforordningen, som kunngjort av EU-kommisjonen innenfor rammen av EU Farm to Fork-strategien, sjansen til å avklare saken ytterligere ved å gjøre bedøvelse før slakt alltid obligatorisk og bevege seg mot et Europa som bryr seg for dyr.

Etter EU-domstolens avgjørelse i morges om å opprettholde forbudet mot ikke-bedøvelse av slakt i de belgiske regionene Flandern og WalloniaOverrabbiner Pinchas Goldschmidt, president av European Rabbis Conference (CER), har avgitt følgende uttalelse:

“Denne avgjørelsen går enda lenger enn forventet og flyr i møte med nylige uttalelser fra de europeiske institusjonene om at jødisk liv skal verdsettes og respekteres. Domstolen har rett til å bestemme at medlemsland kan eller ikke kan godta unntak fra loven, som alltid har vært i forskriften, men å søke å definere shechita, vår religiøse praksis, er absurd.

“Den europeiske domstolens avgjørelse om å håndheve forbudet mot ikke-bedøvelse av slakt i Flandern og Wallonia-regionene i Belgia vil bli følt av jødiske samfunn over hele kontinentet. Forbudene har allerede hatt en ødeleggende innvirkning på det belgiske jødiske samfunnet og forårsaket mangel på forsyninger under pandemien, og vi er alle veldig klar over presedens dette setter som utfordrer våre rettigheter til å praktisere vår religion.

”Historisk sett har forbud mot religiøs slakt alltid vært assosiert med høyreekstreme og befolkningskontroll, en trend som tydelig er dokumentert a kan spores tilbake til forbud i Sveits på 1800-tallet for å forhindre jødisk innvandring fra Russland og Pogroms, til forbud i Nazi-Tyskland og så sent som i 2012, ble forsøk på å forby religiøs slakt i Nederland offentlig fremmet som en metode for å stoppe islams spredning til landet. Vi står nå overfor en situasjon der, uten konsultasjon av det lokale jødiske samfunnet, et forbud er iverksatt, og implikasjonene for det jødiske samfunnet vil være langvarige.

“Vi blir fortalt av europeiske ledere at de vil at jødiske samfunn skal leve og lykkes i Europa, men de gir ingen garantier for vår livsstil. Europa må reflektere over hvilken type kontinent det vil være. Hvis verdier som religionsfrihet og sant mangfold er integrerte, gjenspeiler ikke det gjeldende lovverket dette og må raskt gjennomgås. 

"Vi vil fortsette å samarbeide med representanter for det belgiske jødiske samfunnet for å tilby vår støtte på alle måter vi kan."

Meningsmåling om slakting 
Sammendrag av EU-domstolen (CJEU) sak C-336/19
Amicus Curiae om EU-saken
Advokat Generell mening

Fortsett å lese

dyre~~POS=TRUNC

MEP-ere stemmer for en ny undersøkelseskomité om #AnimalTransport

Publisert

on

I dag (19. juni), EU-parlamentet overveldende stemte for favør av etableringen av en Undersøkelsesutvalget for transport av dyr. Compassion in World Farming og FOUR PAWS er ​​glade for resultatet av avstemningen. For tiden håndhever EU-landene dårlig EU-loven som er ment å beskytte de millioner av oppdrettsdyr som transporteres tusenvis av miles for slakting, avl eller videre oppfetting hvert år.

EU må løse en rekke langvarige problemer knyttet til gjennomføringen av EU-loven om dyretransport, inkludert overbelegg, unnlatelse av å gi de nødvendige hvilestoppene, mat og vann, transport i ekstrem varme, transport av uegnet dyr og utilstrekkelig sengetøy .

Beslutningen fra EU-parlamentet følger en bølge av handlinger fra sivilsamfunnet og EU-institusjonene, og hever røde flagg om saken. EU-kommisjonens siste 'Farm To Fork' strategi sier klart at EU-kommisjonen har til hensikt å gjennomgå lovgivningen om dyretransport. I desember i fjor la EU-rådet vekt på at det er klare mangler og inkonsekvenser angående utfordringene med langtransport i konklusjoner om dyrevelferd.

World Farming EU Compassion Head Olga Kikou sa: ”Parlamentets avstemning om å sette grusomhetene ved dyre transport under rampelyset bringer håp. Hvert år transporteres millioner av husdyr live på lange og grufulle reiser, ofte i skitne forhold, trangt og ofte tråkkes på hverandre. Om sommeren blir de transportert i svakt høye temperaturer, dehydrert og utmattet. Noen av dem omkommer. For mange er dette de siste torturistene før de når slakteriet. EU-lovgivning skal beskytte dyr mot slik lidelse, men de fleste EU-land overholder ikke lovkravene om transport og lar slik grusomhet fortsette. Dette må stoppe. EU må endelig redusere antallet og den totale varigheten av transportene og sette en stopper for dyreeksport utenfor EUs grenser. ”

FOUR PAWS European Policy Office Director Pierre Sultana sa: ”Dagens beslutning er en milepæl for dyrevelferd. Stortinget har benyttet anledningen til å ta tak i dyreplager under transport. Systematiske brudd under transport av dyr har blitt kritisert i årevis. Undersøkelseskomiteen vil undersøke brudd og feiladministrasjon av dyretransportforordningen av EU-kommisjonen og EU-landene. Stortinget, som den direkte valgte representasjonen for de europeiske borgerne, oppfyller dermed sin viktigste oppgave, nemlig utøvelsen av demokratisk tilsyn og kontroll. Dette er et tydelig tegn for medlemslandene og EU-kommisjonen å gjøre mer for å unngå dyrelidelse og håndheve EU-regulering. ”

  1. De forslag ble fremmet av EU-parlamentets presidentkonferanse 11. juni. I løpet av forrige valgperiode vedtok Europaparlamentet en gjennomføringsrapport om direktetransport og konkluderte med at det virkelig var behov for en undersøkelseskomité om live (2018/2110 (INI), Punkt 22). I følge EU-kommisjonens oversiktsrapporter om dyretransport av land og ved sjø, er det utbredt mislighold og regelmessig unnlatelse av myndighetene i medlemsstatene å håndheve denne loven. Den europeiske revisjonsretten konkluderte også i sin rapporterer om implementering av dyrevelferdslovgivning som "svakheter vedvarer på visse områder knyttet til velferdsspørsmål" under transport.
  2. Undersøkelseskomiteen er et etterforskningsinstrument som EU-parlamentet kan beslutte å opprette for å ta opp presserende samfunnsspørsmål. I løpet av de siste lovbestemmelsene opprettet for eksempel EU-parlamentet spesielle komiteer i etterkant av LuxLeaks- og galekyesykdomsskandaler.
  3. Medfølelse i verdensbruk har kjempet for velferd for husdyr og bærekraftig mat og oppdrett i over 50 år. Vi har over en million tilhengere og representasjoner i elleve europeiske land, USA, Kina og Sør-Afrika. EU-kontorets kampanje for å få slutt på bruken av grusomme bursystemer, redusere vårt forbruk av animalske produkter, en slutt på langdistansetransport av levende dyr og eksporten av levende dyr utenfor EU, og høyere dyrevelferdsstandarder, inkludert for fisk .
  4. FIRE PAVER er den globale dyrevelferdsorganisasjonen for dyr under menneskelig påvirkning, som avslører lidelse, redder dyr i nød og beskytter dem. FOUR PAWS ble grunnlagt av Heli Dungler i Wien i 1988 og fokuserer på ledsagende dyr, inkludert løshunder og katter, husdyr og ville dyr som holdes under upassende forhold, så vel som i katastrofe- og konfliktsoner. Med bærekraftige kampanjer og prosjekter gir FOUR PAWS rask hjelp og langsiktig beskyttelse for lidende dyr.

Fortsett å lese

dyre~~POS=TRUNC

#CrueltyFreeEurope-uttalelse om moratorium for dyreforsøk

Publisert

on

I sitt svar til en begjæring som er brakt til Europaparlamentet-petisjonskomiteen Kommisjonen har bedt om et moratorium for dyreforsøk mens deres verdi vurderes, og har igjen sagt at den er fullt forpliktet til det endelige målet om å erstatte dyreforsøk.

Grusomhetsfritt Europa - et nettverk av dyrebeskyttelsesorganisasjoner som er dedikert til å avslutte dyreforsøk i EU - hilser dette engasjementet velkommen, men mener det nå er på tide å få på plass et veikart for å gjøre ord om til en handlingsplan.

Cruelty Free Europe Science Director, Katy Taylor, sa: “Nå mer enn noensinne bør EU vise ambisjon om å utvikle bedre vitenskap og vende seg til mer human og menneskelig relevant forskning og innovasjon. 95% av alle legemidler som er vist å være trygge og effektive i tester på dyr, mislykkes i forsøk på mennesker. Kostnaden for denne feilen er enorm økonomisk og for dyr og mennesker. Hvis noe annet system sviktet så omfattende, ville det for lengst ha blitt skrotet og andre bedre løsninger sikret? "

«Tilbake i 1993 - for 27 år siden - i det femte miljøhandlingsprogrammet for miljø mot bærekraft, ble det satt et mål om å prioritere å oppnå en reduksjon på 2000% i antall virveldyr som ble brukt til forsøk innen 50. I 1997 hadde denne handlingen stille blitt droppet, og antall dyreforsøk i Europa er fortsatt høyt. Så vi har hørt forpliktelsene før. Det er på høy tid for endring. ”

Kommisjonens svar fremhever også sin innsats for å oppmuntre til utvikling av ikke-animalske metoder for å erstatte dyreforskning. Cruelty Free Europe anerkjenner det banebrytende arbeidet som har blitt utført i Europa gjennom organisasjoner som ECVAM, samarbeid som EPAA og Horizon-finansiering, men sier at mye mer må gjøres.

Dr Taylor fortsatte: “Ta forskningsprogrammet Horizon der beregningene våre antyder at finansiering til Horizon 2020-prosjekter som krever primære og sekundære fordeler for ikke-dyrebare metoder, utgjør bare 0.1% av det totale € 80 milliarder programmet for perioden 2014 til 2020. Tenk at mens 48 Horizon-prosjekter på en eller annen måte hevder å bidra til ikke-dyrebare metoder, siterer bruken av "dyremodeller" i regionen 300 bruken som en del av metodikken. Hvis Europa er seriøs med målet om å erstatte dyreforsøk, må det virkelig plassere pengene der munnen er. "

I november 2019 ble det sendt inn en begjæring til presidentene for EU-kommisjonen og Europaparlamentet som ber EU om å foreta en systematisk gjennomgang av alle forskningsområder der dyr brukes. I mai i år bekreftet EU-parlamentets komité for begjæringer at begjæringen var akseptert som tillatt og vil bli formelt vurdert av komiteen. Sammen med våre europeiske partnere har Cruelty Free Europe bedt kommisjonen om å forplikte seg til en omfattende plan med mål og tidsplaner for å få slutt på dyreforsøk i EU.

Fortsett å lese
Annonse
Annonse

Trender