Kontakt med oss

Dyrevelferd

Konferanse på høyt nivå for å diskutere fremtidens dyrevelferd

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Kommisjonen har vært vertskap for en høynivåkonferanse om EUs dyrevelferdspolitikk (9. desember). Arrangementet ble åpnet av helse- og mattrygghetskommissær Stella Kyriakides, og av den slovenske landbruks-, skogbruks- og matministeren Jože Podgoršek. Landbrukskommissær Janusz Wojciechowski talte også til deltakerne. Hovedtalen ble holdt av den verdenskjente etologen og naturverneren DrJane Goodall.

Målet med arrangementet var å debattere kommisjonens pågående arbeid med å revidere EUs lovgivning om dyrevelferd i 2023. Fem paneler diskuterte dyrevelferdsmerking; utfasing av merder som en oppfølging av en European Citizens Initiative; dyretransport; dyrevelferd på gårdsnivå og på tidspunktet for slakting. Panelutvekslingene og konklusjonene vil inngå i kommisjonens arbeid med kommende forslag. Offentligheten konsultasjon om revisjon av lovverket er åpent for innsyn frem til 21. januar 2022. Du finner hele agendaen for konferansen her. og følg arrangementet live.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender