Kontakt med oss

dyre~~POS=TRUNC

Dyrevelferd: Europa må bedre fremme god praksis og foreslå ambisiøse, men realistiske endringer

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Mens dyrevelferd er en økende offentlig bekymring og alltid har vært en bekymring for de fleste bønder, fulgte Europaparlamentet, som møttes 16. februar i plenum i Strasbourg, rådet fra ordføreren Jérémy Decerle (Renaissance, Frankrike) som mener det lovgivende krattområdet. om denne saken må først avklares.

Rapporten, som omhandler husdyrs velferd og er basert på en studie utført av forskningstjenesten til Europaparlamentet og på en ganske uttømmende serie intervjuer, fremhever en svært uensartet respekt for gjeldende lovgivning, og oppfordrer derfor til å først sikre at det som eksisterer blir bedre brukt. Han anbefaler at i et andre trinn kan en oppdatering av de europeiske reglene gjøre dem mer forståelige og noen ganger mer tilpasningsdyktige, spesielt til en art-for-art-tilnærming.

"Denne rapporten er et skritt fremover for dyrevelferd," sa Jérémy Decerle. En prioritet for Renew Europe, som ble bredt vedtatt i rapporten, er at disse gode praksisene innen velvære endelig kan verdsettes rettferdig og tilstrekkelig og honoreres. Bønder må ikke bære byrden av våre ambisjoner alene, hvor ønskelige de enn måtte være.

Det sterke budskapet som vi også sender til Kommisjonen gjennom denne rapporten er det absolutte behovet for å endelig sikre gjensidighet mellom våre standarder, i sammenheng med vår handel.

«La oss sørge for at vi ikke outsourcer dyrevelferdsspørsmålet. Det vi krever av våre oppdrettere må speile de som eksporterer produktene sine til vårt marked. Det handler om å respektere våre oppdrettere, som allerede gjør mye og er klare til å gjøre enda mer. Det handler også om å respektere forventningene til våre forbrukere," forklarte Decerle.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender