Kontakt med oss

Klimanøytral økonomi

EIT Climate-KIC beveger Irland mot klimanøytralitet

DELE:

Publisert

on

Hvordan avkarboniserer vi landbruksmatsystemer, samtidig som vi sikrer at bondesamfunnene blomstrer? EIT Klima-KIC støtter Irland, en global tungvekter i landbruket, til å radikalt transformere matsystemet mot klimanøytralitet med en innovativ tilnærming.

Finn vårt pressesett her.

Dekarbonisering av landbruk og matproduksjon er en av de største utfordringene i dette tiåret. Irlands landbruksmatsektor bidrar med 37 % av landets samlede klimagassutslipp. Likevel har landet forpliktet seg til å kutte 25 % utslipp i landbruksmatsektoren innen 2030, og å oppnå klimanøytralitet innen 2050, i tråd med EU-blokken.

Klimasmart landbruk og matsysteminnovasjon spiller en nøkkelrolle, men de kan ikke fungere som enkeltpunktsteknologier: Det vi trenger er storskala transformasjon. Som EIT Climate-KIC-eksperter slutter seg til verdens landbruksklimaledere på Aim4Climate-toppmøtet i Washington, DC denne uken skal diskusjonene deres teste og forme den globale tilnærmingen på COP28.

Om EIT Climate-KIC og Irland dyp demonstrasjon av bærekraftige matsystemer

EIT Klima-KIC, Europas største klimainnovasjonsinitiativ, har ledet systemendring og innovasjonsprogrammer i over et tiår. I dag er det det støtte den irske regjeringen å transformere hele landbruksmatsektoren og oppnå kollektive, systemiske endringer samtidig som økonomisk, sosial og miljømessig velstand opprettholdes.

Vi jobber med bønder, bedrifter, beslutningstakere, forskere og innbyggere for å skape og implementere skreddersydde løsninger på bærekraftsutfordringer, samtidig som vi sikrer at vi lærer av hverandre og kollektivt presser frem klimahandlinger.

Annonse

Ett år inn har partnerskapet:

  • Oppnådde en omfattende kartlegging av systemet, som gir konteksten for å identifisere de mange «endringens spaker» som må trekkes for å endre systemet, for eksempel bærekraftige forbrukstrender, fornybar energi, sektordemografi, utdanning og økende attraktivitet for biologisk mangfold og naturbaserte løsninger (agroskogbruk, vekstskifte etc.).
  • identifisert konkrete måter å overvinne utfordringer for bondesamfunn og innbyggere (redusere utslipp; diversifisere inntekter; kutte matsvinn; skifte til sunt kosthold). Disse inkluderer både umiddelbare resultater i reduksjon av utslipp fra melkebruk, bærekraftig storfekjøttproduksjon, karbonoppdrett og jordbearbeiding, samt langsiktige mål som å investere i nye verdikjeder og alternative proteiner, transformere utdanning og hjelpe hele regioner til å bli sirkulære.

Hvis du er interessert i å lære mer, er følgende eksperter tilgjengelige for å diskutere:

  • Andy Kerr, Chief Strategy Officer ved EIT Climate-KIC
  • Saskia Visser, Landbruk og landbruksmat leder og programkoordinator for dyp demonstrasjon

Du finner også tilleggsinformasjon i pressesettet.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender