Kontakt med oss

Miljø

EU lanserer stor klimaplan for 'våre barn og barnebarn'

Publisert

on

EUs politiske beslutningstakere presenterte onsdag (14. juli) sin mest ambisiøse plan ennå for å takle klimaendringene, med sikte på å gjøre grønne mål til konkret handling dette tiåret og satte et eksempel for verdens andre store økonomier å følge, skrive Kate Abnett, Foo Yun-Chee og Reuters byråer over hele EU.

EU-kommisjonen, EUs utøvende organ, redegjorde nøye for hvordan blokkens 27 land kan oppnå sitt kollektive mål om å redusere netto klimagassutslipp med 55% fra 1990-nivåer innen 2030 - et skritt mot "netto null" -utslipp innen 2050. Les mer.

Dette vil bety å øke kostnadene ved utslipp av karbon til oppvarming, transport og produksjon, å beskatte luftfartsdrivstoff med høyt karbon og fraktdrivstoff som ikke har blitt beskattet før, og belaste importører ved grensen for karbon som slippes ut ved å lage produkter som sement, stål og aluminium i utlandet. Den vil forbrenne forbrenningsmotoren til historien.

"Ja, det er vanskelig," sa EUs klimapolitiske sjef Frans Timmermans på en pressekonferanse. "Men det er også en forpliktelse, for hvis vi fraskriver oss vår forpliktelse til å hjelpe menneskeheten, leve innenfor planetens grenser, ville vi mislykkes, ikke bare oss selv, men vi ville svikte våre barn og våre barnebarn."

Prisen på fiasko, sa han, var at de ville "kjempe kriger om vann og mat".

Tiltakene "Fit for 55" vil kreve godkjenning av medlemslandene og Europaparlamentet, en prosess som kan ta to år.

Når politiske beslutningstakere prøver å balansere industrielle reformer med behovet for å beskytte økonomien og fremme sosial rettferdighet, vil de møte intens lobbyvirksomhet fra næringslivet, fra fattigere medlemsland som ønsker å avverge økning i levekostnadene, og fra de mer forurensende landene som møter en kostbar overgang.

Noen miljøkampanjer sa at kommisjonen var for forsiktig. Greenpeace var skarp. "Å feire denne politikken er som en høyhopper som krever en medalje for å løpe inn under baren," sa Greenpeace EU-direktør Jorgo Riss i en uttalelse.

"Hele denne pakken er basert på et mål som er for lavt, ikke tåler vitenskapen og ikke vil stoppe ødeleggelsen av planetens livsstøttende systemer."

Men virksomheten er allerede bekymret for bunnlinjen.

Peter Adrian, president for DIHK, den tyske foreningen for industri- og handelskamre, sa at de høye CO2-prisene var "bare bærekraftige hvis det samtidig gis kompensasjon til selskapene som er spesielt berørt".

EU produserer bare 8% av de globale utslippene, men håper eksemplet vil fremkalle ambisiøse handlinger fra andre store økonomier når de møtes i november i Glasgow for neste milepæl FNs klimakonferanse.

"Europa var det første kontinentet som erklærte seg klimanøytralt i 2050, og nå er vi de aller første som la en konkret veikart på bordet," sa EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen.

Pakken ankommer dager etter at California hadde en av de høyeste temperaturene som er registrert på jorden, den siste av en serie hetebølger som har rammet Russland, Nord-Europa og Canada.

Europakommisjonens visepresident Frans Timmermans ser på under en pressekonferanse for å presentere EUs nye klimapolitiske forslag, i Brussel, Belgia 14. juli 2021. REUTERS / Yves Herman
Europakommisjonens president Ursula von der Leyen presenterer EUs nye forslag til klimapolitikk mens EU-kommisjonær Paolo Gentiloni sitter ved siden av henne, i Brussel, Belgia, 14. juli 2021. REUTERS / Yves Herman

Da klimaendringene gjør seg gjeldende fra de tyfonbehandlede tropene til de blåste busklandene i Australia, foreslo Brussel et dusin politikker for å målrette mot de fleste store kilder til fossile drivstoffutslipp som utløser det, inkludert kraftverk, fabrikker, biler, fly og varmesystemer. i bygninger.

EU har så langt kuttet utslippene med 24% fra 1990-nivået, men mange av de mest åpenbare trinnene, som å redusere avhengigheten av kull for å generere kraft, er allerede tatt.

Det neste tiåret vil kreve større justeringer, med et langsiktig øye på 2050, sett av forskere som en frist for at verden skal nå netto null karbonutslipp eller risikere at klimaendringer blir katastrofale.

Tiltakene følger et kjerneprinsipp: å gjøre forurensning dyrere og grønne alternativer mer attraktive for EUs 25 millioner bedrifter og nesten en halv milliard mennesker.

Under forslagene vil strammere utslippsgrenser gjøre det umulig å selge bensin- og dieselbilsalg i EU innen 2035. Les mer.

For å hjelpe fremtidige kjøpere som frykter at rimelige elbiler har for kort rekkevidde, foreslo Brussel at stater installerer offentlige ladepunkter ikke mer enn 60 km fra hverandre på hovedveiene innen 37.

En revisjon av EUs emissionshandelssystem (ETS), det største karbonmarkedet i verden, vil tvinge fabrikker, kraftverk og flyselskaper til å betale mer for å slippe ut CO2. Rederier vil også bli pålagt å betale for forurensningen for første gang. Les mer.

Et nytt karbonmarked i EU vil påføre transport- og byggesektoren og oppvarming av CO2 COXNUMX-kostnader.

Ikke alle vil være fornøyde med et forslag om å bruke noen av inntektene fra karbontillatelser til å dempe den uunngåelige økningen i husholdningenes drivstoffregninger - spesielt da land vil møte strengere nasjonale mål for å kutte utslipp i disse sektorene.

Kommisjonen ønsker også å innføre verdens første karbongrensetoll for å sikre at utenlandske produsenter ikke har et konkurransefortrinn over selskaper i EU som er pålagt å betale for CO2 de har produsert for å lage karbonintensive varer som sement eller gjødsel. Les mer.

I mellomtiden vil en skatteoverhaling pålegge en EU-bred avgift på forurensende flydrivstoff. Les mer.

EUs medlemsland vil også måtte bygge opp skog og gressletter - reservoarene som holder karbondioksid utenfor atmosfæren. Les mer.

For noen EU-land er pakken en sjanse til å bekrefte EUs globale lederskap i bekjempelse av klimaendringer, og å være i forkant av de som utvikler den teknologien som trengs.

Men planene har avslørt kjente sprekker. Fattigere medlemsland er forsiktige med alt som vil øke kostnadene for forbrukeren, mens regioner som er avhengige av kullkraftverk og gruver, ønsker garantier for mer støtte for en transformasjon som vil forårsake forvridning og krever massetrening.

Klima forandringer

Vi må bekjempe global oppvarming mye raskere - Merkel

Publisert

on

By

Ikke nok har blitt gjort for å redusere karbonutslipp for å takle den globale oppvarmingen, Tysklands kansler Angela Merkel (Bildet) sa forrige uke, skriver Kirsti Knolle, Reuters.

"Dette er ikke bare sant for Tyskland, men for mange land i verden," sa Merkel på en pressekonferanse i Berlin og la til at det var viktig å iverksette tiltak som er kompatible med klimamålene i Paris-avtalen.

Merkel, som stiller seg som kansler senere i år, sa at hun i løpet av sin politiske karriere hadde brukt mye energi på klimabeskyttelse, men var veldig klar over behovet for mye raskere handling.

Fortsett å lese

European Green Deal

Beskyttelse av Europas hav: Kommisjonen lanserer offentlig høring om havstrategirammedirektivet

Publisert

on

EU-kommisjonen har lansert en offentlig høring søker synspunkter fra borgere, institusjoner og organisasjoner fra offentlig og privat sektor om hvordan man kan lage EU Havstrategidirektivet mer effektiv, effektiv og relevant for ambisjonene som er satt i European Green Deal. Bygger på initiativene som ble kunngjort under European Green Deal, særlig Null handlingsplan for forurensning og EUs biologiske mangfoldsstrategi til 2030, denne gjennomgangen søker å sikre at Europas havmiljø styres av et robust rammeverk, som holder det rent og sunt, samtidig som det sikrer bærekraftig bruk.

Miljø-, hav- og fiskerikommisjonær Virginijus Sinkevičius sa: “Sunn hav og hav er avgjørende for vårt velvære og for å nå våre mål for klima og biologisk mangfold. Men menneskelige aktiviteter påvirker livet i havene våre negativt. Tap og forurensning av biologisk mangfold fortsetter å true marint liv og naturtyper, og klimaendringer utgjør enorme trusler for havene og for hele planeten. Vi må øke beskyttelsen og stell av havene våre. Derfor må vi se nærmere på de gjeldende reglene våre, og om nødvendig endre dem før det er for sent. Dine synspunkter på det marine miljøet er avgjørende i denne prosessen. ”

Rammedirektivet for marinestrategi er EUs viktigste verktøy for å beskytte det marine miljøet og tar sikte på å opprettholde sunne, produktive og motstandsdyktige marine økosystemer, samtidig som det sikres en mer bærekraftig bruk av marine ressurser til fordel for nåværende og fremtidige generasjoner. Gjennomgangen av direktivet vil se nærmere på hvordan det har utført så langt, ta hensyn til funn fra kommisjonens Report om havstrategien som ble publisert i juni 2020 og vurderer dens egnethet til å takle de kumulative effektene av menneskelige aktiviteter på det marine miljøet. De offentlig høring er åpen til 21. oktober. Mer informasjon er i pressemeldingen her..

Fortsett å lese

katastrofer

Tyskland legger opp til finansiering av flomhjelp, håpet om å finne overlevende blekner

Publisert

on

By

Folk fjerner søppel og søppel etter kraftig nedbør i Bad Muenstereifel, Nordrhein-Westfalen, Tyskland, 21. juli 2021. REUTERS / Thilo Schmuelgen

En hjelpetjenestemann dempet håpet onsdag 21. juli om å finne flere overlevende i ruinene av landsbyene ødelagt av flom i Vest-Tyskland, ettersom en meningsmåling viste at mange tyskere følte at beslutningstakere ikke hadde gjort nok for å beskytte dem, skrive Kirsti Knolle og Riham Alkousaa.

Minst 170 mennesker døde i forrige ukes flom, Tysklands verste naturkatastrofe på mer enn et halvt århundre, og tusenvis ble savnet.

"Vi ser fremdeles etter savnede personer når vi rydder veier og pumper vann ut av kjellere," sa Sabine Lackner, nestleder i Federal Agency for Technical Relief (THW), til Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Eventuelle ofre som blir funnet nå vil sannsynligvis være døde, sa hun.

For øyeblikkelig lettelse vil den føderale regjeringen i utgangspunktet gi opptil € 200 millioner euro ($ 235.5 millioner) i nødhjelp, og finansminister Olaf Scholz sa at flere midler kan stilles til rådighet om nødvendig.

Dette vil komme på minst € 250 millioner for å bli gitt fra de berørte statene for å reparere bygninger og ødelagt lokal infrastruktur og for å hjelpe mennesker i krisesituasjoner.

Scholz sa at regjeringen vil bidra til kostnadene ved å bygge om infrastruktur som veier og broer. Det fulle omfanget av skadene er ikke klart, men Scholz sa at gjenoppbygging etter tidligere flom kostet rundt 6 milliarder euro.

Innenriksminister Horst Seehofer, som møtte oppfordringer fra opposisjonspolitikere om å trekke seg på grunn av den høye dødstallene fra flommene, sa at det ikke ville være mangel på penger til gjenoppbygging.

"Det er derfor folk betaler skatt, slik at de kan få hjelp i situasjoner som denne. Ikke alt kan forsikres," sa han til en pressekonferanse.

Det er anslått at flommene har forårsaket mer enn 1 milliard euro i forsikrede tap, sa aktuarfirmaet MSK tirsdag.

Den totale skaden forventes å være mye høyere, ettersom bare rundt 45% av huseiere i Tyskland har forsikring som dekker flomskader, ifølge tall fra Tysklands forsikringsbransjeforening GDV.

Økonomiminister Peter Altmaier sa til Deutschlandfunk radio at hjelpen ville inkluderer midler for å hjelpe bedrifter som restauranter eller frisørsalonger utgjør tapte inntekter.

Flommene har dominert den politiske agendaen mindre enn tre måneder før et nasjonalt valg i september og reist ubehagelige spørsmål om hvorfor Europas rikeste økonomi ble tatt flatbenet.

To tredjedeler av tyskerne mener at føderale og regionale beslutningstakere burde ha gjort mer for å beskytte samfunn mot flom, viser en undersøkelse fra INSA-instituttet for tysk massesirkulasjonspapir Bild onsdag.

Kansler Angela Merkel, som besøkte den ødelagte byen Bad Muenstereifel på tirsdag, sa at myndighetene ville se på hva som ikke hadde fungert etter å ha blitt anklaget for ikke å være forberedt til tross for værvarsler fra meteorologer.

($ 1 = € 0.8490)

Fortsett å lese
Annonse
Annonse

Trender