Kontakt med oss

European Green Deal

I klimaprotestene og Europavalget står fremtiden til Green Deal på spill

DELE:

Publisert

on

De grønne i Europa står resolutt sammen med folket som krever akutte klimatiltak over hele Europa i dag og i løpet av de neste dagene. De Grønne utsteder en sterk advarsel: stemmer på høyre- og høyreekstreme partier setter fremtiden til Green Deal og planeten i fare.

Europeisk Grønns lederkandidat Bas Eickhout taler fra klimamarsjen i Amsterdam sa: "Demonstranter, aktivister og grønne politikere viste det før: vi kan endre kursen i politikken ved å gå ut i gatene for klimahandlinger. Dette hjalp enormt med å presse på for Green Deal. Ved neste ukes valg vil velgerne kunne presse på for klimatiltak igjen. I fjor vår begynte liberale og konservative å lete etter måter å vanne ut Green Deal. De stemte mot å gjenopprette europeisk natur. Å stoppe klimaendringene er en langsiktig forpliktelse som krever mer handling, i stedet for mindre. Derfor protesterer vi i dag over hele Europa. Det er også grunnen til at neste ukes valg er så viktig: fremtiden til Green Deal og klimatiltak står på spill.»

Europeiske grønne toppkandidat Terry Reintke, som marsjerte i klimaprotesten i Berlin, la til: "For fem år siden, etter Fridays for Future-marsjene der millioner av studenter gikk på gatene, lovet de europeiske lederne handling. De grønne leverte: vi har sterkeste stemmerekord for klimahandling i Europaparlamentet, og nå vil vi kjempe nådeløst for fremtiden til den grønne avtalen. Vi er de eneste med konkrete planer om å fremme den grønne avtalen og utvide den til en grønn og sosial avtale som forlater. ingen bak Hvis du er bekymret for klimaet, bli med i klimabevegelsen på gata, og stem grønt i det europeiske valget neste uke.»

I 2021 feide flom over Europa, drepte over 200 mennesker og ødela hjem. I 2022 forårsaket sommerens rekordstore hetebølger over 60,000 XNUMX for tidlige dødsfall. Og i fjor ble et område dobbelt så stort som Luxembourg brent i skogbranner over hele Europa.

De grønne tar til orde for en massiv investeringsplan for å styrke en fremtidssikker europeisk økonomi, og gå bort fra de forurensende, fossilt brenselavhengige produksjonsmetodene. En Green Deal som skaper arbeidsplasser, sikrer trygg og sunn livsstil og gir nye perspektiver for alle. Eickhout og Reintke insisterte på at presset fra klimabevegelsen har bidratt til å gjøre European Green Deal til en realitet. Nå er det på tide å forsvare det mot det konservative og høyreekstreme tilbakeslaget og å være enda mer ambisiøs for en grønnere fremtid.

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender