Kontakt med oss

katastrofer

Kneedyp i kloakk: Tyske redningsmenn løper for å avverge helsesituasjon i flomområder

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

En mann mottar en dose av vaksinen mot koronavirus sykdommen (COVID-19) i en buss, etter flom forårsaket av kraftige nedbørsmengder, i Ahrweiler Bad Neuenahr-Ahrweiler, Rheinland-Pfalz, Tyskland, 20. juli 2021. REUTERS / Christian Mang

Røde Kors frivillige og beredskapstjenester i Tyskland satte ut nødstasjonsledninger og mobile vaksinasjonsbiler til flom ødelagte regioner på tirsdag og forsøkte å avverge en folkehelsesituasjon skriver Reuters TV, Thomas Escritt, Ann-Kathrin Weis og Andi Kranz.

Forrige ukes freak flom drepte mer enn 160 mennesker, og ødela grunnleggende tjenester i de kuperte landsbyene i Ahrweiler-distriktet, og etterlot tusenvis av innbyggere kne-dypt i rusk og uten kloakk eller drikkevann.

"Vi har ikke vann, vi har ikke strøm, vi har ingen gass. Toalettet kan ikke skylles," sa Ursula Schuch. "Ingenting fungerer. Du kan ikke dusje ... Jeg er nesten 80 år gammel og jeg har aldri opplevd noe lignende."

Annonse

Få har i et velstående hjørne av et av verdens rikeste land, og den følelsen av vantro ble bredt gjengitt blant innbyggere og hjelpearbeidere som kom til rette med kaoset forårsaket av flommen.

Hvis oppryddingsoperasjonen ikke beveger seg raskt fremover, vil det komme flere sykdommer i flomens kjølvann, akkurat som mange hadde trodd at coronaviruspandemien nesten ble slått, med rotter som kom inn for å feire fryserens kasserte innhold.

Få utvinningsarbeidere er i stand til å ta den slags anti-infeksjon forholdsregler som er mulig under mer ordnede forhold, så mobile vaksinasjonsplaner har kommet til regionen.

Annonse

"Alt er ødelagt av vannet. Men ikke det jævla viruset," sa Olav Kullak, sjef for vaksinekoordinering i regionen.

"Og siden folket nå må jobbe side om side og ikke har noen sjanse til å overholde noen koronaregler, må vi i det minste prøve å gi dem den beste beskyttelsen via vaksinering."

katastrofer

Minst 19 drept i brann på sykehuset Nord-Makedonske COVID-14

Publisert

on

By

Fjorten mennesker ble drept og 12 alvorlig skadet da det brøt ut et brann på et midlertidig sykehus for COVID-19-pasienter i den nordmakedonske byen Tetovo sent onsdag (8. september), sa Balkanlands helsedepartement i dag (9. september), skriver Fatos Bytyc, Reuters.

Aktoratet sa at det ville være nødvendig med DNA -analyser for å identifisere noen av ofrene, alle pasienter i en alvorlig tilstand. Ingen helsepersonell var blant ofrene.

De totalt 26 pasientene ble innkvartert på COVID-19 sykehuset på tidspunktet for brannen, sa helseminister Venko Filipce.

Annonse

"De resterende 12 pasientene med livstruende skader blir tatt hånd om på Tetovo sykehus," sa Filipce på Twitter.

Statsminister Zoran Zaev sa at brannen var forårsaket av en eksplosjon, og at etterforskningen var underveis. Lokale medier sa at en beholder med oksygen eller gass kan ha eksplodert.

Et sykehus for pasienter med koronavirussykdom (COVID-19) blir sett etter at det brøt ut en brann i Tetovo, Nord-Makedonia, 9. september 2021. REUTERS/Ognen Teofilovski

Lokale medier viste bilder av en enorm brann som brøt ut rundt klokken 9 (1900 GMT) på sykehuset i byens vest da brannmenn kjørte til stedet. Brannen ble slukket etter noen timer.

Annonse

Ulykken skjedde den dagen da Nord -Makedonia markerte 30 -årsjubileet for dets uavhengighet fra det tidligere Jugoslavia. Alle offisielle feiringer og arrangementer ble kansellert torsdag, sa kontoret til president Stevo Pendarovski.

Coronavirus-tilfeller har økt i Nord-Makedonia siden midten av august, noe som fikk regjeringen til å innføre strengere sosiale tiltak som helsekort for kafeer og restauranter.

Landet på 2 millioner rapporterte 701 nye koronavirusinfeksjoner og 24 dødsfall det siste døgnet.

Byen Tetovo, hovedsakelig bebodd av etniske albanere, har et av landets høyeste antall koronavirus -tilfeller.

Fortsett å lese

katastrofer

I kjølvannet av Ida står Louisiana foran en måned uten strøm da varmen stiger

Publisert

on

By

Sør -Louisiana forberedte seg på en måned uten strøm og pålitelig vannforsyning i kjølvannet av orkanen Ida, en av de mektigste stormene noensinne som rammet den amerikanske gulfkysten, da folk sto overfor kvelende varme og fuktighet, skrive Devika Krishna Kumar, Nathan Layne, Devikda Krishna Kumar i New Orleans, Peter Szekely i New York, Nathan Layne i Wilton, Connecticut, Barbara Goldberg i Maplewood, New Jersey, Maria Caspani i New York og Kanishka Singh i Bengaluru, Maria Caspani og Daniel Trotta.

Stormen drepte minst fire mennesker, sa tjenestemenn, en bompenge som kan ha vært mye større hvis ikke for et befestet elvesystem som ble bygget rundt New Orleans etter ødeleggelsen av orkanen Katrina for 16 år siden.

(Grafikk av orkanen Ida som rammer Gulf Coast)

Annonse

Tidlig tirsdag var om lag 1.3 millioner kunder uten strøm 48 timer etter at stormen kom til land, de fleste i Louisiana, sa Strømbrudd, som samler data fra amerikanske forsyningsselskaper.

Tjenestemenn var ikke i stand til å fullføre en fullstendig skadevurdering fordi trær som var revet tilstoppet veier, sa Deanne Criswell, sjef for US Federal Emergency Management Agency.

Forbindende lidelsen nådde varmeindeksen i store deler av Louisiana og Mississippi 95 grader Fahrenheit (35 grader Celsius), sa National Weather Service.

Annonse

"Vi vil alle ha klimaanlegg ... Selv om du har en generator, mislykkes de etter så mange dager," sa Louisiana-guvernør John Bel Edwards.

"Ingen er fornøyd" med anslaget om at strømmen kanskje ikke blir gjenopprettet på 30 dager, la han til og uttrykte håp om at de 20,000 XNUMX linjearbeiderne i staten og tusenvis av flere på vei kunne bli ferdig før.

President Joe Biden tilbød føderal hjelp til å gjenopprette strømmen under en samtale med energisekretær Jennifer Granholm og sjefene for to av Gulf Coasts største verktøy, Entergy (ETR.N) og Southern Co (SØNN), sa Det hvite hus.

På Ochsner St. Anne sykehus sørvest for New Orleans pumpet 6,000 gallon tankbiler drivstoff og vann inn i tanker for å holde klimaanlegget i gang. Legesenteret stengte for alle unntatt noen få akuttpasienter.

New Orleans 'restauranter, mange stengt foran stormen, står også foran en usikker fremtid på grunn av mangel på strøm og fasiliteter, og gjenoppliver minner om vanskene som plaget bedrifter i flere uker i kjølvannet av Katrina.

"Dette føles definitivt som Katrina," sa Lisa Blount, talsperson for byens eldste spisested, Antoine's, som er et landemerke i det franske kvarteret. "Å høre strømmen er potensielt ute i to til tre uker, det er ødeleggende."

Selv kraftgeneratorene var farlige. Ni mennesker i St. Tammany sogn nordøst for New Orleans ble kjørt til sykehus for karbonmonoksidforgiftning fra en gassdrevet generator, sa media.

En mann går forbi en skadet elektrisk ledning i en gate etter at orkanen Ida kom til lands i Louisiana, i New Orleans, Louisiana, USA 30. august 2021. REUTERS/Marco Bello
En ødelagt bil blir sett under rusk av en bygning etter at orkanen Ida kom til lands i Louisiana, USA, 31. august 2021. REUTERS/Marco Bello

Omtrent 440,000 XNUMX mennesker i Jefferson Parish sør for New Orleans kan være uten strøm i en måned eller mer etter at verktøystolper velte, sa rådmann Deano Bonano og siterte kommentarer fra maktfunksjonærer.

"Skaden fra dette er langt verre enn Katrina, sett fra vind," sa Bonano i et telefonintervju.

Blant de fire døde var to drept i sammenbruddet av en sørøstlig Mississippi -motorvei som kritisk skadet 10 flere. En mann døde i forsøket på å kjøre gjennom høyt vann i New Orleans og en annen da et tre falt på et hus i Baton Rouge.

Sumpete områder sør for New Orleans tok stormen. Høyt vann gikk til slutt tilbake fra motorveien til Port Fourchon, Louisianas sørligste havn, og etterlot seg et spor av død fisk. Måker svermet motorveien for å spise dem.

Port Fourchon pådro seg omfattende skader, med noen veier fremdeles sperret. Tjenestemenn slapp bare ut nødberedskap til Grand Isle, en barriereøye i Mexicogolfen. Det kan ta uker før veier er ryddet, sa de.

En rekke biler strekket seg minst en kilometer fra en bensinstasjon fylt med drivstoff i Mathews, et samfunn i Lafourche prestegjeld.

Mer enn halvparten av innbyggerne i Jefferson Parish red ut stormen hjemme, sa Bonano, og mange sto igjen med ingenting.

"Det er ingen dagligvarebutikker åpne, ingen bensinstasjoner åpner. Så de har ingenting," sa han.

De svekkede restene av stormen dumpet kraftig regn i nabolandet Mississippi da den reiste mot Alabama og Tennessee. Tunge nedbørsmengder og flom var mulig onsdag (1. september) i Midt-Atlanteren og i Sør-New England, sa prognosemenn.

Sheriffens varamedlemmer i St. Tammany Parish, Louisiana undersøkte forsvinningen av en 71 år gammel mann etter et tilsynelatende alligatorangrep i flomvannet.

Mannens kone fortalte myndighetene at hun så en stor alligator angripe mannen sin mandag i det lille samfunnet Avery Estates, omtrent 35 kilometer nordøst for New Orleans. Hun stoppet angrepet og dro mannen sin opp av vannet.

Skadene hans var alvorlige, så hun tok en liten båt for å få hjelp, bare for å finne mannen hennes borte da hun kom tilbake, sa lensmannskontoret i en uttalelse.

Fortsett å lese

katastrofer

EUs humanitære luftbro skal levere nødhjelp til Haiti etter jordskjelv

Publisert

on

En EU-humanitær luftbro-operasjon bestående av to flyreiser leverer mer enn 125 tonn livreddende materialer til humanitære organisasjoner som er aktive på Haiti, som en del av EUs reaksjon på jordskjelvet som rammet landet 14. august. Den første flyreisen ankom Port-au-Prince fredag ​​(27. november), mens en annen flytur forventes å nå landet i de kommende dagene. Last inkluderer medisinsk utstyr, medisiner, vann, sanitær- og hygieneartikler og annet materiale levert av humanitære partnere fra EU.

Kommisjonær for krisehåndtering Janez Lenarčič sa: "På denne kritiske tiden fortsetter EU å støtte mennesker i Haiti som lider av konsekvensene av den forferdelige katastrofen som rammet landet. Medisinsk bistand, ly og tilgang til vann er presserende behov som ikke kan forlates Takket være EU og partnernes samarbeidsinnsats, sammen med haitiske myndigheter, blir det gitt viktig bistand for å hjelpe Haiti -folket til å overleve denne utfordrende tiden. ”

Siden begynnelsen av 2021 har EU mobilisert mer enn 14 millioner euro i humanitær bistand til Haiti, med fokus på katastrofeberedskap, beredskap mot matkrisen, samt for å dekke behovene fra økningen i gjengrelatert vold, tvangsflytting og tvunget hjemsendelse. Følger ødeleggende jordskjelv av 7.2 størrelsesorden som rammet Haiti 14. august, frigjorde EU 3 millioner euro i presserende humanitær bistand for å dekke de mest presserende behovene til de berørte samfunnene. Pressemeldingen er tilgjengelig på nett.

Annonse

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender