Kontakt med oss

Miljø

European Green Deal: Kommisjonen foreslår en ny strategi for å beskytte og gjenopprette EU-skoger

Publisert

on

I dag (16. juli) vedtok EU-kommisjonen Ny EU-skogstrategi for 2030, et flaggskipinitiativ fra European Green Deal som bygger på EU Biologisk mangfoldsstrategi for 2030. Strategien bidrar til tiltakspakke foreslått å oppnå reduksjoner av klimagassutslipp på minst 55% innen 2030 og klimanøytralitet i 2050 i EU. Det hjelper også EU til å oppfylle sin forpliktelse til å forbedre karbonfjerning ved naturlige vasker i henhold til Klimarett. Ved å ta opp de sosiale, økonomiske og miljømessige aspektene samlet, tar skogstrategien sikte på å sikre multifunksjonaliteten i EU-skogene og fremhever den sentrale rollen som skogbrukere spiller.

Skog er en viktig alliert i kampen mot klimaendringer og tap av biologisk mangfold. De fungerer som karbonvask og hjelper oss med å redusere virkningene av klimaendringer, for eksempel ved å kjøle ned byer, beskytte oss mot kraftige flom og redusere tørkepåvirkningen. Dessverre lider Europas skoger under mange forskjellige press, inkludert klimaendringer.

Beskyttelse, restaurering og bærekraftig forvaltning av skog

Skogstrategien setter en visjon og konkrete tiltak for å øke mengden og kvaliteten på skogene i EU og styrke deres beskyttelse, restaurering og motstandskraft. De foreslåtte tiltakene vil øke karbonbindingen gjennom forbedrede vasker og lagre og dermed bidra til å redusere klimaendringene. Strategien forplikter seg til å strengt beskytte primær- og gammelskog, gjenopprette forringede skoger og sikre at de forvaltes bærekraftig - på en måte som bevarer de vitale økosystemtjenestene skogene tilbyr og som samfunnet er avhengig av.

Strategien fremmer mest skogsforvaltningspraksis for klima og biologisk mangfold, understreker behovet for å holde bruken av woody biomasse innenfor bærekraftsgrensene, og oppmuntrer til ressurseffektiv trebruk i tråd med kaskadeprinsippet.

Sikre multifunksjonaliteten i EU-skogene

Strategien forutsetter også utvikling av betalingsordninger til skogeiere og forvaltere for å tilby alternative økosystemtjenester, for eksempel ved å holde deler av skogene intakte. Den nye felles landbrukspolitikken (CAP) vil blant annet være en mulighet for mer målrettet støtte til skogbrukere og bærekraftig utvikling av skog. Den nye styringsstrukturen for skog vil skape et mer inkluderende rom for medlemsstater, skogeiere og -forvaltere, industri, akademia og sivilsamfunn for å diskutere om fremtiden for skoger i EU og bidra til å opprettholde disse verdifulle eiendelene for generasjonene som kommer.

Til slutt kunngjør Forest Strategy et lovlig forslag om å øke skogovervåking, rapportering og datainnsamling i EU. Harmonisert EU-datainnsamling, kombinert med strategisk planlegging på medlemslandenivå, vil gi et omfattende bilde av staten, utviklingen og den planlagte fremtidige utviklingen av skoger i EU. Dette er avgjørende for å sikre at skog kan utføre sine mange funksjoner for klima, biologisk mangfold og økonomi.

Strategien ledsages av en veikart for å plante tre milliarder ekstra trær over hele Europa innen 2030 i full respekt for økologiske prinsipper - riktig tre på rett sted til riktig formål.

Konserndirektør for den europeiske grønne avtalen Frans Timmermans sa: “Skogene gir hjemmet til det meste av biologisk mangfold vi finner på jorden. For at vannet vårt skal være rent, og jorden vår er rik, trenger vi sunne skoger. Europas skoger er i fare. Derfor vil vi arbeide for å beskytte og gjenopprette dem, forbedre skogforvaltningen og støtte skogbrukere og skogpleiere. Til slutt er vi alle en del av naturen. Det vi gjør for å bekjempe klima og biologisk mangfoldskrise, gjør vi for vår egen helse og fremtid. "

Landbrukskommissær Janusz Wojciechowski sa: ”Skog er lungene på jorden vår: de er avgjørende for vårt klima, biologiske mangfold, jord og luftkvalitet. Skog er også lungene i samfunnet og økonomien: de sikrer levebrød i landlige områder, gir viktige produkter for innbyggerne og har en dyp sosial verdi gjennom sin natur. Den nye skogstrategien anerkjenner denne multifunksjonaliteten og viser hvordan miljøambisjon kan gå hånd i hånd med økonomisk velstand. Gjennom denne strategien, og med støtte fra den nye felles landbrukspolitikken, vil skogene våre og skogbrukerne puste liv i et bærekraftig, velstående og klimanøytralt Europa. ”

Miljø-, hav- og fiskerikommisjonær Virginijus Sinkevičius sa: “Europeiske skoger er en verdifull naturarv som ikke kan tas for gitt. Å beskytte, gjenopprette og bygge opp motstandskraften i europeiske skoger er ikke bare viktig for å bekjempe klima- og biologisk mangfoldskriser, men også for å bevare skogens sosioøkonomiske funksjoner. Det enorme engasjementet i offentlige konsultasjoner viser at europeere bryr seg om fremtiden til skogene våre, så vi må endre måten vi beskytter, forvalter og dyrker skogene våre på, slik at det vil gi reelle fordeler for alle. ”

Bakgrunn

Skog er en viktig alliert i kampen mot klimaendringer og tap av biologisk mangfold takket være deres funksjon som karbonvask, samt deres evne til å redusere virkningene av klimaendringer, for eksempel ved å kjøle ned byer, beskytte oss mot tunge flom og redusere tørke. innvirkning. De er også verdifulle økosystemer, hjemmet til en stor del av Europas biologiske mangfold. Økosystemtjenestene deres bidrar til helse og velvære gjennom vannregulering, mat, medisiner og materialer, katastroferisikoreduksjon og -kontroll, jordstabilisering og erosjonskontroll, luft- og vannrensing. Skog er et sted for rekreasjon, avslapning og læring, samt en del av livsgrunnlaget.

Mer informasjon

Ny EU-skogstrategi for 2030

Spørsmål og svar om den nye EU-skogstrategien for 2030

Fakta om natur og skog

Faktaark - 3 milliarder ekstra trær

3 milliarder trær nettsted

European Green Deal: Kommisjonen foreslår transformasjon av EUs økonomi og samfunn for å møte klimaambisjonene

Klima forandringer

Vi må bekjempe global oppvarming mye raskere - Merkel

Publisert

on

By

Ikke nok har blitt gjort for å redusere karbonutslipp for å takle den globale oppvarmingen, Tysklands kansler Angela Merkel (Bildet) sa forrige uke, skriver Kirsti Knolle, Reuters.

"Dette er ikke bare sant for Tyskland, men for mange land i verden," sa Merkel på en pressekonferanse i Berlin og la til at det var viktig å iverksette tiltak som er kompatible med klimamålene i Paris-avtalen.

Merkel, som stiller seg som kansler senere i år, sa at hun i løpet av sin politiske karriere hadde brukt mye energi på klimabeskyttelse, men var veldig klar over behovet for mye raskere handling.

Fortsett å lese

European Green Deal

Beskyttelse av Europas hav: Kommisjonen lanserer offentlig høring om havstrategirammedirektivet

Publisert

on

EU-kommisjonen har lansert en offentlig høring søker synspunkter fra borgere, institusjoner og organisasjoner fra offentlig og privat sektor om hvordan man kan lage EU Havstrategidirektivet mer effektiv, effektiv og relevant for ambisjonene som er satt i European Green Deal. Bygger på initiativene som ble kunngjort under European Green Deal, særlig Null handlingsplan for forurensning og EUs biologiske mangfoldsstrategi til 2030, denne gjennomgangen søker å sikre at Europas havmiljø styres av et robust rammeverk, som holder det rent og sunt, samtidig som det sikrer bærekraftig bruk.

Miljø-, hav- og fiskerikommisjonær Virginijus Sinkevičius sa: “Sunn hav og hav er avgjørende for vårt velvære og for å nå våre mål for klima og biologisk mangfold. Men menneskelige aktiviteter påvirker livet i havene våre negativt. Tap og forurensning av biologisk mangfold fortsetter å true marint liv og naturtyper, og klimaendringer utgjør enorme trusler for havene og for hele planeten. Vi må øke beskyttelsen og stell av havene våre. Derfor må vi se nærmere på de gjeldende reglene våre, og om nødvendig endre dem før det er for sent. Dine synspunkter på det marine miljøet er avgjørende i denne prosessen. ”

Rammedirektivet for marinestrategi er EUs viktigste verktøy for å beskytte det marine miljøet og tar sikte på å opprettholde sunne, produktive og motstandsdyktige marine økosystemer, samtidig som det sikres en mer bærekraftig bruk av marine ressurser til fordel for nåværende og fremtidige generasjoner. Gjennomgangen av direktivet vil se nærmere på hvordan det har utført så langt, ta hensyn til funn fra kommisjonens Report om havstrategien som ble publisert i juni 2020 og vurderer dens egnethet til å takle de kumulative effektene av menneskelige aktiviteter på det marine miljøet. De offentlig høring er åpen til 21. oktober. Mer informasjon er i pressemeldingen her..

Fortsett å lese

katastrofer

Tyskland legger opp til finansiering av flomhjelp, håpet om å finne overlevende blekner

Publisert

on

By

Folk fjerner søppel og søppel etter kraftig nedbør i Bad Muenstereifel, Nordrhein-Westfalen, Tyskland, 21. juli 2021. REUTERS / Thilo Schmuelgen

En hjelpetjenestemann dempet håpet onsdag 21. juli om å finne flere overlevende i ruinene av landsbyene ødelagt av flom i Vest-Tyskland, ettersom en meningsmåling viste at mange tyskere følte at beslutningstakere ikke hadde gjort nok for å beskytte dem, skrive Kirsti Knolle og Riham Alkousaa.

Minst 170 mennesker døde i forrige ukes flom, Tysklands verste naturkatastrofe på mer enn et halvt århundre, og tusenvis ble savnet.

"Vi ser fremdeles etter savnede personer når vi rydder veier og pumper vann ut av kjellere," sa Sabine Lackner, nestleder i Federal Agency for Technical Relief (THW), til Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Eventuelle ofre som blir funnet nå vil sannsynligvis være døde, sa hun.

For øyeblikkelig lettelse vil den føderale regjeringen i utgangspunktet gi opptil € 200 millioner euro ($ 235.5 millioner) i nødhjelp, og finansminister Olaf Scholz sa at flere midler kan stilles til rådighet om nødvendig.

Dette vil komme på minst € 250 millioner for å bli gitt fra de berørte statene for å reparere bygninger og ødelagt lokal infrastruktur og for å hjelpe mennesker i krisesituasjoner.

Scholz sa at regjeringen vil bidra til kostnadene ved å bygge om infrastruktur som veier og broer. Det fulle omfanget av skadene er ikke klart, men Scholz sa at gjenoppbygging etter tidligere flom kostet rundt 6 milliarder euro.

Innenriksminister Horst Seehofer, som møtte oppfordringer fra opposisjonspolitikere om å trekke seg på grunn av den høye dødstallene fra flommene, sa at det ikke ville være mangel på penger til gjenoppbygging.

"Det er derfor folk betaler skatt, slik at de kan få hjelp i situasjoner som denne. Ikke alt kan forsikres," sa han til en pressekonferanse.

Det er anslått at flommene har forårsaket mer enn 1 milliard euro i forsikrede tap, sa aktuarfirmaet MSK tirsdag.

Den totale skaden forventes å være mye høyere, ettersom bare rundt 45% av huseiere i Tyskland har forsikring som dekker flomskader, ifølge tall fra Tysklands forsikringsbransjeforening GDV.

Økonomiminister Peter Altmaier sa til Deutschlandfunk radio at hjelpen ville inkluderer midler for å hjelpe bedrifter som restauranter eller frisørsalonger utgjør tapte inntekter.

Flommene har dominert den politiske agendaen mindre enn tre måneder før et nasjonalt valg i september og reist ubehagelige spørsmål om hvorfor Europas rikeste økonomi ble tatt flatbenet.

To tredjedeler av tyskerne mener at føderale og regionale beslutningstakere burde ha gjort mer for å beskytte samfunn mot flom, viser en undersøkelse fra INSA-instituttet for tysk massesirkulasjonspapir Bild onsdag.

Kansler Angela Merkel, som besøkte den ødelagte byen Bad Muenstereifel på tirsdag, sa at myndighetene ville se på hva som ikke hadde fungert etter å ha blitt anklaget for ikke å være forberedt til tross for værvarsler fra meteorologer.

($ 1 = € 0.8490)

Fortsett å lese
Annonse
Annonse

Trender