Kontakt med oss

Oceana

EU og Storbritannia snur ryggen til den mest sårbare fisken

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

20. desember nådde EU og Storbritannia en avtale på 76 fangstgrenser for deres delte fiskebestander i Nordøst-Atlanteren og Nordsjøen for 2023. Avtalen resulterte i en økning i antall fangstbegrensninger (også kjent som Total Allowable Catches – TACs) satt i tråd med vitenskapelig råd sammenlignet med sist år. Oceana beklager imidlertid at til tross for internasjonale forpliktelser om å få slutt på overfiske innen 2020, setter EU og Storbritannia fortsatt fiskegrenser for et betydelig antall fiskebestander som vil se deres fortsatte overutnyttelse, spesielt for de mest utarmete, som setter gjenopprettingen i fare.

"Mens begge parter holdt seg til vitenskapen for noen bestander, beklager vi dypt deres manglende evne til å ta den riktige avgjørelsen for bestander i den fattigste bevaringsstaten," sa Vera Coelho, seniordirektør for advokatvirksomhet ved Oceana i Europa. "Ikke bare ignorerte beslutningstakere de vitenskapelige rådene om nullfangst for de mest utfiskede bestandene, som torsk vest for Skottland, hvitting i det irske hav og sild i det keltiske hav, de fortsetter også å tillate overdreven tilfeldig fangst av disse bestandene fra andre fiskerier. - som vil gjøre utvinningen deres til bærekraftige nivåer nesten umulig."

"Overfiske desimerer fiskebestandene i britiske og europeiske farvann. Antall torske i Det keltiske hav, Irskehavet og vest for Skottland har falt i løpet av årene og står i fare for å kollapse hvis det ikke iverksettes hastetiltak. Storbritannia og EU fortsetter å bryte sine egne fiskerilover, setter kvoter over vitenskapelig råd og risikerer den langsiktige levedyktigheten til fiskerinæringen, i tillegg til å drive krisen for det marine biologiske mangfoldet. Det må iverksettes hastetiltak for å la fiskebestandene gjenopprette, gjenopprette vår marine marine økosystemer og sikre matsikkerhet for fremtidige generasjoner," la Hugo Tagholm, administrerende direktør, Oceana UK.

Bakgrunn

Hvert år forhandler EU og Storbritannia om fiskegrenser for et stort antall fellesforvaltede fiskebestander. Forvaltningsbeslutninger fra begge parter for deres delte fiskebestander er styrt av målene og prinsippene som er avtalt i 2020 EU-UK handels- og samarbeidsavtalen (TCA).

Både EU og Storbritannia har en bindende forpliktelse til å gjenopprette og opprettholde fiskebestandene på bærekraftige nivåer i nasjonal og internasjonal lovgivning, som EUs felles fiskeripolitikk, UK Fisheries Act og EU-UK TCA. Imidlertid har partene de siste årene ikke respektert denne forpliktelsen når de fastsetter kvoter for de fleste av deres delte bestander. Faktisk, ifølge en rapport fra Center for Environment, Fisheries and Aquaculture Science (CEFAS) [1], for perioden 2020-2022 fulgte faktisk bare 34%-35% av TAC-ene vitenskapelige råd.

Oceana publiserte nylig en rapporterer fremhever den alvorlige tilstanden til de 25 mest utarmete fiskebestandene i Nordøst-Atlanteren, og oppfordrer EU og Storbritannia til å vedta fangstgrenser for de de er ansvarlige for i tråd med vitenskapelige råd.

Annonse

[1] Bell, E., Nash, R., Garnacho, E., De Oliveira, J., O'Brien, C. (2022). Vurderer bærekraften til fiskeriets fangstgrenser forhandlet av Storbritannia for 2020 til 2022. CEFAS. 38 s. 2. januar 2022.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender