Kontakt med oss

Miljø

Mot en vinn-vinn-politikkmiks for sunnere mennesker og planeter

Publisert

on

Forurensning - hovedtemaet for EU Green Week 2021 - er den største miljøårsaken til flere psykiske og fysiske sykdommer og for tidlig død. skriver Viatris Europe Head of Corporate Affairs Victor Mendonca.

De ambisiøse målene som ble satt av EU-kommisjonen i den europeiske klimaloven - å inkludere 2030-utslippsreduksjonsmålet på minst 55% som et springbrett for målet om klimanøytralitet i 2050 - vil bidra til å skape et grønnere Europa og forbedre folks helse. Bare i midten av mai ble EU-kommisjonens handlingsplan for forurensning null lansert med sikte på å redusere luft-, vann- og jordforurensning innen 2050 til nivåer "som ikke lenger anses å være skadelige for helse og naturlige økosystemer."

Når det gjelder legemidler, har planen som mål å løse forurensning fra legemidler i vann og jord, i tillegg til EUs mål om reduksjon av antimikrobiell resistens. I tillegg er pasienter og klienter mer miljøbevisste og krever at bedrifter tar stilling og viser engasjement for dette emnet.

Koblingen mellom påvirkning på miljø og helse kan ikke være sterkere enn i dag.

Viatris, en ny type helseselskap, dannet i november 2020, er fokusert på å sikre bærekraftig tilgang til medisiner over hele verden og betjene pasienter uavhengig av geografi eller omstendigheter. Så hvordan oppnår et farmasøytisk selskap denne balansen mellom å forplikte seg til å imøtekomme verdens mest presserende helsebehov og å takle miljøutfordringene?

Først - å håndtere vannbruk, luftutslipp, avfall, klimaendringer og energipåvirkning krever en integrert, omfattende tilnærming. Viatris økte for eksempel andelen fornybar energi med 485% siden 2015. Vi jobber også med å utvikle et mål for reduksjon av klimagassutslipp i tråd med Science-Based Target Initiative (SBTi) kriterier. I tillegg, gjennom vårt medlemskap i Pharmaceutical Supply Chain Initiative, har vi som mål å kontinuerlig forbedre sosiale, helse-, sikkerhets- og miljømessige bærekraftige resultater for våre forsyningskjeder.

Bevaring av vann og proaktiv avløpshåndtering er kjernekomponenter for å håndtere bærekraftig virksomhet, samt for å fremme tilgang til medisin og god helse. For eksempel har Viatris i 2020 iverksatt tiltak på flere steder i India for å redusere vannforbruket, øke effektiviteten og sikre at intet ubehandlet avløpsvann kommer inn i miljøet. Mens disse tiltakene ble implementert i India, vitner de om selskapets forpliktelse til å bevare vann og proaktiv avløpshåndtering globalt.

For det andre - selskaper som Viatris må se på noen av hovedtemaene som påvirker mennesker og planetens helse på en helhetlig måte. Ta antimikrobiell resistens (AMR), en fremtredende folkehelsetrussel som oppstår når bakterier utvikler seg for å tåle effekten av antibiotika, noe som gjør infeksjoner vanskeligere å behandle. Å adressere AMR krever et samarbeid med flere interessenter. Et effektivt svar på AMR trenger å prioritere tilgang til antimikrobielle stoffer, forvalterstiltak - inkludert passende bruk og overvåking - og ansvarlig produksjon. De fleste antibiotika i miljøet er et resultat av utskillelse fra mennesker og dyr, mens en betydelig mindre mengde kommer fra produksjon av aktive farmasøytiske ingredienser (API) og formulering av dem til legemidler.

Viatris er forpliktet til å redusere legemidler som slippes ut fra vår produksjonsvirksomhet, og samarbeide med interessenter over hele bransjen for å bekjempe AMR gjennom - for eksempel - å være undertegner Davos-erklæringen om bekjempelse av AMR og et grunnleggerstyremedlem i AMR Industry Alliance. Å bruke det vanlige rammeverket for antibiotikaproduksjon og være i kontakt med alle antibiotikaleverandørene slik at de vedtar rammeverket, bør også være en prioritet for alle farmasøytiske selskaper.

For det tredje - vi kan ikke gjøre det bare på vår side. Partnerskap må konsolideres for å fremme risikobasert og vitenskapelig basert policy og praksis. Viatris tar til orde for etablerte industriinitiativer om god miljøpraksis, inkludert ansvarlig produksjon og avløpshåndtering. Dette er den beste måten å skalere anvendelsen av god miljøpraksis for å legge til rette for effektivitet i hele verdikjeden, bidra til å redusere den administrative byrden og redusere kostnadene - som alle tjener de to overordnede målene om stabil og rettidig tilgang til høy kvalitet og rimelig medisin og ansvarlig oppførsel.

Som et farmasøytisk selskap ser Viatris frem til en åpen og konstruktiv dialog med interessenter rundt om i Europa for å finne løsninger som garanterer tilgang til medisiner og svarer på miljø- og helseutfordringene. Partnerskap og samarbeid er nøkkelen til suksessen til en nullforurenset verden.

Bosnia og Herzegovina

Etter ti års løfter forteller myndighetene i Bosnia og Hercegovina fortsatt ikke folket som forurenser luft i byene deres

Publisert

on

Luft i Bosnia og Hercegovina er blant de skitneste i Europa (1), og i 2020 ble den rangert som 10. i PM2.5-forurensningen over hele verden (2). Til tross for det har innbyggerne fortsatt vanskelig for å prøve å forstå: Hvem er ansvarlig? Selv om statlige myndigheter har vært forpliktet til å samle inn og publisere dataene om forurensning siden 2003, er de ikke i stand til å lansere et tilstrekkelig system så langt. Ikke-statlige organisasjoner Arnika (Tsjekkia) og Eko forum Zenica (Bosnia-Hercegovina) publisert topp tiere av de største forurenserne for 2018 (3) basert på tilgjengelige data. De ber myndighetene om å sikre tilgang til informasjon fra alle store næringer. Topp ti av de største forurenserne i Bosnia-Hercegovina kan være funnet her.

Ikke overraskende fører store fabrikker som vanligvis betraktes som forurensnings skyldige topp tiere for 2018: ArcelorMittal Zenica, termiske kraftverk Tuzla, Ugljevik, Gacko, sementovner Lukavac og Kakanj, GIKIL koksanlegg og raffineri i Slavonski Brod. Arnika og Eko forum Zenica publiserer dataene som er samlet inn fra statlige myndigheter siden 2011. For første gang viser den alternative databasen næringer fra begge enhetene i landet.

“Det var en liten forbedring i datatransparensen innen 2019, ettersom de årlige utslippsrapportene endelig er tilgjengelige online (4). Imidlertid er de offisielle nettstedene ikke brukervennlige, og bare eksperter kan forstå hva tallene representerer. Derfor tolker vi dataene og tror at publikum vil bruke dem til å handle mot forurenserne og myndighetene. Uten offentlig etterspørsel vil miljøforholdene aldri bli bedre, ”sa Samir Lemeš fra Eko-forumet Zenica.

Sammenligning av dataene fra det siste tiåret gjør det mulig for oss å gjenkjenne hvilke selskaper som investerer i modernisering og teknologi for å beskytte miljøet og menneskers helse. Reduksjon i forurensning fra kullkraftverk Ugljevik ble forårsaket av investering i avsvovling i 2019. Utslipp av ArcelorMittal Zenica reduserte også, men det var forårsaket av produksjonsfallet knyttet til den globale økonomiske krisen; borgere av Zenica venter fortsatt på modernisering. 

Noen av de største forurenserne skjuler fortsatt sitt miljøavtrykk - som kullkraftverket i Kakanj. Mens i EU rapporterer kullkraftverk utslipp av rundt 15 forurensende stoffer, publiserer bosniske anlegg - som kullkraftverk Gacko - kun data om 3-5 basiske kjemikalier. For eksempel mangler informasjon om utslipp av tungmetaller, som representerer alvorlige trusler for menneskers helse.

Analyse av Arnika og Eko-forumet Zenica viser at dataene som er levert av industriselskapene ikke er pålitelige og inneholder enorme feil - nesten 90% av dataene er irrelevante. Videre driver enheter i Bosnia-Hercegovina forskjellige systemer ved hjelp av forskjellige metoder. 

”Selv om Bosnia og Hercegovina undertegnet PRTR-protokollen (5) i 2003, ratifiserte ikke parlamentene den før i dag. Dermed er ikke systemet obligatorisk for bransjer. Åpenhet i data om forurensning er et viktig skritt på vei til renere luft. Uten tilgang til informasjon kan ikke statlige myndigheter handle. Publikum og media er ikke i stand til å kontrollere situasjonen, og forurenserne kan fortsette å gjøre sin virksomhet som vanlig på bekostning av miljøet og folkehelsen, "sa Martin Skalsky, en ekspert på offentlig deltakelse fra Arnika.

Til sammenligning rapporterte 1,334 anlegg i Tsjekkia utslipp i 2018, og rapportene inkluderte 35 forurensende stoffer i luft og andre i jord, avløpsvann og avfall, mens det i Føderasjonen Bosnia-Hercegovina bare var 19 luftforurensende stoffer (6) og i Republikken Srpska bare 6 kjemikalier. Situasjonen forbedres ikke, og antall rapporterte stoffer er i utgangspunktet det samme i dag som det var tilbake i 2011.

(1) Om forurensning av Bosnia-Hercegovinas byer som de mest forurensede i Europa.     

(2) IQ Air - Verdens mest forurensede land 2020 (PM2.5).

(3) 2018 er året som de nyeste dataene er tilgjengelige i ansvarlige departementer i FBiH og RS. 

(4) To myndigheter er ansvarlige for datainnsamlingen, ettersom landet Bosnia og Hercegovina ble delt av Dayton-fredsavtalen i 1995 i to enheter: Republika Srpska og en føderasjon av Bosnia og Hercegovina, og i 1999 en selvstyrende administrativ enhet. Brčko District ble dannet.
Registrer deg for Føderasjonen Bosnia-Hercegovina (Forbundsdepartementet for miljø og turisme).
Registrer deg for Republikken Srpska (Hydrometeorological Institute of Republika Srpska).

(5) Et obligatorisk informasjonsverktøy for undertegnerne av protokollen om utslipp og overføringsregister for forurensende stoffer til UNECE Århus-konvensjonen om miljødemokrati, undertegnet av Bosnia-Hercegovina tilbake i 2003. Landet ratifiserte imidlertid ikke PRTR-protokollen før i dag.

(6) Arsen, kadmium, kobber, kvikksølv, nikkel, bly, sink, ammonium, metan, HCL, HF, PAH, PCDD / F, NMVOC, CO, CO2, SO2 / SOx, NO2 / NOx, PM10. Mer om kjemiske stoffer og deres innvirkning på menneskers helse.

Fortsett å lese

Miljø

European Development Days 2021: Driv den globale debatten om grønn handling foran Kunming og Glasgow Summits

Publisert

on

Det ledende globale forumet for utviklingssamarbeid, The Europeiske Development Days (EDD), begynte 15. juni å reflektere over veien til FNs biologiske mangfoldskonferanse (CBD COP15) i Kunming i oktober og Glasgow COP26 i november 2021. Mer enn 8,400 1,000 registrerte deltakere og mer enn 160 organisasjoner fra over 16 land er til stede på arrangementet, som avsluttes i dag (XNUMX. juni), med to hovedtemaer: en grønn økonomi for mennesker og natur, og beskyttelse av biologisk mangfold og mennesker. Forumet inkluderer deltakelse av høyttalere fra EU, Ursula von der Leyen, EU-kommisjonens president; Jutta Urpilainen, kommisjonær for internasjonale partnerskap; og Virginijus Sinkevičius, kommisjonær for miljø, hav og fiskeri; samt FN med Amina Mohammed, visegeneralsekretær; Henrietta Fore, UNICEFs administrerende direktør; HRH Prinsesse Laurentien av Nederland, president for Fauna and Flora International; Maimunah Mohd Sharif, administrerende direktør i FN-habitat.

Årets utgave har lagt spesiell vekt på synspunktene til unge ledere med kompetanse og aktive bidrag for å finne løsninger for klimatiltak. Med en EDD virtual Global Village som presenterer innovative prosjekter og banebrytende rapporter fra 150 organisasjoner over hele verden og spesielle begivenheter om innvirkningen av COVID-19-pandemien, er disse to dagene en unik mulighet til å diskutere og forme en mer rettferdig og grønnere fremtid. . De EDDs nettsted og program er tilgjengelige online så vel som en fullstendig pressemelding.

Fortsett å lese

Miljø

Grønnere transport 'må gi realistiske alternativer'

Publisert

on

I en uttalelse som ble vedtatt på plenarmøtet i juni, sier Den europeiske økonomiske og sosiale komiteen (EESC) at energiomstillingen må - uten å nekte sine mål - vurdere de økonomiske og sosiale egenskapene til alle deler av Europa og være åpen for en pågående dialog med sivilsamfunnsorganisasjoner.

EØSU støtter grønnere transport, men understreker at energiomstillingen må være rettferdig og gi levedyktige og realistiske alternativer som tar hensyn til de spesifikke økonomiske og sosiale territoriale egenskapene og behovene i alle deler av Europa, inkludert landlige områder.

Dette er hovedbudskapet i uttalelsen utarbeidet av Pierre Jean Coulon og Lidija Pavić-Rogošić og vedtatt på komiteens plenarmøte i juni. I sin vurdering av 2011-meldingen om transport, som tar sikte på å bryte transportsystemets avhengighet av olje uten å ofre effektiviteten og kompromittere mobiliteten, tar EØSU en fast holdning.

Å begrense transportmåter er ikke et alternativ: Målet bør være sammodalitet, ikke modalskift. I tillegg må den økologiske overgangen både være sosialt rettferdig og bevare konkurransekraften til europeisk transport, med full implementering av det europeiske transportområdet, som en del av full gjennomføring av det indre marked. Forsinkelser i denne forbindelse er beklagelig.

Coulon kommenterte vedtakelsen av uttalelsen på sidelinjen av plenumet: "Å dempe mobilitet er ikke et alternativ. Vi støtter alle tiltak som tar sikte på å gjøre transport mer energieffektiv og redusere utslippene. Europa går gjennom en periode med motvind, men dette bør ikke føre til kursendringer når det gjelder sosiale og miljømessige forventninger til de forskjellige europeiske initiativene. "

Kontinuerlig konsultasjon av sivilsamfunnets organisasjoner

EØSU oppfordrer til en åpen, kontinuerlig og gjennomsiktig meningsutveksling om gjennomføringen av stortingsmeldingen mellom sivilsamfunnet, Kommisjonen og andre relevante aktører som nasjonale myndigheter på forskjellige nivåer, og understreker at dette vil forbedre sivilsamfunnets innkjøp og forståelse, som også nyttige tilbakemeldinger til beslutningstakere og de som gjennomfører implementeringen.

"Komiteen gjør oppmerksom på viktigheten av å sikre støtten til det sivile samfunn og interessenter, inkludert gjennom deltakende dialog, som foreslått i våre tidligere meninger om denne saken", la Pavić-Rogošić til. "En god forståelse og bred aksept av strategiske mål vil være svært nyttig for å oppnå resultater."

EØSU fremhever også behovet for mer robust sosial evaluering og gjentar uttalelsen i sin uttalelse fra 2011 om Sosiale aspekter av EUs transportpolitikk, og oppfordrer EU-kommisjonen til å iverksette de nødvendige tiltakene for å sikre harmonisering av sosiale standarder for trafikk innen EU, med tanke på at det også er nødvendig med et internasjonalt vilkår i denne forbindelse. Etablering av et EU-observatorium for sosial, sysselsetting og opplæring i transportsektoren er prioritert.

Overvåke fremdriften på en betimelig og effektiv måte

Med henvisning til evalueringsprosessen for 2011-meldingen påpeker EØSU at prosedyren ble lansert sent, og at komiteen bare var involvert fordi den uttrykkelig ba om å være.

Kommisjonen bør ha en klar plan for overvåking av sine strategiske dokumenter fra begynnelsen og offentliggjøre fremdriftsrapporter om gjennomføringen av dem med jevne mellomrom, slik at det er mulig å vurdere i tide hva som er oppnådd og hva som ikke er og hvorfor, og å handle deretter.

I fremtiden ønsker EØSU å fortsette å dra nytte av regelmessige fremdriftsrapporter om gjennomføring av kommisjonens strategier og å bidra effektivt til transportpolitikken.

Bakgrunn

Hovedboka fra 2011 Veikart til et felles europeisk transportområde - mot et konkurransedyktig og ressurseffektivt transportsystem sette det overordnede målet for europeisk transportpolitikk: å etablere et transportsystem som underbygger europeisk økonomisk fremgang, forbedrer konkurransekraften og tilbyr mobilitetstjenester av høy kvalitet og samtidig bruker ressurser mer effektivt.

Kommisjonen har handlet på nesten alle de politiske initiativene som er planlagt i stortingsmeldingen. Selv om oljeavhengigheten i EUs transportsektor er klart synkende, er den likevel høy. Fremgangen har også vært begrenset når det gjelder å løse problemet med trafikkbelastning, som vedvarer i Europa.

Flere initiativer i forbindelse med stortingsmeldingen har forbedret den sosiale beskyttelsen av transportarbeidere, men sivilsamfunnet og forskningsorganisasjoner frykter fortsatt at utvikling som automatisering og digitalisering kan påvirke fremtidige arbeidsforhold i transport negativt.

Behovene for EUs transportpolitikk er derfor stort sett fortsatt relevante i dag, særlig når det gjelder å øke sektorens miljøprestasjoner og konkurranseevne, modernisere den, forbedre sikkerheten og utdype det indre markedet.

Fortsett å lese
Annonse

Twitter

Facebook

Annonse

Trender