Kontakt med oss

Kultur

Kreativt Europa: Over 2 milliarder euro for å støtte gjenoppretting, motstandskraft og mangfold i kulturelle og kreative sektorer

Publisert

on

Kommisjonen har lansert nye tiltak for å støtte de kulturelle og kreative sektorene i Europa og utover, etter vedtakelsen av den første årlig arbeidsprogram av det kreative Europa 2021-2027. I 2021 vil Creative Europe bevilge et enestående budsjett på rundt 300 millioner euro for å hjelpe kulturfagfolk og kunstnere til å samarbeide på tvers av disipliner og grenser, for å finne flere muligheter og nå nye publikum.

Adopsjonen legger grunnlaget for de første innkallingene til forslag under det nye programmet. Disse samtalene vil være åpne for alle organisasjoner som er aktive i de relevante kulturelle og kreative sektorene. Det totale syvårige budsjettet på € 2.4 milliarder har økt med 63% sammenlignet med det forrige. Det kreative Europa har også som mål å øke konkurransekraften i kultursektoren, samtidig som de støtter deres innsats for å bli grønnere, mer digital og mer inkluderende. Spesiell oppmerksomhet er gitt for å styrke motstandskraften og utvinningen av de kulturelle og kreative sektorene i lys av pandemien.

Innovasjon, forskning, kultur, utdanning og ungdomskommisjonær Mariya Gabriel sa: “Over 8 millioner mennesker over hele EU jobber med en kulturell aktivitet. Kultur kjenner ingen grenser og ingen nasjonaliteter. Kunst representerer et vindu mot verden og bidrar til å bygge broer blant oss alle. I en tid da museer, kinoer, kulturarvsteder, teatre begynner å gjenåpnes, vil jeg gjenta kommisjonens støtte til den kulturelle og kreative sektoren. Med et økt budsjett vil Creative Europe streve for å styrke utvinningen av sektorene og samtidig fremme det enorme mangfoldet og kreativiteten de tilbyr oss. ”

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, sa: "Kunstnerisk og kreativt uttrykk er kjernen i de kulturelle og kreative næringene og vår europeiske identitet. Det nyopplivede Creative Europe-programmet vil gi et løft til europeiske historier som gir gjenklang globalt, og pleier Europas skapere, produsenter , distributører og utstillere, så hardt rammet av pandemien. Ved å støtte samarbeid på tvers av verdikjeden og språklige grenser, samt nye innovative forretningsmodeller, vil MEDIA styrke et levende og kulturelt mangfoldig audiovisuelt økosystem. For første gang, og på en tid med økende trusler mot mediepluralisme, vil det kreative Europa også fremme en sunn og bærekraftig nyhetsmediesektor i hele Unionen. ”

A pressemelding er tilgjengelig på nettet.

Kultur

EU-løft for kultur

Publisert

on

MEP-er har godkjent det største budsjettet noensinne for EUs kultur- og kreative sektorer - 2.5 milliarder euro for 2021-2027. Samfunnet 

Creative Europe er det eneste EU-programmet som utelukkende støtter kultur- og audiovisuelle sektorer. Etter en tøff periode for kunstnere og hele sektoren på grunn av begrensninger knyttet til COVID-19-pandemien, ble parlamentet og rådet enige om et budsjett på 2.5 milliarder euro for 2021-2027 i desember 2020. MEPs godkjente avtalen under plenarmøtet i mai 2021.

Bedre respons på forskjellige sektorer og deres behov

For å kunne respektere den spesifikke naturen til forskjellige sektorer og svare bedre på deres behov, er det kreative Europa delt inn i tre forskjellige tråder:

Kultur fokuserer på nettverksbygging, transnasjonalt og tverrfaglig samarbeid i kulturelle og kreative sektorer og fremmer en sterkere europeisk identitet og verdier med spesiell oppmerksomhet for musikksektoren, som forhandlet av MEPs.

Media er dedikert til å stimulere grenseoverskridende samarbeid, mobilitet og innovasjon; øke synligheten til europeiske audiovisuelle verk i det nye miljøet; og gjøre det attraktivt for forskjellige målgrupper, spesielt unge mennesker.

Tverrsektoriell har som mål å oppmuntre til innovasjon, støtte tverrsektorielle prosjekter, utveksling av beste praksis og løse felles utfordringer. Creative Europe støtter også: 

  • European Heritage etikett 
  • Kulturminnedagen 
  • Europeiske priser for musikk, litteratur, arv og arkitektur  
  • Europeiske kulturhovedsteder  
Støtte for aktiviteter med EU-merverdi

Det kreative Europa vil støtte aktiviteter som fremmer felles EU-røtter, kulturelt mangfold og samarbeid over landegrensene.

Fremme inkludering og likestilling

MEP-er sørget for fokus på inkludering og likestilling, fremme deltakelse av mennesker som lever med funksjonshemninger, minoriteter og personer med vanskelig stilling, samt støtte kvinnelig talent.

Creative Europe 

Fortsett å lese

Awards

10 byer som konkurrerer om 2020 #EuropeanCapitalOfSmartTourism-tittelen

Publisert

on

Ti europeiske byer er på listen over 2020 Europeisk hovedstad for smart turisme konkurranse (presentert i alfabetisk rekkefølge): Bratislava (Slovakia), Breda (Nederland), Bremerhaven (Tyskland), Göteborg (Sverige), Karlsruhe (Tyskland), Ljubljana (Slovenia), Málaga (Spania), Nice (Frankrike), Ravenna (Italia) og Torino (Italia). Finalistbyene ble valgt ut av totalt 35 søknader fra 17 EU-land.

Den europeiske hovedstaden for smart turisme ble foreslått som en forberedende handling av Europaparlamentet og gjennomføres av EU-kommisjonen. Den har som mål å fremme smart turisme i EU, fremme innovativ, bærekraftig og inkluderende reiselivsutvikling, samt spre og legge til rette for utveksling av beste praksis. Dette EU-initiativet anerkjenner enestående prestasjoner fra europeiske byer som reiselivsdestinasjoner i fire kategorier: Tilgjengelighet, bærekraft, digitalisering samt kulturarv og kreativitet.

I fjor vant Helsingfors og Lyon åpningskonkurransen, og de to byene har i fellesskap titlene European Capitals of Smart Tourism i 2019.

Dette er den andre utgaven av konkurransen om å tildele to byer som European Capitals of Smart Tourism i 2020. De to vinnende byene vil dra fordel av kommunikasjon og merkevaresupport i et år. Dette vil omfatte; en salgsfremmende video, en spesialbygget skulptur for byens sentrum, samt skreddersydde reklameaksjoner.

Videre vil det bli delt ut fire priser i anerkjennelse av prestasjoner i de enkelte kategoriene av konkurransen (Tilgjengelighet, bærekraft, digitalisering og kulturarv og kreativitet).

Alle vinnende byer vil bli kunngjort og tildelt under en prisutdeling, som finner sted som en del av European Tourism Forum i Helsingfors den 9-10 oktober 2019.

Bakgrunn

I den første fasen av konkurransen evaluerte et uavhengig ekspertpanel søknadene. Alle finalistbyer demonstrerte dyktighet i de fire konkurransekategoriene samlet.

I den andre fasen reiser representanter for de 10 finalistbyene til Helsingfors for å presentere kandidaturene og programmet for aktiviteter som er planlagt for 2020 foran den europeiske juryen. Den europeiske juryen møtes 8. oktober 2019 og velger to byer som skal bli europeiske hovedsteder for smart turisme i 2020.

Utvalget av de mest innovative prosjektene, ideene og initiativene som er sendt inn av byene til fjorårets konkurranse, finner du i Kompendium for beste praksis, go-to guide til smart turisme i EU. For alle de siste nyhetene om Europeisk hovedstad for smart turisme, meld deg på nyhetsbrev, eller følg med Facebook  or Twitter.

Fortsett å lese

Belgia

#Koezio for innendørs eventyr

Publisert

on

De sier gode nyheter reiser langt og nyheter om en av de nyere og mer spennende turistattraksjonene i Brussel har strekt seg langt - så langt som i Canada og Thailand.

Innendørs eventyrparken Koezio, som ligger ved det blomstrende Docks Bruxel shopping- og fritidskomplekset, ser om 150,000-besøkende går gjennom dørene hvert år.

Noen deltakere, som følger med anbefalinger fra hoteller, tur Advisor og Visit Brussels (og ivrige etter å få opplevelsen for seg selv) har til og med kommet fra så langt unna som Canada og Thailand.

Senteret har vist seg å være en stor hit siden den ble den første Koezio å åpne utenfor sitt hjerteland i Frankrike.

Hovedkontoret i Lille, i Nord-Frankrike, var Brussel-senteret det fjerde å åpne (det er også to i Paris), og det tiltrekker seg nå deltakere som er kjent som "agenter" - fra hele Belgia.

Først en forklaring for første gangs besøkende. Koezio (det er uttalt som Ko-wa-ze-o) er et sted ganske ulikt noen andre du har sikkert besøkt. Det tilbyr "opplæring som spesialagent" i et konvertert 3,200 kvadratmeterrom.

I to timer utfordres utholdenhet, intelligens, mod og lagånd å fullføre reisen gjennom det som kalles fire distrikter: en mystisk labyrint, et maskinrom med gigantiske moduler, et rømningsrom og til slutt en svimlende sti på 12-meter hau.

Det er den typen test som James Bond-forfatteren Ian Fleming selv kunne ha satt pris på.

Ingen grunn til å være redd: Det som betyr noe her er å være sammen og øke sammenheng - det oppfunnte ordet Koezio er avledet fra sammenhold - i en gruppe. Koezio er tilgjengelig for både store og små og fra to spillere og oppover. Av sikkerhetsmessige grunner må du være 2 meter 1 cm høy og alle under 40 år må være i følge med en voksen.

Verdt å peke på at du ikke trenger å være superpass eller en idrettsutøver.

Moroa begynner ved ankomst med "hemmelig agent" subterfuge. Dette er når du får din egen "hemmelige kode" som gir tilgang til parken. Ved ankomst skriver du inn dine "hemmelige koden" -detaljer på en berøringsskjerm før du bytter til ferske hvitevarer, som er når du blir tapt på kurset de neste par timene.

Syv lag med opp til 5-spillere får adgang hvert 15-minutt, med ideen om at parken ikke blir overfylt.

Tanken er å slå opp så mange poeng som mulig. Såkalte "elite agenter" kan score opp til 600,000 poeng, men gjennomsnittet per besøk er omtrent 330,000.

I motsetning til andre fluktspill i Brussel og andre steder handler tanken her om å jobbe som et lag, ikke mot hverandre. Vekten for "hemmelige agenter" er på lagarbeid og samarbeid. På slutten gir hver deltaker / team en detaljert utskrift av deres poengsum og ytelse.

For et lite supplement kan du også ta et spesielt kamera inn i parken for å filme hele eventyret (bildene kan senere lastes ned på en USB-pinne). Koezio er flott for et familiebesøk, men er også et ideelt sted for lagbygging.

Kjell Materman, kommunikasjonsleder, sier at Brussels-området har blitt spesielt populært for selskaper som medlemmer kan møtes på i et privat rom for en "oppdag mitt lag" -chat før eventyret starter. Senteret, bygget på det som pleide å være en stofffabrik som daterer til midten av 1800, har også møterom, spisestue og salong for en aperitiff eller et måltid eller en drink etter ditt oppdrag.

Kjell, som pleide å jobbe på Parlamentarium i Brussel, sa: "Vi ser også flere og flere turister som kanskje har blitt sendt på anbefaling av andre."

Det er spesielle rabatter hvis du bestiller online og reduksjoner for skoler og ungdomsforeninger. Prøv også å gå på det virtuelle virkelighetsspillet ved inngangen.

Brussel sentrum er ikke så stor som i Lille (som har to "oppdrag"), men på grunn av smart design, har en lignende layout.

Den første Koezio åpnet i Lille i 2006 og så vellykket har konseptet vist at en femte vil åpne i Lyon i sommer med planer for andre i London, Nederland og Spania.

Dette gå videre selskapet har investert mye i å spre ordet om Koezio, og som besøkende tall, denne politikken er å betale off.Beware at helgene er spesielt populære så best å bestille da.

Transportforbindelser er gode da nettstedet ligger på to sporvogner som pisker deg inn i sentrale Brussel på bare 10 minutter. Det er en stor parkeringsplass i nærheten, og fra sommeren er det også elv turer på den nærliggende Brygskanalen.

En annen god grunn til å besøke nå er at Royal Greenhouses i Laeken for tiden er åpne for publikum til 10 May.

Uansett årstid kommer du hit, men du er sikker på at det er morsomt.

Spis ditt hjerte ut James Bond!

Koezio
Docks Bruxel
T. (0) 2 319 5454

 

Fortsett å lese
Annonse

Twitter

Facebook

Annonse

Trender