#HumanRightsWithoutFrontiers - Utnyttelse av #NorthKorea-arbeidere i #Poland

| November 8, 2018

Velkommen til den andre i vår vanlige serie om menneskerettigheter, brakt til deg i samarbeid med menneskerettigheter uten grenser. I dette programmet ser vi på utnyttelsen av nordkoreanske arbeidere i Polen.

En film som omhandler spørsmålet ble vist på et arrangement organisert i Europaparlamentet av MEP Laszlo Tökes og Menneskerettigheter uten grenser.

Filmen, kalt Dollar Heroes, undersøker en praksis som fortsetter, til tross for FNs og EUs sanksjoner som forbyer ansettelse av noen arbeidsstyrke fra Nord-Korea. Med medvirken fra private selskaper og polske statlige byråer fortsetter de nordkoreanske arbeidstakere å jobbe i Polen og bli utnyttet av Pyongyang, forlatt bare med en personlig inntekt på mindre enn $ 150 per måned.

Spørsmålet har blitt aktivt forfulgt av Menneskerettigheter uten grenser. På 19 september offentliggjorde NGO en offentlig uttalelse på HDIM, som ble avholdt i Warszawa, av OSSEs kontor for demokratiske institusjoner og menneskerettigheter, og ba den polske delegasjonen til OSSE: "Hvor mange nordkoreanske arbeidere er jobber for tiden i Polen, og hvor mange visum har blitt utstedt siden det siste HDIM-møtet? "

Polens offisielle svar inneholdt motstridende statistikk

Vennligst bli med oss ​​igjen neste måned når vi igjen ser på andre problemer som påvirker universell og likestillingsansvar for menneskerettighetene for alle mennesker, uavhengig av nasjonalitet, kjønn, ras eller etnisk opprinnelse, religion, språk eller annen klassifisering.

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, kjennetegnet, Utvalgte Artikkel, Human Rights, Human Rights