Kontakt med oss

Kina

Hvordan Vesten kan unngå en farlig og kostbar konfrontasjon med # Kina

Publisert

on

Institute of Economic Affairs - vårt britiske tenketank - har gitt ut en ny briefing papir, forfattet av IEAs utdanningssjef Dr Stephen Davies og professor Syed Kamall, IEAs fag- og forskningsdirektør, som satt i Europaparlamentet sin internasjonale handelskomité fra 2005-2019. Hovedkonklusjonene i rapporten inkluderer:

 • Frykten øker for at vi ligger ved foten av en ny kald krig;
 • Covid-19 provoserer en stor omorientering av vår utenrikspolitikk. Innerst i dette er vårt skiftende forhold til Kina;
 • Vi risikerer fundamentalt å misforstå Kinas motivasjoner fordi våre forutsetninger er utdaterte: i motsetning til Sovjetunionen søker ikke Kina hegemoni;
 • Snarere opptrer den av egeninteresse og søker å bli en modellnasjon for utviklingsland å etterligne og den dominerende regelregulatoren i det internasjonale handels- og finanssystemet;
 • Strategien for konstruktivt engasjement eller liberal internasjonalisme fungerer ikke lenger - men en mer realistisk konfrontasjonsbalanse av maktforhold til Kina kan være økonomisk kostbar og politisk farlig;
 • Likevel er det et alternativ til enkel konfrontasjon og militær konkurranse;
 • Vi må begrense sensitiv handel og svare robust på den kinesiske regjeringens handlinger i Xinjiang, Hong Kong og mot asiatiske naboer;
 • Disse handlingene bør suppleres med et program for engasjement mellom privatpersoner, organisasjoner og firmaer i frie samfunn med sine kolleger i Kina;
 • En politikk for å oppmuntre til organisert kontakt på et sivilsamfunnsnivå kan føre til reformer som de nåværende makthaverne må gå sammen med eller finne mye mindre lett å administrere.

“Kinesisk puslespill” argumenterer for at Vesten risikerer å bry seg mot et politisk farlig og økonomisk kostbart konfrontasjonsforhold til Kina.

Likevel er Kinas historie - om å akseptere og anerkjenne spontane transformasjoner fra bunnen og oppover og deretter oppmuntre dem til å gå lenger ved å legge dem inn i en lovlig ramme - og dens kultur med å "redde ansiktet" eller "mianzi" antyder at vestlige politikere fundamentalt kan misforstå Kinas motivasjoner.

Mens den nåværende strategien for liberal internasjonalisme ikke lenger fungerer, bør vi ikke se å håndtere Kina som et binært valg mellom inneslutning og konfrontasjon. Økende autoritarisme i Kina har gitt håp om at markeder pluss velstand vil føre til mer frihet. Sin politikk overfor den uiguriske befolkningen og over det såkalte “Belt and Road Initiative”, så vel som dets oppførsel i de tidlige stadiene av Coronavirus-pandemien, har ført til at mange i Vesten ser på Kina ikke som en partner, men som en trussel .

Kinas virksomhet i nabolaget kan imidlertid delvis forklares med en viss forsvarsevne på grunn av en vilje til aldri mer å bli dominert av utenlandske makter. Det vi ser er noe langt mer subtilt enn planer for globalt hegemoni. Det er en konkurranse om å bli modell- eller mønsternasjonen som andre ser etter å etterligne, spesielt når nasjoner som utvikler seg økonomisk er bekymret. Kina søker også å bli den dominerende regelsetteren i det internasjonale handels- og finanssystemet.

Som svar vil vi måtte begrense sensitiv handel og svare robust på den kinesiske regjeringens handlinger i Xinjiang, Hong Kong og mot asiatiske naboer. Disse handlingene bør suppleres med et program for engasjement mellom privatpersoner, organisasjoner og firmaer i frie samfunn med sine kolleger i Kina. Denne typen engasjement mellom mennesker kan fortsatt anses for å være langt mindre risikofylt enn åpen militær konfrontasjon, og på lengre sikt mer sannsynlig å lykkes.

En politikk for å oppmuntre til organisert kontakt på et sivilsamfunnsnivå kan føre til reformer som de nåværende makthaverne må gå sammen med eller finne mye mindre lett å administrere.

Dr. Stephen Davies, utdanningsleder ved Institute of Economic Affairs og professor Syed Kamall, akademisk og forskningsdirektør ved IEA, sa:

"Den kinesiske regjeringen bør troes når den sier at den ikke søker hegemoni. I stedet er den kinesiske regjeringens mål tilgang til råvarer, teknologi og markeder for kinesiske selskaper.

"Dette kan føre til at den kinesiske regjeringen prøver å sette internasjonale standarder og regler og utfordre den gode styringsmantraet i vestlige demokratier, men i motsetning til Sovjetunionen under den kalde krigen vil den ikke søke å eksportere ideologien.

“Dette vil utgjøre en annen type utfordring enn Sovjetunionen under den kalde krigen fram til 1989. Vestlige liberale demokratier bør fortsatt svare robust på kinesisk regjerings aggresjon og brudd på menneskerettighetene, men samtidig søke flere mennesker-til-mennesker kontakter for å bidra til å forme reformer i Kina selv.

”Det er også viktig å skille mellom handlingene fra det kinesiske kommunistpartiet og kinesere når de reiser bekymring for handlingene til den kinesiske regjeringen.

“Bakgrunnen for dette er måten transformasjonen av den kinesiske økonomien siden 1980-tallet har blitt produsert like mye ved spontan bunn-opp-handling, som senere ble anerkjent og akseptert av KKP, som med reformer fra oven og ned. Dette viser mulighetene det er for ekte populært engasjement som en måte å svare på utfordringen med den 'kinesiske veien'. ”

Last ned hele rapporten

Kina

Huawei-sjef: Verden trenger en åpen tilnærming til vitenskapelig forskning

Publisert

on

På webinaret for Beijing-basert forskning og vitenskap knyttet til Europa og fra EU kom jeg med følgende kommentar til temaet forskningssamarbeid i Europa: “Nasjonalisering av vitenskapelig aktivitet - land for land - er ikke det verden trenger på denne gangen," skriver Abraham Liu.

Her ser du hvorfor

Hendelsene rundt COVID-19 har gitt oss alle tid til å reflektere over mange forskjellige spørsmål - noen er av mikro- eller personlig skala - andre har en større makroøkonomisk dimensjon.

Men ettersom verden begynner å finne en vaksine for COVID-19, er det en klar gryende erkjennelse for oss alle å reflektere over.

Forskning, utdanning, private og offentlige organer fra hele verden må samarbeide om grunnleggende og anvendt forskning. Uten intensivt internasjonalt engasjement og samarbeid vil samfunnet ikke kunne dra nytte av nye innovative produkter og tjenester. Regjeringer og privat sektor må i vesentlig grad investere i grunnleggende vitenskapelig forskning hvis morgendagens nye produkter skal leveres til det globale markedet.

Innovasjonsprosessen må ikke være begrenset til ett selskap eller noe land. Vitenskapelig fortreffelighet som samarbeider over landegrensene kan skape nye produkter som adresserer viktige sosioøkonomiske utfordringer i verden i dag. Det er grunnen til at så mange forskningsgrupper med flere jurisdiksjoner over hele verden jobber med en vaksine for COVID-19.

Det samme prinsippet - nemlig behovet for internasjonalt engasjement og samarbeid - gjelder IKT-sektoren og muligheten til å bringe nye teknologiske innovasjoner inn på markedet.

Huawei er et av de mest innovative selskapene i verden.

Under EUs industrielle resultattavle for forskning og utvikling 2019 ligger Huawei på femteplass i verden når det gjelder nivået på økonomiske investeringer som selskapet gjør innen FoU. Dette er et funn av EU-kommisjonen som har undersøkt 2,500 selskaper i verden som investerer minst 30 millioner euro i FoU per år. Vi:

 • Kjør 23 forskningssentre i 12 land i Europa.
 • Hold 240 + teknologipartnerskapsavtaler med forskningsinstitutter i Europa.
 • Samarbeid med over 150 Europeiske universiteter om forskning.
 • Anvende 2,400 forskere og forskere i Europa.
 • Investere 15% av våre globale inntekter til forskning hvert år, og dette investeringsnivået kommer til å øke.

Internasjonalt samarbeid er kjernen i Huawei forretningsmodell når det gjelder forskningsaktiviteter.

Europa er hjemmet til 25% av alle globale FoU-investeringer. En tredjedel av alle vitenskapelige publikasjoner som gjennomgås i verden i dag kommer fra europeiske forskere. Europa er hjemmet til de beste forskerne i verden. Og dette er grunnen til at så mye av Huawei-investeringene på forskningssiden er basert i Europa.

Huawei har deltatt i 44 samarbeidsprosjekter under både FP7 og under Horizon 2020. Vi har engasjert oss i forskning som dekker for eksempel 5G, sky og enhetsteknologier og bygging av IKT-plattformer som skal levere fremtidens smarte byer. Så Huawei har et sterkt innebygd avtrykk på forskning i Europa, og dette forblir tilfelle i mange år fremover. Faktisk åpnet Huaweis første forskningsanlegg i Sverige i 2000.

Huawei Research Center i Göteborg

Horisont Europa - det neste EU-instrumentet for forskning, innovasjon og vitenskap 2021-2027 vil spille en sentral rolle i å levere på EUs institusjoners politiske agenda. Dette inkluderer å styrke EUs industrielle strategier, gjennomføre EUs grønne avtale og takle FNs bærekraftsmål.

Huawei kan positivt støtte implementeringen av denne spennende nye EU-politiske agendaen.

'Nasjonalisering' eller 'de-compartmentalization' av vitenskapelig og forskningsaktivitet - land for land - er ikke det verden trenger i dag. Offentlig, privat, utdanning og statlig sektor må ta en åpen tilnærming til vitenskapelig engasjement. Dette vil sikre at de viktigste globale utfordringene verden står overfor i dag kan adresseres positivt for hele menneskeheten.

Videre lesing

Last ned


Ansvarsfraskrivelse: Eventuelle synspunkter og / eller meninger e

Fortsett å lese

Kina

Tanker om Japan etter utenrikspolitikken

Publisert

on

Etter mer enn syv år med jevn styre, Shinzo Abe (Bildet) resignasjon som Japans statsminister har igjen satt landets utenrikspolitikk i verdens søkelys. Med Liberal Democratic Party (LDP) som kappes for utvalget av ny partileder og senere, nasjonens statsminister, har flere mulige kandidater kommet frem. Bortsett fra den ambisiøse Shigeru Ishiba som tidligere har forsøkt å utfordre Abe for partiets ledelse, forventes andre som Yoshihide Suga (nåværende regjeringssekretær) og Fumio Kishida å stille som kandidater for topp-stillingen i LDP så vel som Myndighetene.

For det første har oppfatningen av Kina i den japanske offentligheten og LDP vært på et lavt nivå allerede før COVID-19-pandemien rammet Japan. I følge Pew Research Center's Global Attitudes survey i slutten av 2019, så mye som 85% av den japanske offentligheten så Kina negativt - et tall som satte Japan som det landet som hadde det mest negative synet på Kina blant de 32 landene som ble spurt det året. Enda viktigere, slik undersøkelse ble utført måneder før de tre hendelsene: spredningen av COVID-19-pandemien, vedtakelsen av sikkerhetsloven i Hong Kong og den fortsatte tvisten om Senkaku (eller Diaoyu) -øyene. Med alle disse tre problemene som involverer Kina samtidig, vil det være utfordrende å forvente at den japanske offentligheten vil ha et mer positivt syn på Beijing i år.

Rivaliseringen mellom USA og Kina i dag har også kommet inn i ukart farvann der militær konflikt ikke lenger er en fjern drøm for mange. Gitt sine etablerte forhold til både USA og Kina, er en slik utfordring fortsatt å være den vanskeligste for Abes etterfølger å kjempe med. På den ene siden må Tokyo beskytte sine nære handelsforbindelser med Kina, mens på den andre må den første være avhengig av sin sikkerhetsallianse med USA for å sikre både nasjonal og regional sikkerhet mot hypotetiske trusler (inkludert Kina). Som rapportert av Kyodo News i juli i fjor var Suga selv klar over et slikt dilemma som en mellommakt og til og med anerkjente at maktbalansestrategien kanskje ikke lenger ville være passende gitt det nåværende frie fallforholdet mellom Washington og Beijing. I stedet varslet Suga om muligheten i Fasader med en av de to maktene som det mulige alternativet for Japan i nær fremtid. Selv om han ikke nevnte hvilket land han skulle ta stilling til i tilfelle et slikt scenario ble en realitet, burde ikke politiske observatører være for avgjørende ved at han vil velge Kina i motsetning til USA hvis han blir den nye japanske statsministeren.

Til slutt arver Abes etterfølger arven etter Japan som en proaktiv leder i Sørøst-Asia-regionen. Som en person uten mye erfaring med utenrikspolitikk er det utfordrende for Suga (mer enn Kishida og Ishiba) å bevare Japans lederstatus i Asia uten sterk avhengighet av det utenrikspolitiske etablissementet. Når det er sagt, er den nåværende Abe-administrasjonens policy om å oppmuntre produsentene til å skiftproduksjon fra Kina til enten Japans egne kyster eller land i Sørøst-Asia, vil trolig fortsette med tanke på hastetiden som er forsterket av COVID-19-pandemien og de fritt fallende forholdene mellom Kina og Kina.

Med Japans kollektive forfølgelse med USA, India og Australia for den frie og åpne Indo-Stillehavsvisjonen (FOIP) som en sikkerhetsteller mot Beijing i Sørøst-Asia, på toppen av Tokyos nasjonale økonomiske interesse for å redusere sin overdeavhengighet av Kina, passer landet godt inn i den typen ekstern kraft som ASEAN-medlemslandene trenger.

ANBOUND Research Center (Malaysia) er en uavhengig tenketank som ligger i Kuala Lumpur, registrert (1006190-U) med lover og forskrifter i Malaysia. Tenketanken gir også rådgivningstjenester knyttet til regional økonomisk utvikling og politisk løsning. For eventuelle tilbakemeldinger, vennligst kontakt: [Email protected].

Meningene som er uttrykt i artikkelen ovenfor er forfatterens alene, og gjenspeiler ikke noen meninger fra EU Reporter.

Fortsett å lese

Kina

Kina: Topputslipp før 2030 og klimanøytralitet før 2060

Publisert

on

Etter talen fra president Xi Jinping til FNs generalforsamling 22. september 2020, har energiomgangskommisjonen gitt følgende svar: “President Xis forpliktelse om at Kina vil maksimere utslippene før 2030 og sikte på karbonneutralitet før 2060 er et enormt gå frem i kampen mot skadelige klimaendringer, og et kjærkomment eksempel på ansvarlig global ledelse. Sterk politikk og store investeringer. spesielt fokusert på ren elektrifisering av økonomien, vil være nødvendig for å oppnå målet for midten av århundret. Analyse av ETC China har gitt oss tillit til at en fullt utviklet rik karbonøkonomi er oppnåelig. Prioriteten er nå å sikre at tiltak i 2020-årene, og særlig i den 14. femårsplanen, oppnår raske fremskritt mot tvillingmålene. ” Adair Turner, medformann i Energy Transitions Commission.

ETC-rapporter om Kina

I juni 2020 ga Energy Transitions Commission (ETC) og Rocky Mountain Institute (RMI) i fellesskap ut rapporten - Oppnå grønn gjenoppretting for Kina: Sette null-karbon-elektrifisering i kjernen.

I november 2019 lanserte Energy Transitions Commission (ETC) og Rocky Mountain Institute (RMI) - Kina 2050: En fullt utviklet rik nullkarbonøkonomi.

Om Energy Transitions Commission

Energy Transitions Commission (ETC) er en global koalisjon av ledere fra hele energilandskapet forpliktet til å oppnå netto-nullutslipp innen midten av århundret, i tråd med klimamålet i Paris om å begrense den globale oppvarmingen til godt under 2 ° C og ideelt sett til 1.5 ° C. Våre kommisjonærer kommer fra en rekke organisasjoner - energiprodusenter, energiintensive bransjer, teknologileverandører, finansaktører og miljøfrie organisasjoner - som opererer i utviklede land og utviklingsland og spiller forskjellige roller i energiovergangen. Dette mangfoldet av synspunkter informerer vårt arbeid: våre analyser er utviklet med et systemperspektiv gjennom omfattende utvekslinger med eksperter og utøvere.

For mer informasjon, besøk ETC-nettsted.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender