Kontakt med oss

Afrika

Nye detaljer utgitt om skiftet av leder for den russiske 'Wagner'-gruppen

Publisert

on

En fersk journalistisk undersøkelse av Bellingcat rapporter om skiftet av sjefen for Wagner Private Military Group. Denne felles etterforskningen av The Insider, Bellingcat og Der Spiegel bemerker at den nye lederen for gruppen kan være Konstantin Pikalov, bedre kjent som 'Mazay', skriver Louis Auge.

I følge medierapporter deltok Mazay i kampanjen til gruppen i Den sentralafrikanske republikk (CAR) i begynnelsen av juli 2018. Fra korrespondansesammenheng hentet ut av journalister i publikasjonen, som gjelder hans aktiviteter i Afrika, blir det tydelig hvor innflytelsesrik Mazay er - det rapporteres at den militære rådgiveren til den sentralafrikanske presidenten personlig fulgte hans anbefalinger.

Mediene antyder at det var han som koordinerte informasjons- og ideologarbeidet med teamet i Den sentralafrikanske republikk.

Dokumenter innhentet av Bellingcat i elektronisk korrespondanse viser at hvis Valery Zakharov formelt var en militær rådgiver for CAR-presidenten, så var Mazay ansvarlig for viktige militære spørsmål.

For eksempel inneholder en e-post et skannet brev fra de lokale midlertidige myndighetene i byen Bambari til sjefen for den russiske væpnede styrken i Sør-Afrika.

Brevet (datert 13. mai 2019) ba om et presserende og privat møte for å "diskutere en spesielt delikat situasjon i byen Bambari". Brevene nevner at den russiske militærkommandoen har sendt instruksjoner til Mazay for videre handling.

Endringen av Wagner-ledelsen kan ifølge noen eksperter være forbundet med en endring i gruppeformatet.

Dmitry Utkin, som tidligere ledet selskapet og var ansvarlig for de ukrainske og syriske frontene, kan ha forlatt gruppen på grunn av endringer i metodikk og vektor for arbeidet.

Det private militære selskapet har flyttet fra direkte deltakelse i militære operasjoner til strategien for militær og politisk trening og samhandling. I følge kilder gir Wagner-gruppen for øyeblikket rådgivning og opplæringsstøtte i en rekke geopolitiske hot spots i afrikanske land, inkludert Libya, i stedet for å delta i fiendtligheter.

Endringen av sjefen for selskapet kan også forklares med en endring i den regionale orienteringen til selskapet. Det betyr økt oppmerksomhet fra gruppen til den afrikanske regionen, i denne konfigurasjonen virker skifte av leder fornuftig.

Basert på en analyse av informasjonen som ble avslørt denne etterforskningen, kan man også trekke en mulig konklusjon om at Dmitry Utkin, som ledet det private militære selskapet i lang tid, nå kan ha blitt drept. For øyeblikket fungerer ikke telefonnummeret hans, og hans vanlige turer fra Krasnodar til St. Petersburg har stoppet.

Afrika

EU og Tyskland slutter seg til arbeidet med å støtte Den afrikanske unions respons på #Coronavirus

Publisert

on

EU fortsetter å samarbeide med medlemslandene for å takle koronaviruspandemien på alle fronter. I dag er 500.000 ekstra koronavirus-testsett blitt levert til Africa Centers for Disease Control and Prevention i Addis Abeba, Etiopia. Testkittene ble levert med en EU-flytur med humanitær luftbro og er en del av en umiddelbar støttepakke på € 10 millioner til Den afrikanske unionen (AU) av den tyske regjeringen som svar på den pågående koronaviruspandemien. Totalt vil nesten 1.4 millioner tester for utvinning og påvisning av viruset bli gjort tilgjengelig for landene i Den afrikanske union.

“Gjennom EUs humanitære luftbro fortsetter EU-kommisjonen å arbeide hånd i hånd med medlemsstatene for å støtte sårbare land midt i coronaviruspandemien. Det er i vår felles interesse å takle pandemien over hele verden. Vi er forpliktet til å sikre effektiv levering av viktig medisinsk utstyr til de landene som trenger det mest. Denne spesifikke sendingen vil være i stand til å nå et stort antall land ettersom den vil støtte den afrikanske unions kontinentale respons, ”sa krisestyringskommisjonær Janez Lenarčič.

Leveringen av settene er en del av den større Team Europe-støtten til det afrikanske kontinentale svaret på coronavirus. Forbundsrepublikken Tyskland utviklingssamarbeidsminister Gerd Müller sa ved anledningen: ”Vi vil enten slå coronavirus sammen over hele verden - eller ikke i det hele tatt. Dette er grunnen til at vi støtter Den afrikanske union gjennom det tyske epidemiske beredskapsteamet i samarbeid med EU. Africa Centers for Disease Control and Prevention koordinerer anskaffelsen av livreddende testutstyr for AUs medlemsland. De spiller også en viktig rolle i å utdanne afrikanske helsearbeidere. Med vår støtte til partnerskapet for å akselerere koronavirus-testing sørger vi for at testing blir gjort allment tilgjengelig. Vi står sammen med vennene våre i Afrika i kampen mot koronavirus. ”

Den fulle pressemeldingen er tilgjengelig online.

Fortsett å lese

Afrika

Grunnlegger av ledende pan-afrikansk kommunikasjonsrådgivning APO Group for å hjelpe til med å velge Jack Ma Foundation 10 beste finalister i Afrikas Business Heroes-priskonkurranse

Publisert

on

Jack Ma Foundation Africa Netpreneur Prize Initiative (ANPI) Har valgt APO Group Grunnlegger og styreleder Nicolas Pompigne-Mognard som semifinaledommer for årets prestisjetunge konkurranse "Afrikas forretningshelter".

ANPI organiserer Afrikas Business Heroes - nå i sitt andre år - en grasrotkonkurranse som ønsker å spotlight og gi en plattform for gründere over hele Afrika, for å vise frem sine forretningsideer og inspirere andre til å gjøre det.

Jack Ma Foundation er forpliktet til å fremme afrikansk entreprenørskap, og har hentet inn noen av kontinentets mest anerkjente forretningsfolk og investorer for å hjelpe deg med å søke etter Afrikas forretningshelter. Nicolas vil være en del av et valgt sju-dommerpanel som vil intervjue kandidater fra en semifinaleliste med 20 gründere basert over hele Afrika.

I tidligere kvalifiseringsrunder fungerte mer enn 150 fremtredende afrikanske næringslivsledere som første dommere for å redusere mer enn 20,000 søkere til de siste 50.

I den online semifinalen, som ble avholdt 28. og 29. august 2020, vil Nicolas hjelpe til med å identifisere de ti finalistene som vil gå frem for å konkurrere i en 'pitchfinale' foran blant andre Jack Ma selv.

Nicolas har tilbrakt mer enn et tiår i forkant av afrikansk virksomhet. I 2007 grunnla han APO Group fra sin egen stue ved hjelp av sine egne sparepenger, og han har sett den vokse til det ledende panafrikanske kommunikasjons- og forretningskonsulentfirmaet, og gir strategisk rådgivning til multinasjonale organisasjoner i ulike bransjer.

Nå, i rollen som styreleder i APO Group, har Nicolas forpliktet seg til å støtte neste generasjon afrikanske gründere. I 2019 startet han en serie konferanser i noen av Afrikas mest fremtredende universiteter. Han snakket om entreprenørskap, virksomhet og journalistikk til studenter i Uganda, Zambia, Senegal, Etiopia og Sør-Afrika.

Nicolas er også medlem av flere råd, inkludert: the African Energy Chamber, en organisasjon som driver samarbeid mellom afrikanske regjeringer og privat sektor på alle områder av energiindustrien; de Africa Hotel Investment Forum, den fremste hotellinvesteringskonferansen i Afrika; og EurAfrican Forum, en handlingsorientert plattform som har som mål å fremme sterkere samarbeid mellom Europa og Afrika.

ANPI-prisen ble lansert i fjor, og konkurransen i 2020 er enda større og bedre. Premiefondet har økt fra 1 million dollar til 1.5 millioner dollar, hvor hver av de ti finalistene får en andel av det. Verdien av prisen går langt utover rent økonomisk gevinst, og representerer en ekstraordinær plattform der alle deltakerne, og ikke bare vinnerne, har dratt nytte av ekspertise og innsikt i ANPI-fellesskapet av næringslivsledere.

Mer enn 22,000 54 søkere som representerer alle de 2019 afrikanske landene søkte om sjansen til å bli den neste afrikanske forretningshelten - mer enn det dobbelte av antall bidrag i XNUMX.

I en annen endring fra i fjor kunne søkere også sende inn søknadene sine og holde utvalgssamtaler på fransk, et ytterligere bevis på den inkluderende og panafrikanske ånden i initiativet. Som en egenprodusert fransk-gabonesisk entreprenør er Nicolas godt posisjonert for å identifisere det aller beste av frankofoniske afrikanske nystartede selskaper og innovatører.

"Jack Ma er helt på toppen av det globale entreprenørskapet, så det er en ære å ha blitt bedt om å bedømme årets semifinale i ANPI-konkurransen," sa Nicolas Pompigne-Mognard, grunnlegger og styreleder i APO Group. "Det er fantastisk å se Jack Ma Foundation investere så mye energi i afrikansk entreprenørskap, og jeg er glad for å se et så høyt talentnivå fra årets søkere at vi gjør oss klare til å krone de neste afrikanske forretningsheltene."

Finn ut mer om ANPI-konkurransen og se hele listen over semifinalister franske baguetter..

Vis multimediainnhold.

Fortsett å lese

Afrika

#HumanitarianAid - € 64 millioner for de mest sårbare i Sør-Afrika

Publisert

on

Kommisjonen yter 64.7 millioner euro i humanitær bistand til land i Sør-Afrika-regionen for å hjelpe mennesker i nød som har å takle koronaviruspandemien, ekstreme værforhold som vedvarende tørke i regionen og andre kriser.

Kommisjonær for krisehåndtering Janez Lenarčič sa: “EU hjelper med å gi livreddende hjelp til fattige husholdninger som lider av avling og tap av husdyr på grunn av tørke. Hjelpepakken vil også styrke forberedelsene og reaksjonene på koronaviruspandemien for land i regionen. Parallelt hjelper EU samfunnene bedre med å forberede seg på naturlige farer og redusere deres innvirkning. ”

Midlene fra denne hjelpepakken vil gå til humanitære prosjekter i Angola (€ 3 millioner), Botswana (€ 1.95 millioner), Comorene (€ 500,000), Eswatini (€ 2.4 millioner), Lesotho (€ 4.8 millioner), Madagaskar (€ 7.3 millioner) ), Malawi (7.1 millioner euro), Mauritius (250,000 14.6 euro), Mosambik (2 millioner euro), Namibia (5 millioner euro), Zambia (14.2 millioner euro) og Zimbabwe (1.6 millioner euro). Ytterligere € XNUMX millioner tildeles til regionale katastrofeberedskapshandlinger.

A pressemelding er tilgjengelig på nettet.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender