Kontakt med oss

Forsiden

Migranter i Europa Konkurranse

DELE:

Publisert

on

Hvilken rolle og sted for migranter i Europa? Kommisjonen inviterer elever på skoler over kunst, grafikk og kommunikasjon fra alle 27 EU-medlemsstatene og Kroatia til å reflektere over de bidrag innvandrere gjør i samfunn i Europa.

Den EU-konkurranse utfordrer elevene til å produsere kunstverk som uttrykker sitt syn på saken, fange rolle migranter spiller i våre liv. Med mål om å stimulere til en konstruktiv debatt, mens reflektere over situasjonen for migranter i Europa, gir kommisjonen Europas up-and-coming talenter sjansen til å bringe deres perspektiv i forgrunnen.

Konkurransen er åpen for alle studenter i løpet 18 år og registrert på en institusjon for høyere utdanning for kunst / grafikk / kommunikasjon i alle EU-land pluss Kroatia. Skolene bør sende inn sine arbeider før 21st juni 2013 i følgende kategorier: Plakat, fotografi og video.

Hver skole kan presentere en eller flere deler av arbeidet i en eller flere kategorier. De vil bli dømt på nasjonalt nivå og de nominert (opp til 10 per land) vil bli lagt frem til en europeisk jury som velger ut de 30 finalistene og bestemme seg for en europeisk vinner for hver kategori. Juryen vil bestå av kommunikasjon, kunst og mediefolk, samt personer fra innvandrermiljøene.

De 30 europeiske finalistene vil bli invitert til å delta på premieutdelingen i Brussel med forventet deltakelse av Cecilia Malmström, EU-kommissær for innenrikssaker. En spesiell premie vil også bli tildelt basert på resultatene av en offentlig stemme, som vil finne sted via nettsiden nedenfor.

De skolene som elevene vinne førstepremier i de tre kategoriene og førstepremien i offentlig stemme vil motta en pris på € 10,000 hver, som skal brukes til pedagogiske formål.

I 2011, et år der verdens befolkning overgikk syv milliarder, bodde det 20.2 millioner tredjelandsstatsborgere i EU1. Det er rundt 4% av den totale EU-befolkningen (502.5 millioner) og 9.4% av de anslåtte 214 millioner migranter over hele verden. Til sammenligning har Canada rundt 3.4% av verdens totale (7.2 millioner som representerer 21.3% av landets befolkning), mens USA har rundt 20% av verdens totale (42.8 millioner representerer 13.5% av landets befolkning).

Annonse

 

Anna van Densky

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse

Trender